September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

#theaftertaste | 40s επί σκηνής, ναπολιτάνικος αέρας στα Νότια και μερικά Fine Living News

#theaftertaste | 40s επί σκηνής, ναπολιτάνικος αέρας στα Νότια και μερικά Fine Living News

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της. 

Είδαμε:

Το "40+ ξαναβγαίνω". Για να ανεβάσει την πρώτη (κατα)δική του μουσικοθεατρική παράσταση, ο Θανάσης Αλευράς χρειάστηκε να περιμένει. Να ξεπεράσει κάποιες αναπάντεχες δυσκολίες, μία διαρκώς εξελισσόμενη πανδημία, την επαναφορά του κοινού στο θέατρο και τους χώρους πολιτισμού. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες – ή έστω να επανέλθουν εκείνες που πολύ καλά γνωρίζουμε. Κάπως έτσι, το "40+ ξαναβγαίνω!” παρουσιάζεται τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής του είναι 44 ετών. 

40 kai vgaino

Όμως, αυτό μικρή σημασία έχει. Στην πρώτη του (σχεδόν) ολιστική απόπειρα, ο Θανάσης Αλευράς κατορθώνει να αφήσει το δικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Έχοντας μαθητεύσει σε σπουδαίες παραστάσεις, πραγματοποιήσει την προσωπική του θητεία στην ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά και κερδίσει το βραβείο Χορν το 2008, ο ταλαντούχος ηθοποιός παρουσιάζει επί σκηνής το δικό του επιμύθιο, τη συμπυκνωμένη σοφία της προσωπικής, επαγγελματικής, θεατρικής ζωής. Τα βιώματά του, όπως εκείνα ξετυλίγονται σε ένα (δια)χρονικό μίτο τεσσάρων δεκαετιών. Από τη βιολογική γέννηση του μέχρι το σήμερα με ενδιάμεσους σταθμούς την εφηβεία, το πρώτο ερωτικό του σκίρτημα, τη μεταγενέσταρη (ανα)γέννηση του επί σκηνής, το παρόν, ατενίζοντας με διορατική ματιά το μέλλον.

Αν και συχνά χαρακτηριζόμενη ως αυτό-βιογραφική, η πρόταση του Θανάση Αλευρά συνοψίζει τις ανησυχίες, τις επιτυχίες, τις απογοητεύσεις, τα όνειρα μίας γενιάς η οποία, όπως σοφά ο ίδιος υπογραμμίζει από τη σκηνή του VOX, κάθε φορά που προσπαθούσε να ανοίξει τα φτερά της ένας πεζός αέρας δυσχέραινε την απογείωση τους: τη γενιά των 40 (τουλάχιστον). Ο γυάλινος τοίχος που συχνά (δια)χωρίζει πομπό και δέκτη, επί σκηνής δημιουργό και φιλόμουσο κοινό κατακερματίζεται. Συνθλίβεται μέσα από ευφυείς ατάκες, σπονδυλωτό χιούμορ, αναμνήσεις που αβίαστα σε κάνουν να γελάς, να τραγουδάς, να προβληματιστείς, να λυτρωθείς, να αφεθείς στον ρυθμό. 

40 kai vgaino

Για το τελευταίο, φροντίζουν επίσης οι φωνητικές και ερμηνευτικές ικανότητες του Jerome Kaluta και της Idra Kayne. Αυτά τα παιδιά έχουν κάτι. Και ευτυχώς το ξεδιπλώνουν εντός μίας παράστασης που (συμ)περιλαμβάνει κάθε ευχάριστη νότα μίας θεατρικής πράξης. Οι μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επιτυχίες των 80s, 90s, σήμερα συνθέτουν μία καλλιτεχνική παρτιτούρα, η οποία κουμπώνει μελωδικά με τη σκηνοθετική υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού και τη ζωντανή μουσική των: Ευρυπίδη Ζεμενίδη, Αλέξανδρου Κούρου, Θάνου Μιχαηλίδη, Γιώργου Μπουλντή, Χρήστου Παπαδόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δευτέρες έχουν αναδειχθεί στις πιο ευχάριστες ημέρες της εβδομάδας.

Δοκιμάσαμε:

Το σισιλιάνικο μενού της Mamy Blue. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι για να αφεθείς στη φινετσάτη γοητεία των αυθεντικών ναπολιτάνικων γεύσεων χρειάζεται να κλείσεις εισιτήριο για τη γείτονα χώρα. Με τη σειρά μου, αυτό που μού επιτρέπεται να σου εκμυστηρευτώ είναι ότι μία βόλτα στη Γλυφάδα αρκεί. 

Mamy Blue

Για να κάνεις check – in σε μία αυθεντικά σισιλιάνικη αυλή (προσαρμοσμένη στις θερμοκρασιακές απαιτήσεις του αλλιώτικου αυτού χειμώνα και τη ζέση του καλοκαιριού) με ανθισμένες λεμονιές, ορτανσίες επί της οροφής και αισθητικών τοιχογραφιών περιμετρικά ενός pop-wise ξυλόφουρνου εντός του οποίου ψήνονται απολαυστικές πίτσες, που με τη σειρά τους μεταφέρονται με old school τρόπο στα πιάτα που σερβίρονται στα φιλόξενα τραπέζια της Mamy Blue. Η Sophia Loren, συνώνυμο πλέον του καλλιτεχνικού DNA της Ιταλίας και ο Diego Maradona επιβλέπουν τρυφερά τις διαδικασίες όσο ο φρέσκος βασιλικός φροντίζει για την ευωδία μας μέσα από hand-painted κεραμικά βάζα. 

Mamy Blue

Όσον αφορά το μενού, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιλεκτικά πλουραλιστικό. Στις σελίδες του βρίσκεις πρωτότυπες συνταγές, κλασικές ζυμώσεις σε μία λογική λίστα που εστιάζει στην πίτσα χωρίς να στερείται εύγευστων ορεκτικών και ζεστών a la forno ζυμαρικών. Στο Mamy Blue, το ζυμάρι δεν είναι μία απλή πρώτη ύλη, αλλά η σπουδαιότερη βάση για δημιουργίες με ιταλική αύρα, ναπολιτάνικο ταμπεραμέντο και διάθεση ιεροτελεστίας. Το ζυμάρι σε κάθε pizza napoletana ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες και ψήνεται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου

Mamy Blue

Mamy Blue

Μάλιστα, οι chous σεφ επιμελούνται το αυθεντικό ναπολιτάνικο σχήμα της, που μοιάζει με ρόδα κάρου, όπως κάθε παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα "ruota di carro", μία επιλογή άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Νάπολης και το φτωχό πρόσωπο της του 16ο αιώνα. Η πιτσένια Sophia Loren διακρίνεται για την ισορροπημένη (τόσο – όσο) χρήση της κόκκινης σάλτσας και των αλλαντικών της, όσο η Modema παντρεύει μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratina και πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης. Η Mamy Blue (signature πίτσα) είναι λευκή ως προς την τελική απόχρωση διαθέτοντας στο σώμα της μοτσαρέλα Fior di Latte, Gorgonzola, Guanciale και καραμελωμένο κρεμμύδι με σχοινόπρασο. Και οι επιλογές μόλις άρχισαν να ξεδιπλώνουν τον γευστικό τους χαρακτήρα. 

Mamy Blue Pizza

Το μενού, το οποίο φέρει την υπογραφή του Executive Chef Κώστα Μεριανού, συμπληρώνουν η ζεστή focaccia με δεντρολίβανο, τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και polenta με τυρί taleggio και τα arancini με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα και κρέμα παρμεζάνας - δύο επιλογές ορεκτικών που απολαμβάνεις σε κάθε κύτταρο του μαστιχωτού τους DNA. Ακολουθούν χορταστικές σαλάτες όπως η μοναδική Buratta με ψητά παντζάρια, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες και παλαιωμένο βαλσάμικο αλλά και pasta, με τα λαζάνια rotolo, με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας να κερδίζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Ξεχωρίσαμε:

Τις The Dolli Thursdays. Κλείσε τα μάτια. Ανεβαίνουμε. Τώρα, μπορείς να τα ανοίξεις. Και να απολαύσεις την καλύτερη οπτική της Ακρόπολης μέσα από ένα High End φιλόξενο σκηνικό που σε ηρεμεί διά της αδιαμφισβήτητης πολυτέλειας του. Είσαι στον πέμπτο όροφο του The Dolli, εκεί όπου το Rooftop εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Grecotel ξεδιπλώνει τον γευστικά φιλόξενο χαρακτήρα του. Είναι Πέμπτη.

the dolli

Γιατί, οι Πέμπτες στο The Dolli έχουν τη δική τους ιεροτελεστία. Ένα τελετουργικό που μετουσιώνεται σε Signature Cocktails, αναζωογονητικά DJ Beats & Bits και μερικές επιλογές από ένα σοφά ενορχηστρωμένο μενού – τα sushi rolls είναι ανάλαφρα, σωστά δομημένα και απολαμβάνονται σε κάθε εκατοστό της ιδανικού μεγέθους έκτασης τους. Ένα λυρικό διάλειμμα από μία συχνά πεζή και επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Join The Dolli Thursdays Tribe! 

Naomi

Την ready-to-board Capsule συλλογή της Naomi Campbell. Εμπνευσμένη από τον γρήγορο τρόπο ζωής και την ταχύτητα στην οποία έχει συνηθίσει να κινείται, η Naomi Campbell συνεργάζεται με τον οίκο BOSS και δημιουργούν μία συλλογή για όσους αγαπάμε να ταξιδεύουμε με στιλ. Και να αφήνουμε το αποτύπωμά μας σε κάθε προορισμό. Συνδυάζοντας σύγχρονες σιλουέτες με το χαρακτηριστικό tailoring του brand, η συλλογή περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα πανωφόρια, stretch κομμάτια και ξεχωριστής ποιότητας leisure σύνολα. Με πολυτελή υφάσματα, όπως κασμίρ, cupro και premium jersey, η πολυχρηστική και άνετη συλλογή είναι σχεδιασμένη σε μια παλέτα με αποχρώσεις του αμύγδαλου, του μαύρου και του λευκού με έντονες μωβ πινελιές. Στόχος της να σε βοηθήσει να αφήσεις το δικό σου σημάδι στην υδρόγειο, όπως έχει καταφέρει τόσα χρόνια το θρυλικό supermodel στο σύμπαν της μόδας. 

Avra Club

Τη French Inspired εκδοχή του The Great Sunday Club. Από το ξεκίνημά του τον Μάιο του 2023, το The Great Sunday Club στο Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψεις μερικούς από τους καλύτερους mixologists και bar visionaries του κόσμου σε ένα μόνο μέρος. Τώρα, η μοναδική αυτή βραδιά επιστρέφει για το 2024 με μια εκθαμβωτική σύνθεση. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, από τις 18:30 έως τις 22:00, οι γνώστες των κοκτέιλ μπορούν να ανακαλύψουν τους πιο ταλαντούχους Γάλλους mixologists στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας, o Maxime Hoerth και ο Hugo Togni από το Bar Pompette του Τορόντο, ο βραβευμένος Nico de Soto και ο ανέκαθεν κομψός Corentin Gaudin ξετυλίγουν τις δεξιότητες τους με φόντο το ειδυλλιακό spot της Αθήνας. 

BEST OF NETWORK