top article

Δεν είναι πάντα εύκολο να αποχωριστείς τις συνήθειες που σου στερούν την προσωπική σου ευτυχία. Καμιά φορά καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι από την καθημερινότητα που συχνά δεν αντιλαμβάνεσαι. Αυτό έχει ως συνέπεια μία στασιμότητα η οποία σε κρατά μακριά από όλες τις απολαύσεις της ζωής.

Το κλειδί για την ευτυχία είναι σίγουρα προσωπική υπόθεση όμως δεν παύει ποτέ να είναι μία ατελείωτη πρόκληση μέσω της οποίας μαθαίνεις μέρα με τη μέρα. Μιας και διανύουμε ήδη την πιο χαλαρή και ξεκούραστη εποχή του χρόνου ήρθε η στιγμή να διαφοροποιήσεις τον τρόπο σκέψης σου. Το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να ανασυγκροτηθείς και να αφήσεις πίσω όλα όσα σε στενοχωρούν.

Προτού απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα δες ποιες συνήθειες πρέπει να αποχωριστείς ώστε να γυρίσεις ανανεωμένη μετά τις διακοπές!

7 συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς φέτος το καλοκαίρι

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι κάτι που επηρεάζει σχεδόν όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως με το αν έχουν επιτύχει τους στόχους τους είτε προσωπικούς είτε επαγγελματικούς. "Δεν είμαι αρκετά καλή", "Γιατί να επιλέξουν εμένα", είναι μερικές από τις ερωτήσεις που συχνά κάνεις στον εαυτό σου όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύουν! Κάνε θετικές σκέψεις, επικεντρώσου στο τι έχεις καταφέρει έως τώρα και θέσε κάθε μέρα και από ένα μικρό στόχο. 

Η τάση του να είσαι σωστή σε όλα

Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να προσπαθεί να είναι αλάνθαστος τότε είναι σίγουρα μία από τις συνήθειες που σε κρατούν πίσω. Το να είμαστε σωστοί σε όλα είναι κάτι που μαθαίνουμε σχεδόν από την παιδική ηλικία και μας ακολουθεί μέχρι την ενήλικη. Ποτέ δεν είναι εύκολο το να επιλέξεις ανάμεσα στο να είσαι σε όλα σωστή (ικανοποιώντας κάθε ανάγκη των άλλων) ή στο να είσαι απλά να ευτυχισμένη. Ήρθε η στιγμή όμως να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και αξίζει έστω να το προσπαθήσεις. 

Οι υπερβολικές προσδοκίες

Σε ένα κόσμο που η καριέρα έρχεται πρώτη, οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτή παρά στην προσωπική τους ευημερία. Μην φοβάσαι να πεις όχι σε ένα project ή να αρνηθείς κάτι στην δουλειά σου που σε γεμίζει άγχος. Η προσωπική σου ευτυχία πρέπει να έρχεται πάντα πρώτη. 

Μην κατηγορείς μόνο τον εαυτό σου

Όταν κάτι πάει στραβά ποιον κατηγορείς πρώτα; Εσένα ή τους άλλους; Σίγουρα είναι μία άμυνα του εαυτού σου (ώστε να διατηρήσεις την αυτοεκτίμησή σου) όμως πραγματικά δεν βοηθάει. Μην παίρνεις ποτέ όλο το βάρος πάνω σου, σκέψου με ψυχραιμία και συζήτησε το πρόβλημα με τους γύρω σου. 

Οι ανθυγιεινές συνήθειες

Ίσως να μην το έχεις προσέξει έως τώρα αλλά οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθείς έχουν άμεσο αντίκτυπο στην διάθεσή σου. Κανείς δεν λέει όχι σε ένα ακόμη παγωτό όμως ήρθε η στιγμή για να κάνεις το απαραίτητο healthy makeover στον εαυτό σου.

Οι ατελείωτες δικαιολογίες

Μήπως οι συνεχείς δικαιολογίες σου στερούν την πραγματική ευτυχία; Αν η λίστα με ότι δεν επιτυγχάνεις μεγαλώνει τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη τόλμη. Πες ναι στην επαγγελματική ευκαιρία που σου δίνεται (ακόμα και αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη) και κανόνισε να φύγεις διακοπές χωρίς να το σκεφτείς ιδιαίτερα. 

Άφησε το παρελθόν... στο παρελθόν

Είναι το πιο δύσκολο αλλά παράλληλα και το πιο σημαντικό. Δεν ωφελεί σε τίποτα από το να ανατρέχεις συνέχεια σε ότι συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να συγχωρείς και αμέσως θα νιώσεις πιο ήρεμη από ποτέ. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>