November 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Celebrities

Jason Atherton | Ποιος είναι ο υψηλός προσκεκλημένος στον αποψινό τελικό του MasterChef

Jason Atherton | Ποιος είναι ο υψηλός προσκεκλημένος στον αποψινό τελικό του MasterChef splash

Η ιδιαίτερη ιστορία του σπουδαίου σεφ/ restaurateur που ξεκίνησε πάμφτωχος και έχτισε μια ολόκληρη "αυτοκρατορία".

Ο Jason Atherton είναι ο υψηλός προσκεκλημένος στον αποψινό τελικό του (ελληνικού) MasterChef. Ο 49χρονος σεφ και restaurateur δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιος τυχαίος στον κόσμο της γεύσης, κάτι που μαρτυρά τόσο η πορεία του πριν τις κουζίνες, όσο -κυρίως- εκείνη που ακολούθησε μετά.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Jason Atherton γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 στο Worksop του Nottinghamshire, στην κεντρική Αγγλία και μεγάλωσε ουσιαστικά στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ακριβώς εύκολα καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με την (υπάλληλο ξενοδοχείου) μητέρα του να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ο ίδιος, στα 16 του χρόνια, αποφάσισε να παρατήσει την μέχρι τότε ζωή του και να φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ήδη από τα 10 του παρακολουθούσε στο σχολείο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, κάτι που τον βοήθησε να καταλήξει σε αυτό που ήθελε να κάνει. Δεν ήταν κάτι άλλο από το να εξελιχθεί σε σεφ.

Στο πλευρό του Gordon Ramsay

Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια.

Η θητεία του περιελάμβανε περάσματα δίπλα σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White.

Το ταλέντο του και η πολύ σκληρή δουλειά, η επιμονή στην λεπτομέρεια αλλά και μερικές πολύ φρέσκες ιδέες, τον έκαναν να ξεχωρίσει εξαρχής, για να βρεθεί, το 2001, στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι. Το 2005 επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του περίφημου Maze και στη συνέχεια των 'παραρτημάτων' του. Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια για να καταλάβει πού τον οδηγούσε η πορεία του.

Διάβσε κι εδώ για το εστιατόριο που μόλις άνοιξε ο Jason Atherton στη Μύκονο.

Χτίζοντας μία αυτοκρατορία

Το 2010, ο Atherton αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο του Ramsay για να χτίσει κάτι δικό του. Για την ακρίβεια, ήταν μόλις η αρχή μίας αυτοκρατορίας -της εταιρείας του, The Social Company- που σήμερα καταφέρνει να έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.

Το πρώτο του εστιατόριο άνοιξε τον Μάιο του 2010 στην Σανγκάη της Κίνας και ήταν το Table No. 1, για να ακολουθήσει σχεδόν ένα έτος αργότερα το υπέροχο Pollen Street Social στο Mayfair, που χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες από το άνοιγμά του ώστε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin αλλά και να γίνει λατρεμένο λονδρέζικο spot. 

Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

Φωτο: Splash News / Ideal Image

Dutchesss

From Paris to… Athens

Από το PFW και το Le Défilé της L’Oréal Paris στο εξώφυλλο της Madame Figaro για το τεύχος Νοεμβρίου. Η Δούκισσα Νομικού φωτογραφίζεται, μοιράζεται backstage moments και παίρνει συνέντευξη από την Andie Mac Dowell.

BEST OF NETWORK