top article

"Δεν είναι τόσο συνηθισμένο, δεν συμβαίνει σε πολλούς άντρες και είναι σημαντικό", φωνάζει η Rachel στον Ross για να τον πικάρει όταν καταλαβαίνει πως εκείνος δεν έχει διαβάσει το γράμμα με τις 18 σελίδες μπρος-πίσω που του είχε γράψει, συνεπώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το τέλος της σχέσης τους.

Friends Reunion | Τα highlights του πιο πολυαναμενόμενου επεισοδίου όλων των εποχών (spoiler alert)

Εκείνος λέει και ξαναλέει μέχρι το τέλος της σειράς πως ήταν "σε διάλειμμα" ( WE WERE ON A BREAK!), όταν κοιμήθηκε με την κοπέλα από το φωτοτυπάδικο, γεγονός που οδήγησε το αγαπημένο ζευγάρι στον 3ο κύκλο της σειράς στον χωρισμό, όμως για τον παλαιοντολόγο και ορθολογιστή Ross, η πράξη του δεν πιάνεται ως σφάλμα.

Ας το σκεφτούμε

Για τον Ross, η απιστία στην οποία υπέπεσε (καθώς περί απιστίας πρόκειται) σώζεται από τα ψιλά γράμματα του διαλείμματος, που η Rachel τού ζήτησε όταν ένιωθε πως η υπερβολική ζήλεια και η πίεση που της ασκούσε, την έπνιγαν. Του ζητάει να κάνουν ένα διάλειμμα στη σχέση τους και εκείνος το πρώτο πράγμα που κάνει, πληγωμένος από το γεγονός, είναι να κοιμηθεί με την πρώτη που θα βρεθεί μπροστά του. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για το ότι συνέβη (που πέσαμε) αλλά δε γίνεται μια τέτοια πράξη να μπορεί να δικαιολογηθεί από το ότι είχαν κάνει time-out. Τα συναισθήματα δεν μπαίνουν σε παύση, και ήταν –δεν ήταν σε διάλειμμα, η πράξη του Ross ήταν ασυγχώρητη. Γι’ αυτό και χώρισαν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAXMAG (@maxmaggr)

Ακόμα κι αν ήταν σε διάλειμμα

Ας λάβουμε την οπτική ότι ναι, ήταν σε διάλειμμα, ακόμα και ότι είχαν χωρίσει οριστικά, αλλάζει το αποτέλεσμα; Μία φράση είναι δυνατή να κάνει τη Rachel να ξεχάσει ότι ο αγαπημένος της 3 λεπτά αργότερα αλλαξοπιστεί και ξεχνάει όλα όσα είχαν ζήσει; Φυσικά, και δίνουμε – ελάχιστα- ελαφρυντικά στον Ross γιατί είναι πληγωμένος, αφού μόλις έχει ακούσει τη φωνή του Mark, τον οποίο ζηλεύει θανάσιμα, στην άλλη πλευρά του ακουστικού, στο σπίτι της Rachel, αλλά και πάλι ούτε αυτό αποτελεί δικαιολογία για την πράξη του. Ούτε είναι ο τρόπος για να πάρει το αίμα του πίσω, αν επρόκειτο για εκδικητική κίνηση.

Τι λένε οι ειδικοί;

Διαβάζοντας διάφορες ερμηνείες που έχουν δοθεί στον καβγά, όλοι οι ψυχολόγοι και σύμβουλοι σχέσεων καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο χωρισμός δεν είχε να κάνει τόσο με την απιστία του Ross, που ήταν ένα συμπτωματικό συμβάν, παρά με το ότι δεν υπήρχε καλή επικοινωνία στη σχέση. Η Rachel εννοούσε διάλειμμα, ενώ ο Ross πίστευε πως το διάλειμμα αυτό μπορεί να σήμαινε και παντοτινός χωρισμός. Σε κάθε περίπτωση, οι κακές τους επιλογές, η έλλειψη επικοινωνίας και το ότι είχαν χάσει τον εαυτό τους μέσα στη σχέση, τούς οδήγησαν στο τέλος, που κατά τη γνώμη των ειδικών ήταν αναπόφευκτο. Συνεπώς, δεν έχει να κάνει με το ποιος είχε δίκιο στο αν ήταν ή δεν ήταν σε "διάλειμμα", αφού και οι δύο βγήκαν χαμένοι, υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια Yoon Kane.

Τι απαντάει το καστ 17 χρόνια μετά

Στο συγκινητικό reunion επεισόδιο που έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαΐου στην αμερικανική τηλεόραση και πρόκειται να προβληθεί και στην Ελλάδα στις 2 Ιουνίου, οι πρωταγωνιστές της σειράς, οι οποίοι συναντήθηκαν στο ίδιο πλατό μετά από 17 χρόνια, απάντησαν ομόφωνα - στην ερώτηση του James Corden πως ο Ross και η Rachel ήταν "σε διάλειμμα", με τον Matt LeBlanc να είναι ο μόνος που μοιάζει αναποφάσιστος. Ίσως μετά από 17 χρόνια να μην τους φαίνεται και τόσο σημαντικό.

Αφήστε εμάς που ξαναβλέπουμε on repeat τα επεισόδια να έχουμε άλλη άποψη!

Φωτο: IMDB

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });