top article

New season trends

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην παρακολούθησε τη στιγμή που ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να χαστουκίσει τον Chris Rock, ο οποίος κατά την παρουσίαση του καλύτερου ντοκιμαντέρ έκανε ένα ατυχές σχόλιο για τη Jada Pinkett Smith. 

Διάβασε επίσης: Όσκαρ 2022 | Οι καλύτερες στιγμές από τα παρασκήνια των φετινών βραβείων

Τώρα η συζήτηση έχει μεταφερθεί στο αν ο Will Smith οφείλει να παραδώσει πίσω το όσκαρ, που έλαβε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αφού η συμπεριφορά του ήρθε σε αντίθεση με τον κώδικα δεοντολογίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Post, η Ακαδημία διατηρεί κάποιες αυστηρές οδηγίες, δεδομένου ότι μιλάμε για μία καθαρή επίθεση. Μία πηγή του Hollywood αναφέρει πως "είναι στην ουσία μία πράξη βιαιοπραγίας. Όλοι σοκαρίστηκαν στην αίθουσα, ήταν πολύ άβολο. Νομίζω ο Will δεν θα θέλει να δώσει πίσω το όσκαρ του, όμως ποιος ξέρει τι θα γίνει τώρα".

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας που είχε ορισθεί το 2017 με αφορμή το MeToo κίνημα και το ξέσπασμα του σκανδάλου στο Ηοllywood, δόθηκε μεγάλη σημασία στο να μην καταπατούνται οι αξίες της Ακαδημίας, οι οποίες αφορούν την συμπερίληψη, το υποστηρικτικό περιβάλλον και τον σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όπως είχε δηλώσει η CEO της Ακαδημίας, Dawn Hudson: "Το να είσαι μέλος της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους επιλεγμένους της παγκόσμιας κοινότητας των δημιουργών ταινιών. Εκτός από τα καταπληκτικά κατορθώματα στον τομέα των ταινιών και της τέχνης, τα μέλη πρέπει να φέρονται ηθικά, διατηρώντας τις αξίες της Ακαδημίας [...] Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για ανθρώπους που καταχρώνται το στάτους, τη δύναμη και την επιρροή τους με τρόπο που να παραβιάζει τα αναγνωρισμένα στάνταρ της αξιοπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά εναντίον κάθε μορφής κακοποίησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την υπηκοότητα".

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είδαν θετικά τη συμπεριφορά του Smith, όπως ο διάσημος χολιγουντιανός σκηνοθέτης και παραγωγός, Judd Apatow. Ο Apatow σε tweet, το οποίο αργότερα διέγραψε, υποστήριξε πως: "Θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Αυτό ήταν εκτός ελέγχου θυμός και βία. Έχουν ακούσει ένα εκατομμύριο αστεία για εκείνους τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Δεν είναι καινούριοι στον κόσμο του Hollywood και στην κωμωδία. Έχασε το μυαλό του". 

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί κάποια μήνυση εναντίον του ηθοποιού. "Οι Αρχές γνωρίζουν το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το περιστατικό περιελάμβανε ένα άτομο να χαστουκίζει ένα άλλο. Το άτομο που ενεπλάκη, έχει αρνηθεί να καταθέσει αστυνομική αναφορά", ανέφερε η Αστυνομία τους Λος Άντζελες σχετικά με το περιστατικό, ούσα πρόθυμη να αναλάβει την έρευνα, σε περίπτωση που ζητηθεί. 

Φωτο: Kyusung Gong / A.M.P.A.S.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>