top article

Θέλεις κάθε μέρα να πηγαίνεις στη δουλειά σου γεμάτη έμπνευση και όρεξη; Το μεγάλο σου όνειρο είναι τα παιδιά σου να είναι ευτυχισμένα; Αναρωτιέσαι πόσο εύκολο είναι να είμαστε ευτυχισμένοι; Βρες τις απαντήσεις αλλά και την έμπνευση που χρειάζεσαι στις σελίδες αυτών των 5 νέων βιβλίων αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας.

Talk Like Ted: τα 9 μυστικά για να μιλάτε μπροστά σε κοινό από τα κορυφαία μυαλά του κόσμου 

Του Gallo Carmine, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

5 νέα βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις

Ο Gallo Carmine, που είναι εκπαιδευτής ομιλητών και συγγραφέας, αναζητά μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου την ουσία μιας καλής παρουσίασης, αναλύοντας τα φημισμένα TED Talks. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που διστάζουν να μιλήσουν μπροστά σε μεγάλο κοινό ή δεν πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν μια επιτυχημένη παρουσίαση, αυτό είναι το βιβλίο που χρειάζεσαι. Ο Gallo Carmine ανέλυσε εκατοντάδες ομιλίες, συζήτησε με δημοφιλείς ομιλητές αλλά και κορυφαίους ερευνητές της ψυχολογίας, της επικοινωνίας και της νευρολογικής επιστήμης για να βρει τα εννέα μυστικά που κρύβουν όλες οι επιτυχημένες διαλέξεις TED.

Πως οι Δανοί Εκπαιδεύουν τα πιο Ευτυχισμένα Παιδιά στο Σχολείο και στην Οικογένεια

Της Jessica Joelle Alexander, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά

Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών μέσα από παραδείγματα, παραλληλισμούς και συμβουλές. Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το φημισμένο τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν οι Δανοί τα παιδιά τους και οποίος βασίζεται στους εξής πυλώνες – έννοιες: εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα, θάρρος και χούγκα.

Καϊζέν: Αλλάζω προς το Καλύτερο 

Της Κριστί Βανμπρεμερς, από τις εκδόσεις Μίνωας

Ζεν

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για μια αλλαγή. Πώς, όμως, θα αλλάξουμε και από πού θα ξεκινήσουμε; Η μέθοδος Καϊζέν είναι μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα "λίγο κάθε μέρα". Ανακάλυψε το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, βοήθησε το κομμάτι του εαυτού σου που φαίνεται σβηστό, αλλά αδημονεί να ζήσει, να περπατήσει, να ανθίσει ξανά! Η Κριστί Βανμπρεμέρς εργάζεται ως life coach και ειδικεύεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας για ενήλικες στον τομέα της δημιουργικότητας. Διατηρεί τον ιστότοπο maviesansmoi.com (Η ζωή μου χωρίς εμένα) και έχει εκδώσει 15 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Ζει στο Παρίσι και ταξιδεύει συχνά στην Ιαπωνία και στη Νότια Αμερική.

Βρείτε το Δικό σας Γιατί

Του Simon Sinek, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Βρείτε το δικό σας γιατί

Η ικανοποίηση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Όλοι μας δικαιούμαστε να ξυπνάμε το πρωί γεμάτοι έμπνευση για να πάμε στη δουλειά μας, να νιώθουμε ασφάλεια όταν βρισκόμαστε στον χώρο εργασίας μας και, στο τέλος της ημέρας, να επιστρέφουμε ικανοποιημένοι στο σπίτι. Το μυστικό για να κατακτήσουμε αυτή την ικανοποίηση είναι κατ’ αρχάς να καταλάβουμε γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε. Το βιβλίο αυτό με τις  ασκήσεις και τις εικόνες που περιέχει μας οδηγεί να βρούμε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα, όπως μεταξύ άλλων: "Μπορώ να έχω περισσότερα από ένα γιατί;", "Αν η δουλειά μου δεν συμβαδίζει με το γιατί μου, τι πρέπει να κάνω;" κ.ά. Είτε έχεις μόλις πιάσει την πρώτη σου δουλειά, είτε ηγείσαι μιας ομάδας, είτε είσαι διευθύνων σύμβουλος της δικής σου εταιρείας, οι ασκήσεις αυτού του βιβλίου θα σε βοηθήσουν να βρεις τον δρόμο που οδηγεί στη μακροχρόνια επιτυχία και ικανοποίηση, όχι μόνο για εσένα την ίδια, αλλά και για τους συναδέλφους σου.

Τόλμησε να είσαι Ευτυχισμένος

Των Φουμικατε Κόγκα και Ιτσίρο Κισιμι, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος

Βασιζόμενοι στη θεωρία του Άντλερ, ενός από τους κορυφαίους ψυχολόγους του 20ού αιώνα, το συγγραφικό δίδυμο μας παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην ευτυχία. Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο που μας δίνει έτοιμες λύσεις, αλλά για πυξίδα που μας εμπνέει να βγούμε από το καθημερινό χάος και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Ιούλιος 2018

>