Και σε καμία περίπτωση δε συνέβη κάτι τέτοιο για λόγους ποιότητας
To Sukiyabashi Jiro δεν είναι απλά ένα εστιατόριο από εκείνα που έγραψαν τη γαστρονομική ιστορία του Τόκιο αλλά πολλά, πάρα πολλά για την ακρίβεια, περισσότερα. Ο 94χρονος σήμερα ιδιοκτήτης και σεφ, Jiro Ono, γεννήθηκε πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αμέσως μετά από αυτόν εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ιαπωνικής κουζίνας, ενώ σήμερα χαρακτηρίζεται ως "εθνικός θησαυρός" της κουλτούρας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Το 1965, άνοιξε στην περιοχή Ginza της ιαπωνικής μητρόπολης το εστιατόριο Sukiyabashi Jiro, που αμέσως και απολύτως δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως ένας ναός του σούσι. Από το 2007 διατηρούσε τρία αστέρια Michelin, τα οποία όμως του αφαιρέθηκαν πριν λίγες ημέρες, κατά την πιο πρόσφατη αξιολόγηση του γαστρονομικού οδηγού για το Τόκιο. Ο λόγος δεν σχετίζεται ασφαλώς με την ποιότητα του φαγητού και των υπηρεσιών του αλλά με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr