September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Οι detox συνταγές της Gwyneth Paltrow

Οι detox συνταγές της Gwyneth Paltrow

Η πιο όμορφη γυναίκα του 2013 λανσάρει το δεύτερο βιβλίο μαγειρικής της «It's all Good». Το βιβλίο, δηλαδή, που ανοίγει κάθε φορά που νιώθει ότι θέλει να χάσει βάρος, να λάμπει και να έχει περισσότερη ενέργεια. Και εμείς έχουμε τις συνταγές.



Η διαφορά των σταρ του Χόλιγουντ από τους κοινούς θνητούς είναι ότι οι πρώτοι μετατρέπουν ακόμη και μια δυσάρεστη εμπειρία σε ευκαιρία για να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και -γιατί όχι- να φουσκώσουν λίγο ακόμη τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αυτό έκανε και η Γκουίνεθ Πάλτροου. 

Ύστερα από μια μακρά περίοδο διατροφικών ατασθαλιών και πιεσμένου προγράμματος που της προκάλεσε κόπωση, λιποθυμικές τάσεις και μια κρίση πανικού, επισκέφτηκε το γιατρό της. Τα ευρήματα έδειξαν αναιμία, έλλειψη βιταμίνης D και υψηλά επίπεδα άγχους. Η θεραπεία θα ξεκινούσε από τη διατροφή της, που θα την βοηθούσε να “καθαρίσει το σύστημα” και να θεραπεύσει το σώμα της. Αυτό όμως σήμαινε καθόλου καφέ, αλκοόλ, γαλακτοκομικά, αβγά, ζάχαρη, κρέας, σόγια, όστρακα, σιτάρι. 

Ως λάτρης του φαγητού, όπως δηλώνει η Γκουίνεθ, ανησυχούσε ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί θα έκαναν τα γεύματά της βαρετά. Γι' αυτό επιστράτευσε τη φίλη της Τζούλια Τούρσεν και μαζί δημιούργησαν μια συλλογή από 185 εύκολες συνταγές με υπόδειξη γιατρού που κυκλοφόρησαν στο βιβλίο It's all good. Το βιβλίο, δηλαδή, που ανοίγει κάθε φορά που νιώθει ότι θέλει να χάσει βάρος, να λάμπει και να έχει περισσότερη ενέργεια.

 www.littlebrown.co.uk 


Δύο συνταγές από το βιβλίο της στη σελίδα 2



Μάφινς με γλυκοπατάτα και πέντε μπαχαρικά 

Οι detox συνταγές της Gwyneth Paltrow  - εικόνα 1

Είναι το αγαπημένο πιάτο της Γκουίνεθ γιατί: «Τα αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη δεν είναι μόνο για όσους έχουν προβλήματα καρδιάς. Είναι εξαιρετικά νόστιμα και γίνονται πάντα ανάρπαστα στο σπίτι». 
Ποσότητα: Περίπου για 12 μάφινς. 
Ιδιότητα: Vegan 

Υλικά: 
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 
3/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή ξυλιτόλη, καλής ποιότητας + 2 κουταλιές επιπλέον για το άλειμμα των μάφινς
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 
2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη αλεύρι (αν το αλεύρι δεν περιέχει γόμμα ξανθάνης, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 
1 ½ κουταλιές της σούπας κινεζική σκόνη πέντε καρυκευμάτων
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Χαράξτε τη γλυκοπατάτα μερικές φορές με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι. Ψήστε την μέχρι να μαλακώσει (θα το καταλάβετε όταν πιέζοντας ένα μαχαίρι συναντά μηδενική αντίσταση), περίπου 1 ώρα. Βάλτε την στην άκρη, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα και πολτοποιήστε τη σάρκα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λάδι με το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφένδαμου ή ξυλιτόλη και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη σκόνη πέντε καρυκευμάτων και το αλάτι. Ρίξτε τις “σκόνες” μέσα στο μείγμα της γλυκοπατάτας και ανακατέψτε. 
Σε ένα ταψάκι με 12 θέσεις για μάφινς τοποθετήστε τα ειδικά χαρτάκια και μοιράστε το μείγμα. 
Ψήστε για 20-25', ή μέχρι όταν πιέζετε μια οδοντογλυφίδα στο μείγμα να βγαίνει καθαρή. Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φούρνο περιχύστε τις κορυφές με το επιπλέον σιρόπι σφένδαμου. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε. 


Η συνταγή για το αγαπημένο της παγωτό μπανάνα στη σελίδα 3



Παγωτό Μπανάνα με καβουρδισμένα αλμυρά αμύγδαλα

Οι detox συνταγές της Gwyneth Paltrow  - εικόνα 2

Είναι το αγαπημένο πιάτο της Γκουίνεθ γιατί:
«Αυτή η συνταγή έχει αυτή την πλούσια, κρεμώδη υφή του παγωτού, χωρίς την προσθήκη κανενός γαλακτοκομικού προϊόντος και ζάχαρης.»
Ποσότητα: Περίπου 600 γραμμάρια παγωτό.
Ιδιότητα:
Vegan. 

Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κουταλάκια του γλυκού και 2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας
σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
Μια πρέζα χοντρό θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας


Παγώστε τις φέτες μπανάνας σε ένα λαδόχαρτο. Αφού παγώσουν, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να τις κρατήσετε στην κατάψυξη σε μια πλαστική σακούλα ή σε ένα αεροστεγές δοχείο για ένα μήνα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα αμύγδαλα με 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφένδαμου και μια πρέζα αλάτι και κρατήστε το μείγμα στην άκρη.
Ρίξτε στον κάδο του μπλέντερ τις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας, το γάλα αμυγδάλου, τις άλλες 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου και τη βανίλια και αναμείξτε μέχρι το μείγμα να πάρει την μαλακή υφή ενός παγωτού. Μην ανησυχείτε αν το μείγμα δεν είναι εντελώς λείο στην αρχή. Μόλις οι μπανάνες αρχίσουν να ξεπαγώνουν στο μπλέντερ, το “παγωτό” θα αποκτήσει τέλεια υφή.
Χωρίστε το παγωτό μπανάνα σε μπολ αμέσως και πασπαλίστε κάθε μερίδα με λίγο από το μείγμα από αμύγδαλα.

BEST OF NETWORK