September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους

Στρώσε τραπέζι και κάλεσε τους φίλους σου



Αυτή τη φορά, μην αναζητήσεις τα μαγαζιά με το καλύτερο brunch. Σου έχουμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για να ετοιμάσεις ένα ολοκληρωμένο menu στο σπίτι σου. Από το Croque Madame του Πέτρου Δήμα μέχρι τις αυγόφετες του Αλέξανδρου Παπανδρέου, η επιτυχία είναι δεδομένη. 

Βελουτέ από Πορτσίνι με κρέμα πατάτας και λάδι Βανίλιας από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους - εικόνα 1

Ο chef και ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του avant-garde εστιατορίου CTC, μας δίνει μία ιδιαίτερη συνταγή για μία ζεστή σούπα – το ιδανικό δηλαδή πιάτο για ένα χειμωνιάτικο brunch.

Υλικά:
Σούπα Μανιταριών
1 κιλό Βασιλομανίταρα
150γρ κρεμμύδι
50γρ σέλερυ
½ σκελίδα σκόρδο (αλλιώς 50γρ πουρέ ψητού σκόρδου)
2 λίτρα ζωμό κότας
500μλ κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι , το σκόρδο και το σέλερυ σε αλατισμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν καλά. Σβήνουμε το ζωμό και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να χουμε μια σχετικά πηχτή σούπα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Εάν θέλουμε, ταιριάζει πολύ και η πραλίνα φουντουκιού σε αυτή τη σούπα.

Κρέμα πατάτας:

1κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
200γρ πράσσο φέτες
100γρ κρεμμύδι φέτες
½ σκελίδα σκόρδο
1 λίτρο ζωμός
500μλ κρέμα
500μλ γάλα

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το πράσσο σε βούτυρο. Σβήνουμε με το ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν και 5λεπτά πριν ετοιμαστούν, την κρέμα με το γάλα. Χτυπάμε καλά με το μπλέντερ ώστε να χουμε βελούδινη υφή στη σούπα μας.

Λάδι Βανίλιας
200μλ ελαιόλαδο
½ κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας

Ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη βανίλια, που έχουμε κόψει κατα μήκος και αφαιρέσει τους σπόρους. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί το λάδι για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα:
Γεμίζουμε τον πάτο ενός πιάτου με κρέμα πατάτας και στο κέντρο τη σούπα από τα βασιλομανίταρα. Γαρνίρουμε με χοντροσπασμένα αμύγδαλα και λίγο λάδι βανίλιας.

Συνέχεια στη σελίδα 2



Croque Madame με τυρί, ζαμπόν, αυγό και μπεσαμέλ από τον Πέτρο Δήμα

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους - εικόνα 2

Ο νεότατος αλλά και τόσο ταλαντούχος chefτου The Dalliance House, ο οποίος υπογράφει το καινούργιο και πολλά υποσχόμενο μενού του all day café-restaurant, μάς δίνει την απόλυτη γαλλική συνταγή.

Υλικά:
3 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί
1 αυγό
Λίγη γραβιέρα τριμμένη
Λίγο βούτυρο

Για την μπεσαμέλ:
50γρ αλεύρι
50γρ βούτυρο
500 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο


Εκτέλεση:

Για την μπεσαμέλ καβουρδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο μας σε μία κατσαρολα κι αφού πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε το γάλα ζεστό κι ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει.Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά το μείγμα ανακατεύοντας και αφού το αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο τις φέτες ψωμί του τοστ. Στις δυο πρώτες φέτες βάζουμε από 2 φέτες ζαμπόν και τυρί και στην τρίτη από πάνω προσθέτουμε μια στρώση μπεσαμέλ και την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο (στο grill) το τριπλό μας τοστ με την μπεσαμέλ στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά να πάρει χρώμα. Τέλος τηγανίζουμε ένα αυγό και το βάζουμε από πάνω προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χοντρό αλάτι.


Αφράτες αυγόφετες με ζυμωτό ψωμί της γιαγιάς από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους - εικόνα 3

Ο αγαπημένος μας chef, ο οποίος συνεχίζει να παρουσιάζει απλές και νόστιμες συνταγές στο πλευρό της Ελένης Ψυχούλη στην τηλεοπτική εκπομπή Chef στον αέρα, κάνει αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια με μία συνταγή που θυμίζει γιαγιά.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Για 2 άτομα

Υλικά:

3 αυγά μεσαία
¼ φλιτζανιού γάλα φρέσκο
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βυθίζουμε στο μείγμα μία-μία τις φέτες του ψωμιού μέχρι να απορροφήσουν λίγο από αυτό και μετά τις στραγγίζουμε ελαφρώς για να τις τηγανίσουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι Tefal Meteor 28 εκ. ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο κι όταν αυτό κάψει ρίχνουμε τις φέτες. Τηγανίζουμε 2 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν και τις αποσύρουμε από το τηγάνι.

Συνέχεια στη σελίδα 3




Αυγά ποσέ με καπνιστή γαλοπούλα σοταρισμένα λαχανικά και βαλεριάνα σε ζυμωτό ψωμί με πικάντικη γραβιέρα και μαγιονέζα μαύρης τρούφας από τον Πάνο Ιωαννίδη.

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους - εικόνα 4


Ο chef μάς δίνει μία rustic συνταγή, που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι του brunch. 

Υλικά (για 1 άτομο): 

2 αυγά
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Βότανα φρέσκα (θυμάρι , δεντρολίβανο )
2 φέτες ζυμωτό ψωμί
2 φέτες πικάντικη γραβιέρα
3 τοματίνια κομμένα στην μέση
½ πιπέρια κόκκινη , ½ πιπέρια κίτρινη σε ζουλιέν (κομμένη σε λεπτές φέτες)
4 μανιτάρια αγαρικά (λευκά) κομμένα στην μέση
3 φλοίδες μαύρης τρούφας
Μαγιονέζα
Λάδι τρούφας
Φύλλα βαλεριάνας
Φύλλα baby ρόκας
Φρέσκο πιπέρι 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις νερό στους (71-82ºC) σε μια κατσαρόλα μικρή και προσθέτεις μερικές σταγόνες ξύδι. Με ένα κουτάλι στροβιλίζεις το νερό να σχηματίσει μια δίνη και ρίχνεις ένα σπασμένο αυγό στο κέντρο της. Το αφήνεις για 3-6 λεπτά και το στεγνώνεις σε μια πετσέτα. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο λάδι και τα βότανα και σοτάρεις το καπνιστό ζαμπόν και τα λαχανικά. Βάζεις το τυρί πάνω στο ψωμί και το ψήνεις σε δυνατό φούρνο για μερικά λεπτά. Τοποθετείς τα λαχανικά και τα αυγά πάνω στο ζεστό ψωμί. Προσθέτεις τη σαλάτα. Ανακατεύεις τη μαγιονέζα με μερικές σταγόνες λάδι τρούφας και βάζεις μερικές πινελιές στο πιάτο.Βάζεις τις φλοίδες τρούφας πάνω στα ποσέ αυγά.

Τζαλέτια από τον Αριστοτέλη Μένγκουλα

Ώρα για brunch: 5 chef μας δίνουν την καλύτερη συνταγή τους - εικόνα 5

Ο chef του Pomo D'oro Corfu Wine Restaurant μάς δίνει μία συνταγή κατευθείαν από την Κέρκυρα, που θα δώσει νησιώτικο αέρα στο τραπέζι μας.

Υλικά:

125 γρ καλαμποκάλευρο
125 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 γρ αλάτι ψιλό
300 γρ χυμό μανταρίνι ή νεράντζι (πορτοκάλια κερκυραΙκά)
150 γρ σταφίδες
40 γρ ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
Μέλι από άνθη πορτοκαλιάς ή Πικρόμελο κουμαριάς
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα δύο αλεύρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χυμό μανταρίνι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τις σταφίδες, σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου είκοσι λεπτά.
Σε τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά (αρκετό ώστε να σκεπάζει τα τζαλέτια λίγο πάνω από το μισό). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά το χυλό και τηγανίζουμε να πάρουν σιγά σιγά χρυσαφί χρώμα, να γίνουν τραγανά εξωτερικά και να ψηθούν ως το κέντρο (αυτό είναι και το μόνο κομμάτι της εκτέλεσης της συνταγής που χρειάζεται την προσοχή σου). Προαιρετικά, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τυχόν λάδι από το τηγάνισμα και όσο είναι ακόμα ζεστά περιχύνουμε με μέλι (ή ζάχαρη) και πασπαλίζουμε με κανέλα. Για μία πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι κουμαριάς.

BEST OF NETWORK