Έρευνα αποκαλύπτει έως και 31,8% μείωση στο σωματικό λίπος με την προσθήκη αυτού του φαγητού στη διατροφή.
Περίπου το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή περίπου 890 εκατομμύρια άνθρωποι, υποφέρουν από παχυσαρκία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναγνωρίσει την παχυσαρκία ως ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας και έχει τονίσει τον αντίκτυπό της στην ποιότητα ζωής και τη συνολική υγεία των ατόμων σε όλο τον κόσμο.
Σε απάντηση σε αυτό, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο του Κίμτσι της Νότιας Κορέας δημοσιεύει μια σειρά άρθρων σχετικά με τις επιπτώσεις του kimchi κατά της παχυσαρκίας σε διεθνή περιοδικά. Αυτά τα άρθρα, βασισμένα σε ερευνητικές μελέτες για το θέμα, υποδεικνύουν ότι η τακτική κατανάλωση kimchi, ενός παραδοσιακού κορεάτικου ζυμωμένου τροφίμου, είναι αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού λίπους και μπορεί να χρησιμεύσει ως μια πολλά υποσχόμενη διατροφική στρατηγική για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Πρόσφατες έρευνες που διερευνούν τις επιδράσεις του kimchi στην παχυσαρκία έχουν αποφέρει πειστικά στοιχεία που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά του. Συγκεκριμένα, προκλινικά πειράματα σε ζωικά μοντέλα παχυσαρκίας αποκάλυψαν σημαντική μείωση 31,8% στο σωματικό λίπος μεταξύ εκείνων που τρέφονταν με kimchi.
Επιπλέον, μια εκτενής ανάλυση δεδομένων που συλλέχθηκαν για 13 χρόνια από τη μελέτη γονιδιώματος και επιδημιολογίας της Κορέας (KoGES), μια μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη, διαπίστωσε ότι η κατάλληλη πρόσληψη kimchi σχετίζεται με 15% μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και 12% μείωση της συχνότητας παχυσαρκίας στους μεσήλικες άνδρες.