top article

Στη σύγχρονη ζωή, η καθημερινότητα είναι μια λέξη "φορτωμένη" με πολλές διαφορετικές έννοιες: γρήγοροι ρυθμοί, άγχος, προτεραιότητες, υποχρεώσεις, προσωπική ζωή, social media. 

Φυσικά, για κάθετί από τα παραπάνω υπάρχει το αντίδοτό του, μόνο που συχνά παρουσιάζεται ως άλλη μια υποχρέωση στην οποία "πρέπει να δεσμευτείς", την υποχρέωση του να ζήσεις υγιεινά και να είσαι ευτυχισμένη: διαλογισμός, πρόγραμμα διατροφής, ποιοτικός ύπνος, φίλοι, ξεκούραση, συμβουλές ομορφιάς- όλα τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενα, αλλά συχνά καταλήγουν το ίδιο πιεστικά. 

Έτσι, το μόνο που χρειάζεσαι, είναι ένα βήμα πίσω, πριν προχωρήσεις μπροστά. Ακολουθούν 12 συμβουλές-προτάσεις για συνήθειες και πρακτικές που μπορείς να εντάξεις στη ζωή σου για να "ελαφρύνεις" την καθημερινότητά σου και να ζεις πιο υγιεινά μέσα και έξω. 

Πάρε το χρόνο σου
Σε όλα. Κάνε μια ενδοσκόπηση, επεξεργάσου τις αλλαγές που θα ήθελες να κάνεις, στο δικό σου ρυθμό. 

Περπάτα
Η καθιστική ζωή έχει τα δικά της μειονεκτήματα, γι' αυτό προσπάθησε να την "σπας" με λίγο καθημερινό περπάτημα. Μην παίρνεις το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις ή πάρκαρε λίγο πιο μακριά από το συνηθισμένο και κάλυψε την απόσταση περπατώντας. 

Πιες λιγότερο αλκοόλ
Δεν είναι ανάγκη να το κόψεις. Αρκεί να το ελαττώσεις και να ανακαλύψεις πόσα φανταστικά mocktails υπάρχουν. Δεν είναι καλύτερο μόνο για την υγεία σου, αλλά και για το πορτοφόλι σου. 

Ετοίμασε το γεύμα σου για τη δουλειά
΄Αλλος ένας τρόπος να κάνεις οικονομία αλλά και να τρέφεσαι πιο υγιεινά. Βάλε φαντασία και δημιουργικότητα και αφιέρωσε λίγο χρόνο το προηγούμενο βράδυ για να προετοιμάσεις το ιδανικό σου μεσημεριανό. 

Πήγαινε διακοπές (και πάρε τις άδειες που δικαιούσαι)
Μη ζεις για να δουλεύεις. Απόλαυσε τη μοναδική εμπειρία των ταξιδιών. 

Κράτα μακριά τον αρνητισμό
΄Οσο αυτό είναι εφικτό, κράτησε μακριά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που σου στερούν τη θετική ενέργεια. Προσπάθησε να σκέφτεσαι τη θετική πλευρά των πραγμάτων. 

Φύγε από τοξικές σχέσεις
Φιλίες ή συντροφικές σχέσεις που σε πνίγουν δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Μην τους αφιερώνεις άλλο από τον πολύτιμο χρόνο σου. 

Κάνε log out από τα social media
Όχι μόνο στις διακοπές- προσπάθησε να το κάνεις καθημερινά, έστω για μία ώρα. Αφιέρωσε αυτή την ώρα στον εαυτό σου, κάνε μάσκες ομορφιάς και ασκήσεις ηρεμίας.

Άρχισε δραστηριότητες στη φύση
Πήγαινε για έναν περίπατο, κάνε ποδήλατο και κολύμπι, οργάνωσε μια εκδρομή στο βουνό. Θα σε αποφορτίσει σωματικά και πνευματικά. 

Διάβασε
Βιβλία, άρθρα, έρευνες, περιοδικά, μικρές ιστορίες. Ενεργοποιεί το μυαλό σου. 

Ξεκίνα ένα νέο χόμπι
Δεν είναι ποτέ αργά για να δοκιμάσεις μια δημιουργική δραστηριότητα. Μια ενασχόληση εκτός των συνηθισμένων σου, θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ πιο γεμάτη. 

Μη σκέφτεσαι τη γνώμη των άλλων
Εκτός από αυτή των αγαπημένων σου προσώπων. Μην σπαταλάς ενέργεια σε προθέσεις που δεν είναι σαφείς- φίλτραρε μόνο ό,τι μπορεί να σε κάνει καλύτερη. 

(Κεντρική φωτογραφία: Gary Pepper Girl)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>