New style resolutions
Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching.
1.Πόση ώρα πρέπει να περπατήσεις για να "κάψεις" ένα αναψυκτικό;
Α. Για 40 λεπτά.
Β. Για 50 λεπτά.
Γ. Για μία ώρα και 18 λεπτά.
Δ. Για μία ώρα και 30 λεπτά.
Σωστή απάντηση: Γ Αν πεις 500 ml αναψυκτικό τύπου κόλα, παίρνεις 250 θερμίδες. Έχε υπόψη σου πως το κουτάκι αναψυκτικού στην Ελλάδα περιέχει περίπου 8 κ.γ. ζάχαρη!
2. Σε τι ποσότητα αντιστοιχεί μία μερίδα γιαούρτι;
Α. Σε 1/4 του φλιτζανιού.
Β. Σε 1/2 φλιτζάνι.
Γ. Σε 3/4 του φλιτζανιού.
Δ. Σε 1 φλιτζάνι.
Σωστή απάντηση: Δ Στην πραγματικότητα όσο το κεσεδάκι των 200 γραμμαρίων. Το θέμα είναι να διαβάσεις προσεκτικά τα συστατικά και να αποφύγεις οτιδήποτε περιέχει πρόσθετη ζάχαρη ή φρούτα. "Προτίμησε ένα σκέτο στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, το οποίο σου προσφέρει και μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης" επισημαίνει η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.
3.Ποιο μέγεθος πιάτου είναι το σωστό για το φαγητό σου;
Α. Των 22 εκατοστών.
Β. Των 25 εκατοστών.
Γ. Των 30 εκατοστών.
Δ. Δεν έχει σημασία, εφόσον δεν το αδειάζεις ποτέ εντελώς.
Σωστή απάντηση: Α Παρότι η μόδα έχει φέρει στα τραπέζια τα μεγάλα πιάτα, ένα κανονικό πιάτο σερβιρίσματος θα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με αυτό της σαλάτας. "Μεγαλύτερο σημαίνει περισσότερη ποσότητα, κάτι που οδηγεί σε υπερφαγία χωρίς να το καταλαβαίνουμε" σημειώνει η ειδικός. Στα εστιατόρια ένας καλός γενικός κανόνας είναι να τρως τη μισή από τη μερίδα που σου σερβίρουν ή να αφήνεις στο πιάτο τρεις γενναιόδωρες μπουκιές από οτιδήποτε, εκτός από τα λαχανικά σου.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr