top article

"Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε” , λέει η γνωστή φράση και δεν έχει άδικο. Οι φίλοι, εκτός από το να είναι δίπλα σου στα καλά και τα δύσκολα, έχουν τη δύναμη να σε εμπνεύσουν, να σε διασκεδάζουν, να μοιραστούν μαζί σου εμπειρίες και να σου ανοίξουν τους ορίζοντες. Αν μέσα στα resolutions σου για τη νέα χρονιά είναι να διευρύνεις αυτή την οικογένεια, κάνοντας νέους φίλους και δημιουργώντας έναν νέο κύκλο κοντινών σου προσώπων, μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Ο Johny Levy, επιστήμονας της σχολής του συμπεριφορισμού που μελετά το networking και την έννοια της περιπέτειας και συγγραφέας του βιβλίου The 2 A.M. Principle: Discover the Science of Adventure, μίλησε πρόσφατα για τους σημαντικότερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να προσεγγίσεις νέους ανθρώπους και να οικοδομήσεις φιλικές σχέσεις. Διάβασε τρεις από αυτούς παρακάτω.

Πώς να κάνεις ευκολότερα νέους φίλους το 2017

Η μέθοδος του χημικού πειράματος

Όπως ακριβώς στο εργαστήριο χημείας ελέγχαμε πώς άλλαζε το χρώμα του κάθε πεχαμετρικού χαρτιού όταν το βυθίζαμε σε κάποια ουσία, ο Levy υποστηρίζει ότι μπορείς να πάρεις στοιχεία για το χαρακτήρα του άλλου από την απάντησή του σε ορισμένες ερωτήσεις. Προτείνει να ακολουθήσεις την ερώτηση που υποδεικνυει ο ψυχολόγος και διάσημος καθηγητής του πανεπιστημίου Wharton, Adam Grant "τι ποσό πιστεύεις ότι κλέβει ένας μέσος υπάλληλος από την ταμιακή μηχανή μέσα σε ένα χρόνο;”. Καθώς οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι σαν εκείνους και άρα θα συμπεριφέρονταν παρόμοια, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό, τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα ο συνομιλητής σου να είναι ανειλικρινής.

 

To παράδεγμα του Benjamin Franklin

Η μεγάλη φιγούρα του Διαφωτισμού, Benjamin Franklin είχε επικρατήσει κάποτε κάποιου αντιπάλου του ζητώντας να του δανείσει ένα βιβλίο. Ζητώντας από τους άλλους να καταβάλουν προσπάθεια για κάτι, μπορεί να θέσει τα θεμέλια μιας φιλίας. Σύμφωνα με τον Levy, η έρευνα έδειξε ότι μπορείς να οικοδομήσεις σταθερούς δεσμούς με αγνώστους ζητώντας τους μικρές και σταδιακά μεγαλύτερες χάρες. Με κάθε ευκαιρία να προσπαθήσουν για κάτι, σε συμπαθούν περισσότερο.

 

Η κοινή εμπειρία θετικών συναισθημάτων

Όταν ένα άτομο βιώνει συναισθήματα χαράς, γέλιου, ενθουσιασμού και αίσθηση περιπέτειας σε μια κοινή εμπειρία με άλλους ανθρώπους, τείνει να αποδίδει μέρος των συναισθημάτων σε εκείνους, εκτός από το ίδιο το γεγονός. Για παράδειγμα, αν παρακολουθείς μια κωμωδία με φίλους, θα πιστεύουν έχεις χιούμορ, ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Tags

ΦΙΛΙΑ
Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: Στέκεσαι μπροστά από το ψυγείο κρατώντας ένα ταπεράκι με περισσεύματα φαγητού και αναρωτιέσαι πριν από πόσο καιρό το είχες βάλει εκεί και αν μπορείς ακόμα να το φας. Πόσο διαρκούν τα τρόφιμα στο ψυγείο; Πότε πρέπει να πετάξεις τα περισσεύματα φαγητού;

Ιούλιος 2018

>