Comfort zone
Ο CEO και συνιδρυτής των Twitter και Square, Jack Dorsey, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 1 δις. δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να χρηματοδοτήσει την έρευνα ενάντια της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει μέχρι σήμερα παγκοσμίως από ιδιώτη.
Ο 43χρονος έκανε γνωστό με μία ανάρτηση στο Twitter ότι θα δωρίσει μετοχές μέσω του Square σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, το οποίο χρηματοδοτεί διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού. "Αφού αφοπλίσουμε την πανδημία θα εστιάσουμε στην υγεία των κοριτσιών και την εκπαίδευση", έγραψε χαρακτηριστικά.
Η περιουσία του Dorsey σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται περίπου στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος δήλωσε πως η δωρεά του αποτελεί το 28% της περιουσίας του.
I’m moving $1B of my Square equity (~28% of my wealth) to #startsmall LLC to fund global COVID-19 relief. After we disarm this pandemic, the focus will shift to girl’s health and education, and UBI. It will operate transparently, all flows tracked here: https://t.co/hVkUczDQmz
— jack (@jack) April 7, 2020
Επίσης, ο ιδιοκτήτης της Amazon, Jeff Bezos, με προσωπική περιουσία 123 δισ. δολάρια, έχει δεσμευτεί ότι θα δωρίσει 100.000.000 δολάρια στον οργανισμό Feeding America ενώ το Ίδρυμα του Bil Gates και της συζύγου του, Melinda, έχει προσφέρει το ίδιο ποσό για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του COVID-19.
Διάβασε επίσης: Kate Moss: Πούλησε το vintage λεοπάρ πανωφόρι της για να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοϊού