Η παράδοση συναντά την πολυτέλεια στο νέο limited edition άρωμα του ιταλικού οίκου.
Στην καρδιά της Acqua di Parma βρίσκεται η ιταλική κληρονομιά και παράδοση. Για τη δημιουργία του νέου, συλλεκτικού αρώματος Arancia La Spugnatura ο οίκος χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα artisanal μέθοδο εκχύλισης, το sponging, και καταφέρνει να συλλέξει την εσάνς του πορτοκαλιού arancia vaniglia από τη Ριμπέρα της Σικελίας.
Το Arancia La Spugnatura αποτελεί μέλος της αρωματικής συλλογής Blu Mediterraneo και είναι ένα άρωμα γεμάτο αντιθέσεις, αφού συνδυάζει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών με τη σαγηνευτική απαλότητα της βανίλιας. Το λαμπερό εκρηκτικό eau de toilette, που φέρει την υπογραφή του master perfumer François Demachy, κλείνεται στο iconic πορσελάνινο μπουκάλι, χαρακτηριστικό της σειράς Blu Mediterraneo.

Αυτή τη φορά το μπουκάλι είναι διακοσμημένο στο χέρι με λευκά, πορτοκαλί και χρυσά μοτίβα, εμπνευσμένα από τα συστατικά του αρώματος.
Το Arancia La Spugnatura είναι έτοιμο να σε ταξιδέψει σε ακόμη έναν μαγικό προορισμό της Μεσογείου.
Τι είναι το sponging
Η τεχνική του sponging χρησιμοποιείται πλέον από ελάχιστους τεχνίτες στην Ιταλία. Η μέθοδος, που αφορά την εκχύλιση των αιθέριων ελαίων των εσπεριδοειδών, απαιτεί χρόνο και κινήσεις ακριβείας: Ο τεχνίτης κόβει το φρούτο, διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα με το παραδοσιακό εργαλείο "cavatore", τρίβει τις φλούδες πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια που aπορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια και, τέλος, πιέζει τα σφουγγάρια μέσα σε ένα πήλινο δοχείο για να συλλέξει το πολύτιμο ελιξίριο των σπεριδοειδών.

Χάρη στη χρήση του σφουγγαριού, όλες οι οσφρητικές όψεις του φρούτου μένουν ανέπαφες και εξασφαλίζουν ένα μοναδικό ζωηρό αποτέλεσμα.