October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ομορφιά

Είναι το porridge το μυστικό της μακροζωίας;

Είναι το porridge το μυστικό της μακροζωίας;

Η επιστήμη λέει "ναι", κι εμείς σου δίνουμε τη βασική συνταγή για ένα πιο υγιεινό πρωινό



Η κατανάλωση του κουάκερ μειώνει τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου και υπόσχεται μακροζωία και ενίσχυση της καλής υγείας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας μεγάλης έρευνας που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο επιστημονικό JAMA. Το Πανεπιστήμιο Harvard έρχεται να υποστηρίξει αυτή τη θεωρία, με μία ισχυρή μελέτη που θέλει ένα μπολ porridge την ημέρα να είναι το κλειδί της μακροζωίας.


Αν και, κατά γενική ομολογία, το porridge δεν είναι το ίδιο λαχταριστό με ένα πιάτο pancakes ή ζεστά κρουασάν με σπιτική μαρμελάδα, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο πρωινό τραπέζι των σλαβικών χωρών και των Βρετανών. Το γεγονός όμως ότι το porridge “μεγάλωσε” τα παιδιά που ζούσαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα τη βικτωριανή εποχή και αποτελούσε ένα τυπικό γεύμα για τους φυλακισμένους, του είχε αφήσει ένα όχι και τόσο καλό όνομα. Με τη μία έρευνα όμως να διαδέχεται την άλλη για το πόσο ωφέλιμο είναι αυτό το δημητριακό, η φήμη του porridge αυξάνεται συνεχώς.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard διήρκεσε 14 χρόνια και εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες 100 χιλιάδων ανθρώπων. Όταν ξεκίνησε η έρευνα, το 1984, ήταν όλοι υγιείς, αλλά σε ένα follow-up που έγινε το 2010, οι 26 χιλιάδες δεν βρισκόντουσαν πλέον στη ζωή. Ωστόσο, εκείνοι που έτρωγαν τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως κουάκερ, καστανό ρύζι και κινόα έδειξαν ότι είχαν προστατευθεί από πολλές ασθένειες και ιδιαίτερα από τις καρδιακές παθήσεις.

Η βρώμη αποτελεί ήδη το νούμερο ένα πρωινό για πολλούς αθλητές, αλλά και για όσους κάνουν δίαιτα, αφού η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες τους δίνει ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι για κάθε 28g δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα - ισοδύναμο με ένα μικρό μπολ κουάκερ - ο κίνδυνος όλων των θανάτων μειώθηκε κατά 5% και 9% αυτοί που προέρχονται από τις παθήσεις της καρδιάς.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το πίτουρο, περιέχουν 25% περισσότερη πρωτεΐνη από τα εξευγενισμένα δημητριακά, όπως εκείνα από τα οποία παρασκευάζεται το άσπρο αλεύρι και ρύζι. Μάλιστα, τα περισσότερα διατροφικά πλάνα συνιστούν την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών όπως ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σίδηρο και θειαμίνη. Πιστεύεται επίσης ότι ενισχύουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ξεκίνα τη δική σου με τη βασική συνταγή και πειραματίσου κάνοντας υγιεινούς συνδυασμούς (φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι, κανέλα, chips μαύρης σοκολάτας).

Βασική συνταγή για porridge

160 γρ νιφάδες βρώμης
600 ml γάλα, γάλα σόγιας ή νερό
θαλασσινό αλάτι

Βάλε τη βρώμη και το γάλα ή το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Πρόσθεσε μια μικρή πρέζα αλάτι και ανακάτευε με μια ξύλινη κουτάλα.

Φέρε το μείγμα σε μια σταθερή θερμοκρασία για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας όσο πιο συχνά μπορείς για να δημιουργήσεις έναν κρεμώδη χυλό - αν θέλεις το porridge πιο αραιό απλά πρόσθεσε λίγο νερό ή γάλα μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή.

BEST OF NETWORK