Η Άννα Μαρία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο στο τέλος Σεπτεμβρίου με αφορμή τον γάμο της κόρης της, Θεοδώρας.
Μία οδυνηρή επέτειος ήταν η 18η Σεπτεμβρίου για την Άννα Μαρία. Ήταν η μέρα που το 1964 παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο. Στον ίδιο Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μήνα και ο γάμος της κόρης της Θεοδώρας με τον αγαπημένο της Matthew Kumar.
Η γαμήλια τελετή θα συγκεντρώσει στην Ελλάδα πολλούς από τους Ευρωπαίους royals ενώ η χήρα του τέως βασιλιά της χώρας μας θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο. Η 78χρονη είναι άλλωστε ο συνδετικός κρίκος των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη αδερφή της είναι επίτιμη βασίλισσα της Δανίας
Γεννήθηκε, στις 30 Αυγούστου 1964, ως πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας, η μικρότερη από τις τρεις κόρες του βασιλιά Frederick και της βασίλισσας Ingrid της Δανίας. Οι μεγαλύτερες αδελφές της είναι η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, που η πρόσφατη παραίτησή της από τον θρόνο έκανε άισθηση, και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.
Η σύνδεση με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Οι αδελφές έχουν συγγένεια με τη βρετανική βασιλική οικογένεια μέσω της γιαγιάς τους από τη μητέρα τους, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας του Κοννώ, η οποία ήταν κόρη του πρίγκιπα Αρθούρου, δούκα του Κοννώ, γιου της βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου.
Αυτό κάνει την Άννα Μαρία τρίτη εξαδέλφη τόσο της βασίλισσας Ελισάβετ όσο και του πρίγκιπα Φίλιππου.
Τα ξαδέρφια της από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία
Η Άννα Μαρία είναι επίσης πρώτη ξαδέλφη του βασιλιά Carl Gustaf της Σουηδίας, δεύτερη ξαδέλφη του βασιλιά Harald της Νορβηγίας και τρίτη ξαδέλφη του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας.
Με τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας συνδέεται και μέσω της επίτιμης βασίλισας Σοφίας αφού είναι η αδερφή του εκλιπόντος συζύγου της.
Οι βασιλικές κουμπαριές
Το πολύπλοκο γενεαλογικό δέντρο συμπληρώνεται από την μεγάλη λίστα των νονών της Άννας Μαρίας. Ανάμεσά τους υπήρχαν εκπρόσωποι από πέντε ευρωπαϊκές μοναρχίες, μεταξύ των οποίων και η βασίλισσα Μαρία της Βρετανίας.
Οι κουμπαριές συνεχίστηκαν όμως και με τους απογόνους της αφού τα παιδιά της έχουν royal νονούς ή έχουν βαφτίσει μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Η Θεοδώρα, για παράδειγμα, που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας έχει νονά τη βασίλισσα Ελισάβετ ενώ ο αδερφός της, Παύλος έχει νονό τον βασιλιά Κάρολο.