October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Πού θα φας το καλύτερο fondue στην Αθήνα

Πού θα φας το καλύτερο fondue στην Αθήνα

Το παραδοσιακό ελβετικό πιάτο αλά ελληνικά

Κάθε λάτρης του καλού φαγητού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την αξία των εκλεκτών τυριών, συνοδεία ενός ποιοτικού κρασιού. Και το fondue τυριών αποτελεί την απόλυτη απόλαυση. Το παραδοσιακό ελβετικό πιάτο έχει ταυτιστεί με το κρύο, το αναμμένο τζάκι και τα παρεϊστικα βράδια, όμως γιατί να μην το απολαύσεις ακόμα και σε ένα lunch break και μάλιστα αλά ελληνικά;

Μετρώντας πολλές δεκαετίες δημιουργίας και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων και μόλις ενάμισι χρόνο λειτουργίας του καταστήματος στο Κολωνάκι, το Τυροκομείο Κωσταρέλου μας προτείνει fondue με ελληνικά τυριά. Πέρα από ένα εξαιρετικό ντελικατέσεν, όπου ταυτόχρονα απολαμβάνεις νόστιμα σάντουιτς, σαλάτες, φρέσκους χυμούς, καφέ και ροφήματα, μπορείς πλέον να βιώσεις την εμπειρία του fondue στο κέντρο της Αθήνας.
 

fondue1

Φέτα,πινακωτύρι, γραβιέρα και κασέρι Μουζακίουδένουν αρμονικά και σου προσφέρουν μία βελούδινη υφή με ξεχωριστή γεύση. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου, ως ο απόλυτος γνώστης των ελληνικών τυριών, δημιουργεί συνδυασμούς με εκλεκτά προϊόντα, ξηρούς καρπούς ή λάδι τρούφας, δίνοντας την ελληνική εκδοχή σε αυτό το δημοφιλές πιάτο.  Η βασική πρόταση fondue περιλαμβάνει φρυγανισμένο ψωμί, αλλά προτείνονται επίσης ως  συνοδευτικά, ψητές πατάτες, μανιτάρια, χοιρομέρι, καπνιστό κοτόπουλο ή μοσχάρι με πιπέρια.

fondue2

Το νέο εμπλουτισμένο μενού όμως δίνει και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προσωπικού πλατό τυριών. Έτσι, από μία λίστα 20 εκλεκτών τυριών έχεις τη δυνατότητα  να δημιουργήσεις το δικό σου πλατό με όσες γεύσεις επιθυμείς, δοκιμάζοντας και  ανακαλύπτοντας εξαιρετικά ελληνικά τυριά σε πολύ λογικές τιμές. Κι αν όλα τα παραπάνω σού φαίνονται ως η απόλυτη ένοχη απόλαυση, είναι μέχρι να φτάσεις στο fondue σοκολάτας: κρέμα σοκολάτα και bitter ή κρέμα βανίλια και λευκή σοκολάτα με μπανάνα, αχλάδι, αποξηραμένα σύκα, κάστανο γλασέ και φρυγανισμένο τσουρέκι για συνοδευτικά. 

Οι κανόνες του fondue 

Η παράδοση λέει ότι πρέπει να ανακατεύεις δεξιόστροφα ή σαν να σχηματίζεις τον αριθμό οκτώ για να κρατηθεί το τυρί ομογενοποιημένο μέχρι να φτάσεις στο κάτω μέρος.

Στριφογύρισε το πιρουνάκι με λεπτεπίλεπτες κινήσεις χωρίς να το ανεβοκατεβάζεις και να το βουτάς με μανία. Το fondue είναι ένα εκλεκτό πιάτο που χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή. 

Μην πίνεις τίποτα άλλο εκτός από λευκό κρασί, Kirsch, ή ένα αφέψημα από βότανα με το fondue σου. Σύμφωνα με τις ελβετική λαϊκές παραδόσεις, οποιοδήποτε άλλο ποτό πήζει το λιωμένο τυρί στο στομάχι σου, αφήνοντάς σε με δυσπεψία.

Μην συνεχίζεις μετά το fondue τυριών με fondue σοκολάτας. Μπορεί η διαδοχή να φαίνεται λογική, όμως το πιθανότερο είναι να πέσεις σε κώμα χοληστερίνης. Αντιθέτως, ολοκλήρωσε το γεύμα με ανανά. Η οξύτητα του φρούτου αντισταθμίζει το κρεμώδες τυρί, ενώ τα ένζυμα του σε βοηθούν να χωνέψεις πιο γρήγορα.

Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τηλ.210 7259000

BEST OF NETWORK