September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτή είναι η συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks

Αυτή είναι η συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks

Με αφορμή τα 30 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο του Twin Peaks απολαμβάνουμε μία "Damn Fine Cherry Pie"

Σαν σήμερα ακριβώς πριν από 30 χρόνια ο David Lynch μάς προσκάλεσε στην πόλη του Twin Peaκs με σκοπό να ζήσουμε το μυστήριο, το χιούμορ, και το σουρεαλισμό που χαρακτηρίζουν το περίφημο σύμπαν του. Το πρώτο επεισόδιο της καλτ τηλεοπτικής σειράς των 90s - με τη φανταστική διάσημη μουσική του Angelo Badalamenti - προβλήθηκε στις 8 Απριλίου 1990 και καθήλωσε την Αμερική με ένα τρόπο που μόνο ο Lynch γνωρίζει.

Πράγματι, το Twin Peaks κατάφερε να αλλάξει την πραγματικότητα της αμερικανικής τηλεόρασης, για πάντα, εξαιτίας του ότι έφερε στη μικρή οθόνη το υπέροχο μυστηριώδες και σουρεαλιστικό σύμπαν του Lynch που τόσο αγαπήθηκε στο σινεμά. Έστω και καθυστερημένα ο David Lynch βραβεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με τιμητικό βραβείο Όσκαρ.

Twin Peaks

Τι συμβαίνει  όταν το πτώμα της Laura Palmer -μαθήτριας του Twin Peaks- ξεβράζεται στην ακτή της πόλης;  Την υπόθεση έρχεται να διαλευκάνει ο πράκτορας του FBI, Dale Cooper. Τον Cooper υποδύεται ο αγαπημένος ηθοποιός του David Lynch, Kyle MacLachlan, γνωστός επίσης από άλλες σημαντικές ταινίες του σκηνοθέτη όπως τo Doun και το Blue Velvet.

Ο Dale, ως κεντρικός χαρακτήρας της σειράς, ενώ προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο παράλληλα γνωρίζει καλά πώς να απολαμβάνει ένα δυνατό φλιτζάνι μαύρου καφέ μαζί με την περίφημη κερασόπιτα της Shelly Johnson. Η αγάπη του πράκτορα Cooper για την κερασόπιτα άλλωστε γίνεται γνωστή με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως δικαίως το RR café είναι το μέρος όπου όλες οι πίτες πηγαίνουν όταν πεθάνουν!

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις και εσύ την αυθεντική κερασόπιτα του Twin Peaks από την συγγραφέα του βιβλίου Damn Fine Cherry Pie: And Other Recipes from TV's Twin Peaks, Lindsey Bowden. Διάβασε παρακάτω τη συνταγή ετοιμάζοντας, όπως θα έλεγε και ο Cooper ,''a damn fine cup of coffee''.

Dale Cooper

Τι θα χρειαστείς :

Υλικά :

150 γραμμάρια (1/2) μαρμελάδα κεράσι

150 γραμμάρια (3/4) ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ

3 κουταλιές της σούπας νερό ή μπέρμπον ουίσκι

340 γραμμάρια κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)

1 μεγάλο κρόκο αυγού (αναμεμιγμένο με μία κουταλιά της σούπας νερό για το γλάσο)

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

 

Για τη ζύμη :

450 γραμμάρια αλεύρι (και λίγο πρόσθετο για το πασπάλισμα)

50 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

μία πρέζα θαλασσινό αλάτι

250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κύβους)

1 μεγάλο αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

5 κουταλιές της σούπας νερό

 

Εκτέλεση

1. Για τη ζύμη, πρόσθεσε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και στη συνέχεια πρόσθεσε το βούτυρο τρίβοντάς το  με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.

2. Χτύπα το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό, ρίχνοντας στη συνέχεια το υγρό μέσα στο μείγμα. Αρχικά ανακάτεψε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια σου ώσπου η ζύμη να γίνει σφιχτή. Έπειτα χώρισε τη ζύμη στη μέση (σε δύο ίσια κομμάτια) τύλιξέ τη σε μία πλαστική μεμβράνη και άσε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

3. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξε τη μαρμελάδα κεράσι μαζί με τη ζάχαρη και ανακάτευε σε μέτρια φωτιά ώσπου η ζάχαρη να λιώσει τελείως.  Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το κορν φλαουρ μαζί με το ουίσκι ή το νερό. Δυνάμωσε ξανά τη φωτιά και ανακάτευε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό. Τέλος, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τα κεράσια, ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.

4. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού.  Τοποθέτησέ τη σε ένα αλευρωμένο ταψί και στη συνέχεια γέμισε τη βάση της πίτας με το μείγμα κερασιού και άλειψε την επιφάνειά της πίτας με λίγο αυγό.

5. Κόψε την υπόλοιπη ζύμη σε μακριές λωρίδες (σχήματα ζιγκ ζάγκ) και πιέζοντάς τα ελαφρώς προσπάθησε να τα κολλήσεις στην επιφάνεια της πίτας.

6. Άλειψε την πίτα με λίγο αυγό ακόμα και στη συνέχεια ρίξε από πάνω τη ζάχαρη. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά ώσπου η ζύμη να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήσε για άλλα 35-40 λεπτά μέχρι η γέμιση να φαίνεται ότι κάνει φουσκάλες και η ζύμη να είναι τραγανή. Για να αποφύγεις το κάψιμο τοποθέτησε ένα αλουμινόχαρτο πάνω από την πίτα. Τέλος, πριν το σερβίρισμα άφησε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Καλή απόλαυση!

CherryPie

 

BEST OF NETWORK