Το tip που πρέπει να γνωρίζεις
Από τη σαλάτα έως τα θαλασσινά δεν υπάρχει φαγητό που να μην απογειώνεται στύβοντας απλά λίγο λεμόνι. Πώς όμως μπορείς να τα διατηρήσεις φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα; Υπάρχει ένα απλό tip που θα σε βοηθήσει ώστε να έχεις πάντα ζουμερά λεμόνια έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε κάθε συνταγή.
Με ποιο τρόπο; Απλώς βάζοντάς τα σε μία αεροστεγή σακούλα με κλιπ ασφαλείας και στη συνέχεια τοποθέτησέ τη μέσα στο ψυγείο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις επίσης αν θέλεις να αποθηκεύσεις ένα κομμένο λεμόνι. Τύλιξέ το μέσα σε μία μεβράνη τροφίμων και έτσι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.
Επίσης όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και τα λεμόνια μπορούν να καταψυχθούν. Για να παγώσεις ολόκληρα λεμόνια, τοποθέτησέ τα σε σακούλες κατάψυξης και αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα πριν από τη σφράγιση. Όταν έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσεις, τα ξεπαγώνεις σε κρύο νερό για δέκα λεπτά, τα κόβεις και τα στύβεις ώστε να βγει ο χυμός τους.
Διάβασε επίσης: Φτιάξε την τέλεια, thin crust pizza στο σπίτι σου