September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Gourmet

10 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις το μπάρμπεκιου

10 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις το μπάρμπεκιου istock

Από το να φτιάξεις ψητά φρούτα μέχρι να ετοιμάσεις πίτσα και ποπ κορν, υπάρχουν πολλές ιδέες που ίσως δεν είχες σκεφτεί για να αξιοποιήσεις το μπάρμπεκιου.

Εάν για σένα το μπάρμπεκιου είναι συνώνυμο με ένα κομμάτι καλά ψημένο κρέας, τότε έχεις ενδεχομένως μια περιορισμένη εικόνα του τι μπορείς να κάνεις με τη συγκεκριμένη μαγειρική μέθοδο. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς ακόμη περισσότερο τη σχάρα σου:

Φτιάξε "τηγανητά" αυγά

Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και λίγο ελαιόλαδο, φτιάξε τηγανητά αυγά στη σχάρα. Για κάθε αυγό φτιάξε μια μικρή "φωλιά" από αλουμινόχαρτο και άλειψε το εσωτερικό της με λάδι. Σπάσε μέσα το αυγό, βάλτο στη σχάρα και άφησέ το μερικά λεπτά (ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλεις τον κρόκο).

Πίτσα στο μπάρμπεκιου

Σε ένα μικρό ταψί ή ένα τηγάνι με αφαιρούμενη λαβή άπλωσε τη ζύμη και κάλυψέ την με τα συστατικά που έχεις επιλέξει. Ακούμπησε το ταψί πάνω στη ζεστή σχάρα, άφησε την πίτσα να ψηθεί και σερβίρεις!

Ποπ κορν στα κάρβουνα

Στο ειδικό καλαθάκι για τη σχάρα με το λεπτό πλέγμα, ρίξε το καλαμπόκι και βάλτο να ζεσταθεί απευθείας πάνω στα κάρβουνα. Όταν οι σκόροι σκάσουν, πασπάλισέ τους με αλάτι ή ζάχαρη.

Φοντί τυριού

Πάρε ένα Camembert σε ξύλινη συσκευασία, βγάλε το τυρί, αφαίρεσε το χαρτί και ξανατοποθέτησέ το στο ξύλινο κουτί. Στη συνέχεια, τύλιξέ το ολόκληρο με αλουμινόχαρτο. Άφησέ το δέκα λεπτά πάνω στη σχάρα, αφαίρεσε το επάνω κομμάτι του αλουμινόχαρτου και βούτηξε μέσα ψωμί, λαχανικά ή κρέας. Εναλλακτικά, μπορείς να το απλώσεις πάνω από ψητές πατάτες.

Σουβλάκια φρούτων

Πέρασε σε ξυλάκια για σουβλάκι κομμάτια από μπανάνα, βερίκοκο, φράουλα, ροδάκινο κ.λπ. Ακούμπησέ τα πάνω σε μια καθαρή σχάρα, πασπάλισέ τα με καστανή ζάχαρη και άφησέ τα στη φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να "αρπάξουν" ελαφρά. Αν είσαι άπληστη, σίγουρα θα προσθέσεις μετά το ψήσιμο λίγη λιωμένη σοκολάτα (ή πολλή).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Delicious grilled fruits... ah, so simple, so sweet. . The natural sugars from the fruit, searing and caramelizing on the hot grill bringing out an extra sweetness and a slightly smoky flavor profile that can't be beat. . I know some people like to marinate the chopped up fruit in some lime juice for a couple hours but I'm not that patient. . You basically just put any fruit (i like pineapple and peaches the best for grilling) on the grill and brush it with some olive oil and get some nice grill marks on it. Don't grill too long or it will get mushy. . Grill up the fruit right after you grill your main course and the fruit makes for a great dessert. . I like to squeeze on some lime juice then sprinkle with a little salt, chili powder, fresh herbs or even lemon or lime zest if you like. . You can eat straight from the grill or with a yogurt as a dip or even top it off with some ice cream. Either way your getting your healthy fruit in for the day. . Do like grilled fruit.. and what's your favorite fruit to grill? . . . . . . . #grilledfruit #grilledfood #bbq #summertreat #summerdessert #grilledpineapple #grilledvegetables #grilledfoodlover #grilledfruitlover #grilledpeach #watermelon #pineapple #peach #healthyfruits #healthfoods #healthydesserts #foodudenyc #freshfruits #fruits #fruitlover #onthegrill #onthebbq #chargrilled #kebabs #skewers #kebab #grilled

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food Dude NYC (@foodudenyc) στις

Όστρακα στη σχάρα

Αν και συχνά κάνουμε μπάρμπεκιου με θαλασσινά αντί για κρέας, πολύ σπάνια σκεφτόμαστε να βάλουμε και όστρακα. Κι όμως, γίνονται πολύ εύκολα: απλά τα ακουμπάς στη σχάρα και τα αφήνεις να ψηθούν μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτεις χυμό λεμονιού και απολαμβάνεις.

Αγκινάρες στα κάρβουνα

Η αγκινάρα είναι από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά του καλοκαιριού, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φτωχή σε θερμίδες. Για να την ψήσεις στα κάρβουνα, κόψε το κοτσάνι, αφαίρεσε τα πρώτα φύλλα και μετά κόψε την στη μέση, κατά μήκος. Άλειψέ της με ελαιόλαδο και βάλτη να ψηθεί στην άκρη της σχάρας όπου ήδη ψήνεται το κρέας ώστε να μην είναι απευθείας πάνω από τη φωτιά. Γύρισέ τη από την άλλη μεριά στη μέσα του ψησίματος.

Ανανάς στη σούβλα

Πάρε έναν ολόκληρο ανανά, κι αφού τον καθαρίσεις και κόψεις το επάνω μέρος του, πέρασέ τον κατά μήκος σε μια μικρή σούβλα. Άλειψε όλη την επιφάνειά του με ένα μείγμα από ζάχαρη, κανέλα και τζίντζερ και άφησέ τον στη σχάρα να μαγειρευτεί, γυρίζοντάς τον τακτικά, Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Τραγανές μαρέγκες

Χτύπησε στο μίξερ ασπράδια με ζάχαρη και μια κουταλιά του γλυκού λεμόνι. Όταν το μείγμα γίνει κατάλευκο και σφιχτό, βάλτο σε ένα κορνέ και σχημάτισε μικρές μαρέγκες σε μια λαδόκολλα. Όταν το μπάρμπεκιου έχει τελειώσει και η θερμοκρασία έχει πέσει, βάλε τη λαδόκολλα πάνω στη σχάρα για περίπου μιάμιση ώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πιο τραγανές μαρέγκες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Καρπούζι στη σχάρα

Είναι η τελευταία μόδα στους λογαριασμούς των foodies στο instagram. Απλά κόβεις μια φέτα καρπούζι και τη βάζεις στη σχάρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sandía a la parrilla con aceite de oliva y sal de grano. Habíamos escuchado que este platillo es común entre los vegetarianos que extrañaban la textura de la carne y decidimos hacer la prueba. Desde el momento en el que pusimos las rebanadas de sandía en el asador teníamos nuestras dudas, nos imaginábamos que gran parte del agua se evaporaría y quedaríamos con un poco de fruta nada más, sin embargo, gran parte de la fruta se conserva y tiene una textura interesante, no se compara con la carne, pero definitivamente es una gran guarnición. Sugerimos añadir un poco de queso cotija para que quede aún mejor. . . . . . #sandia #watermelon #sandiaalaparrilla #grilledwatermelon #fruit #fruta #grilledfruit #creacionescomidistas #soycomidista #food #foodporn #instafood #foodie #foodstagram #foodgasm #foodpics #foodphotography #foodblogger #comida #foodlovers #gastronomia #yummy #creandoantojos #goodeats #foodart #dailyfoodfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Comidistas (@comidistasmx) στις

BEST OF NETWORK