February 2026
X

#BeautyStars2026

Ο ορός που λατρεύουν οι Γαλλίδες για φωτεινή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, χωρίς κηλίδες

Ο ορός που λατρεύουν οι Γαλλίδες για φωτεινή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, χωρίς κηλίδες

Το lip liner που χαρίζει απόλυτα καλοσχηματισμένα χείλη

Το lip liner που χαρίζει απόλυτα καλοσχηματισμένα χείλη

Τα μαλλιά αποκτούν λάμψη και λείανση με αυτόν τον ορό περιποίησης

Τα μαλλιά αποκτούν λάμψη και λείανση με αυτόν τον ορό περιποίησης

Η κρέμα ματιών που μεταμορφώνει το βλέμμα σε 30 δευτερόλεπτα

Η κρέμα ματιών που μεταμορφώνει το βλέμμα σε 30 δευτερόλεπτα

Βάλε τέλος στην τριχόπτωση με αυτόν τον καινοτόμο ορό

Βάλε τέλος στην τριχόπτωση με αυτόν τον καινοτόμο ορό

Ο μόνος ορός που διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Ο μόνος ορός που διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Δύο οροί σε έναν για εντυπωσιακή αντιρυτιδική δράση

Δύο οροί σε έναν για εντυπωσιακή αντιρυτιδική δράση

Το έξυπνο foundation-concealer που χαρίζει τέλεια κάλυψη

Το έξυπνο foundation-concealer που χαρίζει τέλεια κάλυψη

Το διφασικό έλαιο που επανορθώνει τη φθορά της τρίχας και την αναδομεί σε βάθος

Το διφασικό έλαιο που επανορθώνει τη φθορά της τρίχας και την αναδομεί σε βάθος

Δώσε στα μαλλιά σου μοναδική, γυάλινη λάμψη με αυτόν τον εξειδικευμένο ορό

Δώσε στα μαλλιά σου μοναδική, γυάλινη λάμψη με αυτόν τον εξειδικευμένο ορό

Life

Must Go: Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014

01.07.2014
Must Go: Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014

Μουσική και εικαστικές τέχνες θα πλημμυρίζουν από την 1 έως τις 23 Αυγούστου τα Φηρά Σαντορίνης<br />



Εικαστικές τέχνες και μουσική απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου για όγδοη συνεχή χρονιά. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σημαντικότατου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, αφού φέτος τον Ιούνιο συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του. Για αυτό σε κάθε συναυλία του φεστιβάλ θα ακουστούν κομμάτια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Η αυγουστιάτικη αυτή γιορτή πολιτισμού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της Σαντορίνης.


1/8/2014: Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014 σηκώνει αυλαία την Παρασκευή 1/8 με τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής με τίτλο ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παναγιώτης Τέτσης & Λάμπρος Ορφανός - Οι δύο φίλοι «συνομιλούν», στην οποία συμμετέχουν με 42 χαλκογραφίες τους ο ακαδημαϊκός και μεγάλος μας ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης και ο αποθανών επιστήθιος φίλος του Λάμπρος Ορφανός, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες χαράκτες. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.


Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2014, ώρα 21:00. Διάρκεια έκθεσης: 1 - 23 Αυγούστου 2014


4/8/2014: Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με μια μουσική συνύπαρξη της σημαντικής τραγουδίστριας και μεσόφωνου Ιωάννας Φόρτη και του Αθηναϊκού Κουϊντέτου «Δημήτρης Δούνης», ενός ξεχωριστού κουϊντέτου νυκτών εγχόρδων, που απαρτίζεται από τους μουσικούς: Γιώργο Γουμενάκη (μαντολίνο), Μιχάλη Σιδηρόπουλο (μαντολίνο), Γιάννη Γουμενάκη (μάντολα), Γιώργο Θεοδωρόπουλο (μαντολοτσέλο) και Βασιλική Λεοντάρη (κλασική κιθάρα).


7/8/2014: Στις 7/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το κουϊντέτο του εξαιρετικού συνθέτη, ενορχηστρωτή και πιανίστα Σταύρου Λάντσια, ο οποίος υπηρετεί ένα ευρύ μουσικό φάσμα, που περιλαμβάνει επιρροές από την κλασική μουσική, την κινηματογραφική μουσική και την jazz. Το κουϊντέτο απαρτίζεται από τους μουσικούς: Σταύρο Λάντσια (πιάνο), Δημήτρη Χουντή (σοπράνο σαξόφωνο), Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), Γιώργο Καλούδη (τσέλο, κρητική λύρα, μαντολίνο, κρουστά) και Πέτρο Βαρθακούρη (κοντραμπάσο, φωνή).


10/8/2014: Στις 10/8 ένα ξεχωριστό γεγονός στη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη, η μοναδική συναυλία «ARIE AMOROSE», μία ανθολογία από την εποχή της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης στην οποία η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά τον έρωτα σε άριες από την αναγέννηση και το μπαρόκ, συνοδευόμενη από την τσεμπαλίστα Γιούλη Βεντούρα.

Must Go: Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014 - εικόνα 1
Σόνια Θεοδωρίδου


13/8/2014: Στις 13/8 το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με την Ερωφίλη (του Τρίφωνου) που με παρέα την Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο και τον Δημήτρη Παπαλάμπρου στην κιθάρα, μας ταξιδεύει ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά και ξένα.


17/8/2014: Στις 17/8 το συγκρότημα έκπληξη της χρονιάς, οι Gadjo Dilo, που έχουν καταφέρει να συνδέσουν μουσικά τις πενιές του μπουζουκιού του Τσιτσάνη και του Χιώτη με εκείνες της gypsy jazz swing κιθάρας του Django Reinhardt, αναβιώνουν μία άλλη εποχή στο ζεστό συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη. Οι Gadjo Dilo είναι οι: Σωτήρης Πομώνης (κιθάρα), Κώστας Μητρόπουλος (κιθάρα), Νίκος Βλάχος (κοντραμπάσο), Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (βιολί), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν) και Ηλιάνα Τσαπατσάρη (φωνή).


20/8/2014: Στις 20/8 το μουσικό μέρος του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με το Giorgos Tsolis jazz trio, ένα σύγχρονο τρίο από την Ολλανδία με τον ήχο και το χρώμα των συνθέσεών τους να αντανακλούν το παραδοσιακό ιδίωμα της τζαζ με τον ήχο του σήμερα. Τα μέλη του τρίο είναι ο Αμερικανός ντράμερ Owen Hart Jr, ο Πολωνός μπασίστας Maciej Domaradzki και ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Τσώλης.


Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Ώρα έναρξης: 21:00 Τηλ. 22860 23077

Περισσότερες λεπτομέρειες: www.megarogyzi.gr

Εκτός Φεστιβάλ
27/8 – 27/9/2014: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Κορωνιού με τίτλο “Εικόνες της ζωής μου”. Ο Σαντορινιός αυτοδίδακτος ζωγράφος ανήκει στην κατηγορία των naif λαϊκών καλλιτεχνών, έχοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκφραστικό ιδίωμα και τεχνοτροπία στα έργα του. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.
Εγκαίνια έκθεσης: 27 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00. Διάρκεια έκθεσης: 27/8 – 27/9/2014.


Σχετικά θέματα:
Συνομιλώντας...με την Χάρις Αλεξίου
Ανακαλύφθηκε πίνακας “πίσω” από πασίγνωστο έργο του Picasso
MF Playlist: 3 cd για να ανεβάσουμε tempo

BEST OF NETWORK