Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.
Υλικά
5 κότσια μοσχαρίσια
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε κυβάκια
4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
3-4 κλωναράκια θυμάρι
5-6 μπαχάρια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπούκοβο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
¾ του πακέτου ταλιατέλες ή παπαρδέλες για το σερβίρισμα
Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr