top article

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε μια ενιαία παράσταση, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Μια αταίριαστη παρέα μας μεταφέρει στην καλοκαιρινή Μαδρίτη με μια κωμωδία παρεξηγήσεων. Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την έκθεση Αντίτιμο του Γιάννη Γκανά και το Artisanal μάς προσκαλεί σε καλλιτεχνικές συνεστιάσεις. 

Μπαλέτο

Χορός με τη σκιά μου

Η τρίτη χρονιά του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει με μια μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση. Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι –Ο κύκλος του C.N.S., Ο καπετάν Μιχάλης, Το καταραμένο φίδι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας– χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο Χορός με τη σκιά μου. Από τις 9 Νοεμβρίου 2019 και για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Info: 9, 10, 16, 17, 24 Νοεμβρίου 2019, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Θέατρο     

Ροδάκινο Κομπόστα           

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί Μάνο Χατζηδάκι για 5 μοναδικές παραστάσεις
                         

Μετά την εμπειρία της προηγούμενης σεζόν, η τρυφερή και ατρόμητη συμμορία ληστών επανέρχεται αποφασισμένη για όλα. Η αταίριαστη παρέα, συναντιέται σε ένα μικρό διαμέρισμα της Μαδρίτης, μία καυτή καλοκαιριάτικη μέρα. Μια επίδοξη καλλιτέχνης, ένας  υποχόνδριος - και με γρίπη - λάτρης όπλων, μία σκληρή "γυναίκα αράχνη", ένας ερωτευμένος γλυκούλης  νεαρός, μια αδιάκριτη –ερωτομανής σπιτονοικοκυρά, ο μαφιόζος  " Δούκας" και μία απίστευτα παρατηρητική νεαρή καλόγρια. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί μεταξύ τους, τι τους συνδέει  μ ένα απότιστο γλαστράκι, πόσο εξαρτώνται από το "Ροδάκινο Κομπόστα";

Η παράσταση "Ροδάκινο Κομπόστα", μια  κωμωδία παρεξηγήσεων,  προσφέρει απλόχερα γέλιο με τις συνεχείς απρόβλεπτες εξελίξεις της  και την τελική απόλυτη ανατροπή. Την υπογράφει ο Ισπανός συγγραφέας  Μιγκέλ  Μιχούρα. Ο σκηνοθέτης Ακης Σταματιάδης επέλεξε μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών για  να ζωντανέψουν  τη "μυστήρια παρέα" του διαμερίσματος της Μαδρίτης.

Οι συντελεστές της παράστασης "Ροδάκινο Κομπόστα" μέσα σε κλίμα διαρκούς  έντασης αντιμετωπίζουν τις απόλυτα απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις και  μοιράζονται με τους θεατές όλα εκείνα  τα απαραίτητα κόλπα  που σίγουρα φέτος θα βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να οργανώσουν την τέλεια "ληστεία".

Info: Τεχνοχώρος "ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ", Διογένους 1, Δάφνη ( δίπλα στον σταθμό του μετρό). Τηλέφωνο θεάτρου: 6983930220, Παραστάσεις : Σάββατο 9.15μμ. Κυριακή 8.00μμ

Πόλη

Γιάννης Γκανάς / ‘Αντίτιμο’

ANTITIMO

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Γκανά με τίτλο ‘Αντίτιμο’.  Το έργο του Γιάννη Γκανά χαρακτηρίζεται από καινοτόμες τεχνικές. Τις τεχνικές αυτές, ο καλλιτέχνης τις εξελίσσει ενώ παράλληλα επινοεί καινούργιες, ώστε να εξυπηρετούν το έργο που σκοπεύει να κατασκευάσει. Η ιδέα ενός ζωγραφικού έργου μεγάλων διαστάσεων που γίνεται με έναν τρόπο σχεδόν τυπογραφικό και ταυτόχρονα χειροποίητο δημιουργεί την αίσθηση μεγάλης ακρίβειας, καταργεί τη χειρονομία ως αισθητικό γεγονός και αυτό που μένει είναι ένα έργο σημαντικής συναισθηματικής  βαρύτητας.

Σε αυτή την ενότητα έργων πέρα από το μεγάλο ζωγραφικό τοπίο, υπάρχουν οι δρόμοι στους οποίους ο καλλιτέχνης εχει ζήσει μέχρι τώρα. Εδώ ο Γιάννης Γκανάς επιστρέφει στη γλυπτική, όμως και πάλι, το γλυπτικό έργο πραγματοποιείται με έναν τυπογραφικό τρόπο που θυμίζει –ως διαδικασία- τις ζωγραφικές τεχνικές του. Τέλος, σε αυτή την έκθεση επιβεβαιώνεται ξανά με τον πιο ισχυρό τρόπο, ότι κάτι που ανακαλύπτουμε τυχαία στον δρόμο μπορεί τελικά να αποδεικνύεται πολύ σημαντικό. 

Info: Ηρακλείτου 3, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: Tρίτη - Παρασκευή: 12.00 - 20.00, Σάββατο: 12.00 -15.00.

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 / 20:00- 22:30

Διάρκεια: έως 1 Δεκεμβρίου 2019

Artisanal Art Project 4

artisanal

Ενισχύοντας την αίσθηση της οικειότητας και τη φιλοσοφία του "feels like home", το Artisanal συνδυάζει την τέχνη με την εμπειρία του dining. Οι πίνακες που κοσμούν τους τοίχους του εστιατορίου, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησής του, χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργική του δράση - ακριβώς ό,τι συμβαίνει σε ένα αστικό σπίτι. 

Αυτή τη φορά, ο Θωμάς Τουρναβίτης επιλέγει έργα από την πρώιμη περίοδό του (1998-2008) και δημιουργεί ζευγάρια πρωταγωνιστές. Η έκθεση Faces θα λειτουργεί στο Artisanal καθ'όλη τη χειμερινή περίοδο, καλώντας τον επισκέπτη να πάρει μέρος σε μία καλλιτεχνική συνεστίαση. Παράλληλα, ο chef Δημήτρης Δημητριάδης, παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο μενού, στο οποίο αναδεικνύει αγαπημένες ελληνικές γεύσεις. 

Info: Artisanal Lounge & Gardens, Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Ιούλιος 2018

>