Τα 5 βιβλία μαγειρικής που δεν επιτρέπεται να λείπουν από την κουζίνα σου<br />
Σχετικά θέματα:
Προτείνουμε: 5 βιβλία για τα ήσυχα βράδια στο σπίτι
Τοp 10: Fashion Books
Tα 5+1 fashion films που αξίζει να δεις

cook books - body & default

1.«Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε 234 συνταγές»
1.«Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε 234 συνταγές»
Ένα ολοκαίνουριο βιβλίο μαγειρικής που υπόσχεται τα καλύτερα γευστικά ταξίδια στη γειτονική Ιταλία. Η Luciana Cremonini- Λογαρά -βέρα Ιταλίδα που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα για τα μάτια του Έλληνα σύζυγού της- μας μυεί στα μυστικά της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, προβάλλοντας κλασικά τοπικά πιάτα, ξεφεύγοντας από στερεότυπα και δογματισμούς, ενώ ταυτόχρονα, ενσωματώνοντας τις νέες τάσεις, δίνει μια προοδευτική και καλειδοσκοπική διάσταση στην έννοια της μαγειρικής, που γίνεται έκφραση συναισθημάτων και αισθητικής. Κάποιες συνταγές είναι αρκετά αναλυτικές, ενώ άλλες όχι, ώστε να αποκτήσουν τη δική μας προσωπικότητα και τη δική μας αποκλειστική υπογραφή. Παραδόσεις, υλικά, αρώματα και γεύσεις μπλέκονται στο πιο γευστικό παιχνίδι της χρονιάς και εμείς διασκεδάζουμε δημιουργώντας τέλεια ιταλικά πιάτα, όπως αυτά που απολαμβάνουμε στις καλύτερες τρατορίες, στην κουζίνα του σπιτιού μας.
(18,70€)

2. ΑΘΕΝΣ Σπέσιαλ – Λε Τουρ
2. ΑΘΕΝΣ Σπέσιαλ – Λε Τουρ
Ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Καλλίδης για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πιο Αθηναίος και από τους Αθηναίους με ένα βιβλίο- οδηγό των αγαπημένων γευστικών σποτ της πρωτεύουσας. Το “κλεινόν άστυ” δεν κρατά γευστικά μυστικά από τον διάσημο chef που ξέρει να γυρίζει, να αναζητά και να ανακαλύπτει αρώματα, γεύσεις, μυρωδιές, κρυμμένες νοστιμιές και μικρές γωνιές όσο καλά και αν είναι καταχωνιασμένες. Άλλωστε όπως τονίζει ο ίδιος “Δεν γράφω «τα καλύτερα» αλλά «τα αγαπημένα μου», έχει μεγάλη διαφορά! Ξέρετε «καλό» και «καλό» μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά σαν τα δύο άκρα του Γαλαξία. Το καλό φαγητό θα το βρείτε όμως μόνοι σας, ό,τι κι αν σας λέω εγώ. Διάθεση να έχετε για γύρες και βόλτες σε γειτονιές που ούτε ξέρετε πως υπάρχουν”. Στην έκδοση αυτή θα συναντήσουμε κάθε είδους στέκι και νοστιμιά από παραδοσιακά σουβλατζίδικα μέχρι νουντλς από τη Σεούλ και από κρυμμένα τυροκομεία μέχρι μεξικάνικα και ιαπωνικά πιάτα, γιατί κατά τον Βασίλη Καλλίδη η Αθήνα τα έχει όλα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα ένθετο με συνταγές εμπνευσμένες από την ίδια την Αθήνα, τους δρόμους και τα στενά της, τα μαγαζιά και τους ανθρώπους της.
(17, 60€)

3. «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή»
3. «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή»
Το τελευταίο βιβλίο του chef-culinary expert Βαγγέλη Δρίσκα -όπως άλλωστε και όλα τα προηγούμενα- διακρίθηκε στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2013 με το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook». Στο εξαιρετικό πραγματικά αυτό βιβλίο μαγειρικής ο διάσημος και πολυβραβευμένος chef μοιράζεται μαζί μας ούτε λίγο ούτε πολύ 380 συνταγές έξυπνα οργανωμένες σε βασικές
κατηγορίες: Τυριά, Σαλάτες, Ορεκτικά, Λαχανικά, Ψάρια και Θαλασσινά, Ζύμες, Ζυμαρικά, Ρύζι και Όσπρια, Κρέας, Γλυκά και με πολλές προτάσεις μενού για κάθε περίσταση. Η έκδοση αυτή είναι γεμάτη με φρέσκα μυρωδικά, αρώματα Μεσογείου και με πολλές αναφορές σε κλασικές τοπικές συνταγές από την ελληνική κουζίνα, με γεύσεις Ασίας αλλά και με πικάντικες νότες Ανατολής.
(32€)

4. Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού
4. Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού
Αυτό το βιβλίο διακρίθηκε στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2013 με το βραβείο «Best Culinary Travel Book» και στέλνει την Ελένη Ψυχούλη στην Κίνα για να διαγωνιστεί με τους νικητές των υπολοίπων χωρών, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του “Καλύτερου στον κόσμο”. Στην υπέροχα πολύχρωμη και ταξιδιάρικη αυτή έκδοση η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Το πιο γευστικό ταξίδι στο Πήλιο που θα κάνεις ποτέ σε 253 σελίδες.
(19,90€)

5. Delicious Cookies
5. Delicious Cookies
Και για να μη μας λείψει το γλυκό, η γνωστή pastry chef και cookie expert Εβίτα Παπαχαραλάμπους δημιουργεί 25 γεύσεις για σπιτικά, τραγανά και παραδοσιακά μπισκότα, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Άλλωστε μπισκότα της είναι διάσημα εδώ και χρόνια, καθώς το μαγαζί της ‘Μπισκότο από σπίτι’ παρέχει μπισκότα σε κάθε προάστιο της Αττικής και με τις υπέροχες συσκευασίες του γίνεται το καλύτερο δώρο για κάθε επίσκεψη. Σε αυτήν την τρισχαριτωμένη έκδοση μαθαίνουμε και εμείς τα πιο τραγανά μυστικά και μπαίνουμε στην κουζίνα για να τα κάνουμε πράξη.
(18,50€)