Τι πρέπει να γνωρίζεις για την ινδική σούπα με φακές και και πώς θα την φτιάξεις εύκολα ακολουθώντας τη συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη
Η ινδική κουζίνα αποτελεί μία εκ των γοητευτικότερων ethnic, για όλους τους σωστούς λόγους, παρότι αρκετοί επιμένουν πως απευθύνεται κυρίως σε ανθεκτικά στομάχια λόγω των έντονων γεύσεών της. Ένα από τα πιο παλιά και δημοφιλή πιάτα της είναι το ινδικό νταλ (dhal) -η σούπα με φακές, που κάποιος μπορεί να συναντήσει κάποιος αγγλιστί και ως daal ή dahl. Παίζει κεντρικό ρόλο στην ινδική γαστρονομική κουλτούρα, ειδικά από τη στιγμή που το 30% των Ινδών είναι χορτοφάγοι και ένα σημαντικό ποσοστό αυτών, vegan.
Το είδος της φακής που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του νταλ ποικίλει, αλλά τρία είναι εκείνα που προτιμώνται ως επί το πλείστον: Το sabut (όταν η φακή χρησιμοποιείται ολόκληρη), το sabut (όταν γίνεται διαχωρισμός από τη φλούδα αλλά χρησιμοποιούνται και τα δύο μέρη) και το dhuli (η ξεφλουδισμένη φακή).
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.gr