Πλουραλιστικές Wine Lists, ευφάνταστα κοκτέιλ, aperitivo και γευστικά Food Pairing με χαρακτήρα σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.
Υπάρχουν μέρες που η δουλειά είναι υπερβολικά αυξημένη, τόσο που το ποτό μετά το γραφείο ή τη δουλειά κρίνεται απαραίτητο. Σχεδόν, επιβάλλεται. Η αλήθεια είναι ότι τα after office drinks είναι ιδανικά για (σύντομες) συναντήσεις με φίλους ή ακόμη και (πρώην) συναδέλφους μακριά από τα στενά όρια του χώρου εργασίας. Με κοινό παρονομαστή την ανάγκη για Good Vibes, ατόφιο ενθουσιασμό και την επιθυμία για αναζωογονητικό ποτό με τη συνοδεία αριστουργηματικού φαγητού, οι παρακάτω προτάσεις επιβεβαιώνουν ότι στην Αθήνα μπορεί ο καθένας να εντοπίσει οτιδήποτε τον ευχαριστεί.

Gallerie Cafe
Νέα εποχή, νέα σεζόν, νέος τρόπος ζωής. Το Gallerie Cafe του Athens Capital Hotel-MGallery Collection φιλοξενεί μια μοναδική εμπειρία Aperitivo, που λαμβάνει χώρα καθημερινά από τις 17:00 έως τις 20:00 στο αγαπημένο meeting point των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Αυτό το γεγονός αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να χαλαρώσετε με φίλους, συναδέλφους ή αγαπημένα πρόσωπα στο κέντρο της Αθήνας μετά από μια απαιτητική μέρα, απολαμβάνοντας κοκτέιλ, bites και upbeat μουσική.


Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με μοντέρνα διακόσμηση που αντανακλά τα vibes της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτά ποτά και εδέσματα, πριν ξεκινήσετε το βραδινό σας πρόγραμμα. Οι επιλογές πολλές. Premium ποικιλίες από αλμυρά και γλυκά εδέσματα, όπως πλατό με τυριά, αλλαντικά και πιάτα to share, συνοδευόμενα από signature cocktails, αφρώδες κρασί και άλλα αγαπημένα ποτά σας αφουγκράζονται την after work διάθεση. Το Aperitivo μενού φυσικά φέρει την υπογραφή του Executive Chef του Athens Capital Hotel-MGallery Collection Δημήτρη Μπούτσαλη, του Chef De Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και της Pastry Chef Νάντιας Μακρυγιάννη.
Barolo
Ανοιχτόκαρδο και φιλόξενο, το Barolo έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να σε μεταφέρει σε ένα πληθωρικό ιταλικό σύμπαν με εκλεπτυσμένες γεύσεις και φινετσάτο savoir vivre. Με colonial ιδιοσυγκρασία, comfort δάθεση και αδυναμία στο καλό φαγητό – εκείνο που σέβεται τον εαυτό του, τις πρώτες ύλες και τη γευστική μας περιέργεια – το εμβληματικό Barolo στο Παλαιό Ψυχικό μετατρέπεται στον ιδανικό after office προορισμό. Για ένα κρασί από τις δεκάδες ετικέτες εξεζητημένου αμπελώνα από την Ιταλία και τη Γαλλία, για ένα Apperitivo με νότες από Τοσκάνη, Πόρτο Φίνο, Αμάλφι και Μιλάνο, για ένα ηδονικό pairing ανάμεσα σε οινοδημιουργίες και αλμυρά στοιχεία του γαστρονομικού χάρτη.


Την ομολογουμένως εντυπωσιακή Wine List συμπληρώνει ένα ευφυές μενού διά χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου. Διατηρώντας την επιμέλεια της κουζίνας από την αρχή του εστιατορίου, ο βραβευμένος σεφ ενορχηστρώνει ένα επαναστατικό anti-pasti μενού, όσο η pinsa και το μικρό της αδερφάκι (σ.σ. Pizzeti) κλείνουν θελτικά το μάτι στο after office drink σας. Με ζυμάρι κλασικό ή λίγο πιο αφράτο, ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδρομή ή το μονοπάτι της μαύρης τρούφας, η pinsa στο Barolo Athens παντρεύει γκοργκοντζόλα με σύκο, μασκαρπόνε με σιγοψημένο πράσο, προβολόνε με μαρμελάδα τσίλι, φιστίκι Αιγίνης με κολοκυθάκι. Ο επίλογος μπορεί – και πρέπει να είναι γλυκός – με αρώματα εθιστικού τιραμισού και δροσιστικής lemon pie.
Dirty Sanchez
Uptempo και με μελωδίες δημιουργικής τρέλας, η μεξικάνικη φιλοσοφία ταιριάζει μαεστρικά με την after office διάθεση μίας κουραστικής ημέρας στον χώρο εργασίας. Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσω ότι η Spicy Mandarin Margarita με μανταρίνι, πικάντικο σιρόπι αγαύης, νότες από lime και δόσεις καπνιστής πάπρικας έχει συντροφεύσει τα απογεύματα αρκετών τις δύσκολες καθημερινές. Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος δημιουργεί κοκτέιλ με λάτιν προσωπικότητα στην "καρδιά” του Ψυχικού, όσο ο Σπύρος Μαυροειδής – με προϋπηρεσία στο Nikkei – εκμοντερνίζει την casual μεξικάνικη κουζίνα με ζηλευτούς συνδυασμούς.


Ανάμεσα στις επιλογές συνοδείας του απογευματινού σας ποτού πρωταγωνιστούν τα chimichangas από τραγανή τορτίγια με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, chipotle και δροσιστική sour cream, το κλασικό Chili con Carne, αλλά και η ανανεωμένη εκδοχή του με τραγανιστές πατάτες Bravas, αλλά και το ιδιαίτερο σεβίτσε μυλοκόπι με γλυκοπατάτα, καλαμπόκι και τσιγαριστή κινόα. Η after office συνάντηση "δένει" γλυκά με churros με dulce de leche, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα φράουλας. Γιατί, τα απογεύματα μας είναι πολύ μικρά, για να μην είναι γλυκά.
Dear Manouka
Τοποθετημένο στον πεζόδρομο της Ηρώνδα σε κοντινή απόσταση με το ιστορικό Καλλιμάρμαρο, το "Dear, Manouka" επαναπροσδιορίζει την έννοια του Wine Bar Restaurant. Διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα κρασιού και ποτού – ίσως από τα καλύτερα Negroni της Αθήνας, η ολόφρεσκη γαστρονομική πρόταση του Μάνου Στρατάκη προσδίδει ελληνική ταυτότητα στη διεθνή fusion δημιουργική κουζίνα με ισορροπημένο τρόπο.


Όσο ο Σωτήρης Βρακάς προτείνει περισσότερες από 80 ετικέτες από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα και ο Γιάννης Πίσσας εναρμονίζει αντιθετικές γεύσεις μέσα στο ποτήρι ενός κοκτέιλ, όπως το Rum Fashioned Guanciale με ρούμι fat washed guanciale, σιρόπι σφενδάμου κι αρωματικά bitters και το Pop Margarita με τεκίλα Blanco, το μπέργκερ με μπάο και κατσικίσιο μπιφτέκι ανάμεσα και η τηγανιτή γιούκα σερβιρισμένη σε κυβάκια γεννούν το ιδεατό pairing για το after office drink σας.
Dolli's Restaurant
Με σήμα κατατεθέν την ομορφότερη θέα στην Αθήνα, το Τhe Dolli αγκαλιάζει ανεμπόδιστα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ατενίζει σε απόσταση αναπνοής την Πλάκα και τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία, αλλά και τη διάθεση σας για συναντήσεις υψηλού επιπέδου μετά τη δουλειά. Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου που προσφάτως διακρίθηκε ως το καλύτερο στην πρωτεύουσα διαθέτει μία από τις εντυπωσιακότερες Wine Lists με επιλογές από αμπελώνες από κάθε σημείο της Ελλάδας, της Κύπρου και του αναγεννησιακού εξωτερικού αγγίζοντας τριψήφιο αριθμό για οινική αποσυμπίεση με απαράμμιλη θέα και bold χαρακτήρα.


Αναγραμματίζοντας το IDOL και προσθέτοντας ένα ακόμη γράμμα για την τσαχπινιά, Σάκης Τζανέτος από τον ρόλο του Executive Chef προτείνει καλοφτιαγμένες και πρωτοποριακές amuse buche επιλογές, αλλά και σούσι δημιουργίες στο ιδανικό σχήμα, μέγεθος με ιδεατή υφή και neo-japanese διάθεση. Ο σολομός tiradito και οι γαρίδες tempura σερβίρονται στη μέση και απολαμβάνονται ως ηδονικές μπουκιές ανάμεσα στο ποτό της επιλογής σας.