Δοκίμασε τη λαχταριστή συνταγή για pasta με παρμεζάνα, λεμόνι και αρακά
Μια ενδιαφέρουσα ενέργεια έχει ξεκινήσει το MoMA, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να γνωρίσει διαφορετικές πτυχές από τις ζωές αγαπημένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στο Cooking with Artists, οι καλλιτέχνες μιλούν για το φαγητό, δίνοντας προσωπικές πληροφορίες για τον τόπο καταγωγής τους, τις συνήθειες και την κουλτούρα τους, έχοντας ως στόχο μια κατάδυση στη σύγχρονη κοινωνία.
Η Anicka Yi είναι μια καλλιτέχνης με χιούμορ και ανεπιτήδευτο στυλ, το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα στη δουλειά της. Τα έργα τέχνης της δοκιμάζουν τα όρια, καθώς η ίδια χρησιμοποιεί "αδίστακτα υλικά στο χώρο της τέχνης" για να δημιουργήσει concepts που εγείρουν όλες τις αισθήσεις. Για το Cooking with Artists, η Yi μοιράζεται μια συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι, παρμεζάνα, αρακά και φρέσκα μυρωδικά - ένα comfort food γεμάτο φρεσκάδα.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
Ξύσμα από 4-6 λεμόνια
Χυμός από 4-6 λεμόνια
4–6 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο τσίλι
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς
Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό
Μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις νιφάδες τσίλι και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Χτυπάμε ελαφρά με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα λεμονιού και παρμεζάνας και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται.
Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε τον αρακά (ένα λεπτό) και τον προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
Για να ολοκληρώσουμε το πιάτο, κόβουμε με το χέρι το βασιλικό και πασπαλίζουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια σερβίρουμε!