Το smoothie δεν πίνεται, τρώγεται με το κουτάλι<br />
Μπολ με smoothie φρέσκων φρούτων που έχουν αναμειχθεί με γάλα καρύδας, διακοσμημένα με φύλλα μέντας και κομμάτια φρούτων εποχής αναρτούνται συνεχώς από τους healthy foodists στο Instagram και το Pinterest, προσφέροντας μία εναλλακτική λύση στο κλασικό κουάκερ ή μούσλι. Φτιαγμένο με αντιοξειδωτικά φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς γεμάτους καλά λιπαρά, αυτό το πρωινό είναι ένα συμπύκνωμα βιταμινών και μία “ένεση” ενέργειας στον οργανισμό.

Καρύδα, μπανάνα και βρώμη
Θα βρεις αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο τις οποίες συνοδεύουν εικόνες που θυμίζουν μικρά έργα τέχνης – το smoothie bowl πρέπει να είναι όμορφο και νόστιμο. Η παρασκευή του μείγματος είναι απλή και γρήγορη, επιτρέποντάς σου έτσι να το ετοιμάσεις σε συγκεκριμένο χρόνο το πρωί. Η βάση είναι ένα φρέσκο smoothie και για να το φτιάξεις, ανακατεύεις σε ένα μπλέντερ γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή γιαούρτι με κομμάτια από κατεψυγμένα φρούτα. Για να συμπληρώσεις βιταμίνες, προσθέτεις εποχιακά φρούτα κομμένα σε κομμάτια και αν θέλεις ένα τραγανό αποτέλεσμα, πασπαλίζεις μούσλι ή granola.

Φράουλες, ακτινίδια, φρούτα του πάθους, φραγκοστάφυλα και ελληνικό γιαούρτι
Σειρά έχουν τα toppings, τα οποία δεν ενισχύουν μόνο το γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και τη θρεπτική αξία του smoothie bowl. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και καθεμία έχει τα δικά της οφέλη – από τους σπόρους chia που σε βοηθούν να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερη ώρα και το πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά σουσάμι μέχρι τους σπόρους κολοκύθας που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.Για να συμπληρώσεις με φυτικές ίνες και μαγνήσιο, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους ή φουντούκια. Τέλος, ολοκλήρωσε με κανέλα για επιπλέον γεύση και ενίσχυση της καλής πέψης.

Μήλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, αμύγδαλα και τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Κόκκινα φρούτα, σταφίδες, φράουλες, μπανάνες και ελληνικό γιαούρτι
Πηγή: madamefigaro.fr