October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ομορφιά

"Διαισθητική διατροφή" | Γιατί πρέπει να τρώμε ό,τι μας κάνει κέφι

04.11.2023
"Διαισθητική διατροφή" | Γιατί πρέπει να τρώμε ό,τι μας κάνει κέφι istock images

Ένα βιβλίο με την υπογραφή δύο διατροφολόγων βάζει τέλος στις ενοχές.

Η "διαισθητική διατροφή", όπως την αντιλαμβάνεται το δίδυμο διαιτολόγων-διατροφολόγων, Elyse Resch και Evelyn Tribole, μας προτείνει να εγκαταλείψουμε τις περιοριστικές δίαιτες και να συντονιστούμε με την επιθυμία μας, όπως κάναμε όταν ήμασταν παιδιά.

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα να ικανοποιούμε την πείνα μας αντί να την ξεγαλάμε, να αναζητάμε τη χαρά και την απόλαυση στο φαγητό, αλλά και να δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να καταλάβει αν έχει χορτάσει σταματώντας για λίγο στη μέση περίπου του φαγητού μας.

"Μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε", εξήγησε η κ. Resch, 77 ετών. "Μπορείτε να το κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας".

Η ιδέα της ελεύθερης διατροφής ήταν ιδιαίτερα τολμηρή όταν η κ. Resch και η κ. Tribole, 63 ετών, συνέγραψαν το βιβλίο "Intuitive Eating: A Revolutionary Anti-Diet Approach" το 1995, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η διατροφή με χαμηλά λιπαρά. Είκοσι οκτώ χρόνια αργότερα, το μανιφέστο τους που προέτρεπε τους ανθρώπους να "απορρίψουν τη νοοτροπία της δίαιτας" και να "σεβαστούν" το σώμα τους έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου κινήματος κατά της δίαιτας, επιπλήττοντας το keto, το paleo και τις καθαριότητες και δίνοντας στους αναγνώστες - και στους εαυτούς τους - "άνευ όρων άδεια να τρώνε".

Το "Intuitive Eating" έχει πουλήσει περισσότερα από 700.000 αντίτυπα από το 1995, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο St. Martin's Press, ο οποίος εξέδωσε την τέταρτη έκδοση το 2020. Το σύστημα έχει αναφερθεί 1,4 δισεκατομμύρια φορές στο TikTok, με τα bao buns και τα πάντα bagels να πρωταγωνιστούν σε ημερολόγια "Τι τρώω σε μια μέρα όταν τρώω διαισθητικά" των χρηστών. Ακόμα και η Demi Lovato είναι μεταξύ των διασημοτήτων που έχει αγκαλιάσει το σύστημα.

Μια εναλλακτική λύση στην εμμονή με το φαγητό

Όταν άνοιξαν το γραφείο τους στο Beverly Hills το 1993, και οι δύο διαιτολόγοι παρατήρησαν ότι ακόμη και τα απλά προγράμματα διατροφής που είχαν εκπαιδευτεί να δίνουν στους ασθενείς -προτείνοντας μια αναλογία ανάμεσα στις ομάδες των τροφών και συνιστώντας "υγιεινές αντικαταστάσεις" -όπως κοτόπουλο αντί για μοσχάρι- οι άνθρωποι δεν κατάφερναν να τα τηρήσουν. Η κ. Resch σκέφτηκε τότε πως: "δεν μπορώ να το κάνω αυτό στους ανθρώπους πια".

Η ίδια ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αγώνας με το φαγητό. Στα 30 της, πριν γίνει διατροφολόγος, από τη μία λιμοκτονούσε και μετά έτρωγε. "Προσπαθούσα να μην τρώω μεσημεριανό και το απόγευμα δεν άντεχα άλλο και έτρωγα κάτι και μετά ένιωθα τόσο ένοχη που έσπασα τη "δύναμη της θέλησής" μου", είπε η κ. Resch, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος του φαγητού της ήταν μια διαφυγή από δύσκολο πρώτο γάμο της.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Tags:

BEST OF NETWORK