Wedding season
Σε λίγο καιρό το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα και εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι χαλαρές βραδιές στη βεράντα μαζί με αγαπημένους φίλους. Το κρασί δίνει τη θέση του σε δροσιστικά, φρουτώδη κοκτέιλ και τα μπαλκόνια μεταμορφώνονται σε DIY bars. Διάβασε παρακάτω τρεις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails και καλωσόρισε το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο!
Cocktail με πορτοκάλι, φράουλα και μέντα
Υλικά (για 6 μερίδες)
2 1/2 κούπες φρέσκες φράουλες κομμένες
1/4 της κούπας φρέσκα φύλλα μέντας
4 κούπες χυμό πορτοκάλι
χυμό από δύο λεμόνια
1 χούφτα φρέσκα ροδοπέταλα (προαιρετικό)
1 κούπα βότκα (προαιρετικό)
Ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ πρόσθεσε τις φράουλες μαζί με τα φύλλα μέντας. Χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι πίεσε μαλακά τις φράουλες μέχρι να απελευθερώσουν τον χυμό τους.
2. Τοποθέτησε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα, πρόσθεσε τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού και την βότκα. Στη συνέχεια, ανακάτεψε μαζί με τα ροδοπέταλα και την υπόλοιπη μισή κούπα φράουλες. Σέρβιρε ή πάγωσε το κοκτέιλ μέχρι να είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
3. Για να σερβίρεις, ρίξε από πάνω πάγο μαζί με ανθρακούχο νερό. Για το γαρνίρισμα χρησιμοποίησε φρέσκα φύλλα μέντας, φράουλες ή ροδοπέταλα.

Cocktail με ροδάκινο και μέντα
Υλικά (για μία κανάτα, περίπου 8 μερίδες)
1 ώριμο ροδάκινο, κομμένο σε κύβους
40 φύλλα μέντας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
350 ml ουίσκι bourbon
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση
1. Ανακάτεψε τα φύλλα μέντας στην κανάτα μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμα τους.
2. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ροδάκινο και την ζάχαρη και ανακάτεψέ τα όλα μαζί.
3. Γέμισε την κανάτα μέχρι τη μέση με θρυμματισμένο πάγο, ρίξε το bourbon και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.

Mojito με μύρτιλλα και λεβάντα
Υλικά
1/2 της κούπας φρέσκα μύρτιλλα
740 ml σιρόπι λεβάντας (βλ. συνταγή παρακάτω)
1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας
450 ml λευκό ρούμι
450 ml σόδα
Χυμό από ένα λεμόνι
Υλικά για το σιρόπι λεβάντας
1/2 της κούπας ζάχαρη
1/2 της κούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα (για μαγειρική)
2 κλωναράκια φρέσκια λεβάντα
Εκτέλεση
1.Τοποθέτησε τα μύρτιλλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με ένα κουτάλι της σούπας νερό. Ζέστανε σε χαμηλή - μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν υγρά. Μετέφερε στη συνέχεια το μείγμα σε ένα μίξερ, ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στράγγιξε το.
2. Πρόσθεσε σε ένα ποτήρι 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σιρόπι λεβάντας και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα φρέσκα φύλλα μέντας και πίεσε τα με ένα γουδοχέρι στον πάτο του ποτηριού. Ρίξε μέσα τον πάγο, μετά το ρούμι, την σόδα και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε με ένα μακρύ κουτάλι και σέρβιρε τοποθετώντας τα κλωναράκια μέντας από πάνω για γαρνίρισμα.
Οδηγίες για το σιρόπι λεβάντας
Σε χαμηλή - μέτρια φωτιά ρίξε μέσα σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και την λεβάντα. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Σβήσε την φωτιά και άσε το κατσαρολάκι στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως. Στράγγιξε το μείγμα για να αφαιρέσεις την λεβάντα. Τέλος, κάλυψέ το και τοποθέτησέ το στο ψυγείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr