top article

Από κέικ - έργα τέχνης και λεπτεπίλεπτα cupcakes μέχρι αφράτα whoopies και φανταστικά New York cheesecake, ό,τι υπάρχει στο Mokpo σε βάζει σε πειρασμό. Και κάθε φορά υπόσχεσαι ότι θα επιστρέψεις με την πρώτη ευκαιρία για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

Στο Mokpo Creative Cakes θα βρεις γλυκά - έργα τέχνης

Το Mokpo με μια ματιά

 

dripping5a_mothers

Mokpo είναι το όνομα μιας πόλης στη Ν. Κορέα. Την πρώτη φορά που το άκουσαν οι δημιουργοί του ζαχαροπλαστείου, τους άρεσε πολύ σαν ήχος, Θεώρησαν ότι είναι αρκετά παιχνιδιάρικος και στην συνέχεια δημιούργησαν την αφήγηση ότι αν μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο του cake που φουσκώνει καθώς ψήνεται, αυτός θα ήταν mokpo.

Στο Mokpo μπορεί κανείς να βρει όλες τις εκδοχές του cake όπως τούρτες με στρώσεις cake και κρέμας, cupcakes, cakepops, trifle cakes σε βαζάκια, cheescakes, cookiecakes, brownies και μπισκότα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν στα παραπάνω προϊόντα. Το σημαντικό για τη Δανάη Ρήγα, η οποία τρέχει πλέον μόνη της την επιχείρηση, είναι τα γλυκά να είναι ελαφριά και δροσερά. Γι' αυτό και δουλεύει πολύ με φρούτα και οι γεύσεις είναι εποχιακές καθώς επιλέει να χρησιμοποιεί φρέσκες ύλες.

mokpo14

Ένα ακόμα στοιχείο που διαφοροποιεί το Mokpo είναι ότι όλα τα στάδια της παραγωγής γίνονται στο ανοιχτό εργαστήριο. "Ο κόσμος δεν είναι αρκετά ενήμερος για τον τρόπο που παράγονται τα γλυκά. Τα περισσότερα υλικά υπάρχουν στην αγορά είτε έτοιμα, είτε σε μορφή μειγμάτων και τα περισσότερα εργαστήρια συνθέτουν τα διαφορετικά έτοιμα υλικά και δημιουργούν τα γλυκά. Ο τρόπος αυτός προτιμάται από τα περισσότερα εργαστήρια γιατί πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος, εξυπηρετεί εξοικονομώντας χρόνο συνεπώς και μεγαλύτερη παραγωγή αλλά και μεγαλύτερο χρόνο ζωής στα προϊόντα τους".

expressionism2

"Στο Mokpo επιλέξαμε να δημιουργούμε παραδοσιακά τα προϊόντα μας δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις πρώτες ύλες που επιλέγουμε και το αποτέλεσμα είναι το "σπιτικό” γλυκό όπου η διαφορά του είναι εμφανής μόλις το δοκιμάσει κανείς. Τέλος επιλέγουμε όλα τα γλυκά να φτιάχνονται την προηγούμενη από την ημέρα παράδοσης χωρίς να καταψύχεται το γλυκό ή μέρος του.

Οι παραπάνω επιλογές έχουν όμως και τα αρνητικά τους, όπως για παράδειγμα  ο αριθμός των γλυκών που μπορούμε να παράγουμε είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό διαφέρουμε και σαν κατάστημα επιλέγοντας η ροή της παραγωγής να στηρίζεται στις παραγγελίες".

cupcakes_scoop

"O κόσμος επέλεξε ως σπεσιαλιτέ μας το Red Velvet είτε σαν τούρτα είτε σαν cupcake, είναι η γεύση που έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη ζήτηση και έχει συνδεθεί με το Mokpo. Επίσης το NY Cheesecake έρχεται πολύ ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων. Όμως η γεύση είναι αίσθηση και συνεπώς είναι υποκειμενικό τι ευχαριστεί τον καθένα".

 

mokpo_valentines2


MOKPO RED VELVET BROWNIES
 

Υλικά

Για το Brownie:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

230 γρ. βούτυρο Lurpak

350 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. baking powder

4 αυγά

1 κ.γ. υγρή βανίλια

1 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

270 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla

80 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Για το brownie:

Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, την υγρή βανίλια, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα της ζύμης σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, 25-30 λεπτά.

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την υγρή βανίλια, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη, το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε την κρέμα τυριού στο brownie και σερβίρουμε.

Ιούλιος 2018

>