September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ομορφιά

4 λαχταριστές και υγιεινές συνταγές με αβοκάντο

4 λαχταριστές και υγιεινές συνταγές με αβοκάντο istock

Για όλους τους avocado lovers

Θρεπτικό, με υψηλή διατροφική αξία και αμέτρητα οφέλη για την υγεία το αβοκάντο έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη διατροφή μας. Είναι πλούσιο σε κάλιο, γευστικό και κρεμώδες και αποτελεί την ιδανική επιλογή τόσο για πρωινό γεύμα όσο και ως συνοδευτικό για το βραδινό μας.

Αν ανήκεις στους avocado lovers και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό - εκτός από το αγαπημένο avocado toast - συγκεντρώσαμε παρακάτω 4 λαχταριστές και υγιεινές συνταγές με αβοκάντο.

Διάβασε εδώ πώς θα διαλέγεις το καλύτερο αβοκάντο

Ψητή πατάτα με αβοκάντο

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 μικρές πατάτες πλυμένες

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

4 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτι

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση. Τις γεμίζουμε ομοιόμορφα με αβοκάντο, γιαούρτι και κρεμμυδάκι.

Σοκολατένιες μπουκιές με αβοκάντο και βρώμη

energy bites

Υλικά (για 20 τρουφάκια)

1 1/4 φλιτζάνι βρασμένη βρώμη

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1 ώριμο, φρέσκο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και λιωμένο

1 φλιτζάνι χουρμάδες

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάo

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Απλώνουμε ομοιόμορφα τη βρώμη και τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και προσέχουμε να μην αναμιχθούν και να ψηθούν χωριστά. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, περιστρέφοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε μέσα το αβοκάντο, τους χουρμάδες,  τα ψημένα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι βρώμη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.

Πλάθουμε με τα χέρια μας 20 μικρές μπάλες μεσαίου μεγέθους. Σε ένα πιάτο περνάμε τις μπάλες πάνω από τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τις σοκολατένιες μπουκιές και τις διατηρούμε στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

Αβοκάντο και χούμους σε βαζάκι

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια κονσέρβα 

1/4 φλιτζάνι χούμους

1 φλιτζάνι καλαμπόκι 

1 φλιτζάνι τυρί cottage

1 ώριμο, φρέσκο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και σε κύβους 

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Σε 4 ψηλά ποτήρια ή γυάλινα δοχεία τοποθετούμε τα υλικά της επιλογής μας σε στρώσεις και καταναλώνουμε αμέσως.

Spread με αβοκάντο, σπανάκι και αγκινάρα

avocado spread

Υλικά

1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες 

1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι baby

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 ψιλοκομμένο σκόρδο 

1/2 φλιτζάνι μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε μέσα το αβοκάντο, το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο και πολτοποιούμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνουμε με ωμά λαχανικά, κράκερς ή αραβική πίτα.

Διάβασε επίσης: Πώς θα φτιάξεις cold brew coffee και 3 συνταγές για ροφήματα με καφέ

BEST OF NETWORK