Ερωτικό Fine Dining σε ρομαντική ατμόσφαιρα και μαεστρικά ενορχηστρωμένα μενού στις πιο Eat Chic διευθύνσεις της πόλης.
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Μπορεί να ακούγεται πλέον αρκετά κλισέ, όμως, η πρόταση έχει βάση. Πρακτική. Ο ουρανίσκος ερωτεύεται. Τόσο τις πρώτες ύλες, όσο και το έτερον ήμισυ που είτε ετοιμάζει το δείπνο της αγάπης είτε το οργανώνει. Τα εστιατόρια της πόλης τιμούν τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ειδικά μενού, signature πιάτα, δυνατές υπογραφές σε μία ατμόσφαιρα τρυφερή και σαγηνευτική. Όπως ο ίδιος ο έρωτας.
Hytra Restaurant & Bar
Κάτι ερωτικό και με ξεκάθαρο ελληνικό αποτύπωμα μαγειρεύεται στον έκτο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Διατηρώντας και φέτος το αστέρι Michelin, το Hytra Restaurant & Bar εξακολουθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κανέναν: να εκτελεί παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μία σύγχρονη οπτική και σημερινή έμπνευση. Το Αιγαίο, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Σμύρνη συναντώνται στα πιάτα της with a modern twist.


Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας και η μπριγάδα του σχεδίασαν και σερβίρουν ένα menu degustation 10 σταδίων. Πιάτα που έχουν ιδιαίτερα αγαπηθεί από τους θαμώνες μας, με γεύσεις που ταξιδεύουν στις πιο νόστιμες περιοχές μίας χώρας, της οποίας η γαστρονομική ιστορία έχει υπάρξει και συνεχίζει να (υπάρχει) πρωτοπόρα. Η Ρόζα της Σμύρνης συνενώνει πράσινο μήλο με ρόδι, ο αστακός μετουσιώνεται σε χτένια με αρακά και κόκκινο λάχανο, η πέστροφα αρωματίζεται με πιπερίτσα Πέλλας και φλάουρα τουρσί, το μπαρμπούνι γίνεται μπουρδέτο με τσιγαριστά χόρτα, πατάτα και κύμινο, το αρνί τη μεσογειακή μελιτζάνα. Ο ουρανίσκος φρεσκάρεται με ελληνικό γιαούρτι και βύσσινο, όσο τα φρούτα του δάσους ερωτεύονται τη λευκή σοκολάτα.
Makris Restaurant
Η εστιατορική πρόταση της Domes Resorts έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνθέσει έναν έρωτα μελωδικό, τρυφερό και νόστιμο στην καρδιά και τον ουρανίσκο του απαιτητικού γαστρονομικού κοινού της Αθήνας. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Makris Restaurant με τη συμβολή του πολύτιμου σεφ πατρόν, Πέτρου Δήμα, αφουγκράζεται τον ρομαντισμό της ατμόσφαιρας γιορτάζοντας τον έρωτα με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού.


Η ιδιαίτερη συνάντηση της Κόκκινης Γαρίδας Κοιλάδας με το Ροζ Γκρέιπφρουτ και το Χαβιάρι, το Ριζότο Σαμπάνιας με Μπαρμπούνι και Αχινό, καθώς και το Ελληνικό Χοιρινό Iberico με Κόκκινο Λάχανο και Σάλτσα από Κόκκινα Φρούτα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του Chef Patron Πέτρου Δήμα που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν εσένα και το έτερον ήμισυ τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το δείπνο του ρομαντικού αυτού ταξιδιού ολοκληρώνεται με τρόπο γλυκό, με τη Λευκή Σοκολάτα με Βατόμουρα και Βανίλια να διεγείρει τις αισθήσεις.
Διαβάστε επίσης: The Dolli | Έρωτας με την πρώτη ματιά
Dolli's Rooftop @ The Dolli
Το να δειπνήσεις στο The Dolli αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, από εκείνες που δεν μπορείς να περιγράψεις αν δεν έχεις πρώτα βιώσει. Το νέο ξενοδοχειακό απόκτημα του ομίλου Grecotel δεν διαπραγματεύεται την αισθητική του, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τις γαστρονομικές του προτάσεις, οι οποίες ξεδιπλώνονται παρουσία της επιβλητικότερης θέας της Αθήνας: της Ακρόπολης. Έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία και την αστείρευτη καινοτόμο σκέψη του, ο σεφ Σάκης Τζανέτος ενορχηστρώνει στο Dolli's Rooftop – εκεί όπου η καλύτερη οπτική του Ιερού Βράχου συναντά τη θέα του Λυκαβηττού - ένα γαστρονομικό μενού με αριστοτεχνικά πιάτα και απρόσμενους συνδυασμούς.


Η αρχή γίνεται εντυπωσιακά με μία σαμπάνια Veuve Clicquot ή Laurent Perrier Cuvée Rosé και εκλεκτά canapés: τερίνα φουά γκρα, σολομός "Wellington”, καρπάτσιο μοσχάρι με τρούφα και λαβράκι sashimi ακολουθούνται από ταρτάρ με καραβίδα, χαβιάρι και αχινό. Στη συνέχεια, χτένια Saint Jacques και τριλογία tortelli με αστακό, γαρίδα και καλαμάρι. Main course, το Wagyu beef με fois gras και τρούφα συνθέτουν κυρίως επιλογές για όλα τα γούστα, όσο το επιδόρπιο Coeur d’ Amour με σοκολάτα Valrhona υπόσχεται γλυκό φινάλε και τα signature cocktail αλλεπάλληλα Cheers στον έρωτα!
Pelagos Athens
Στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Αθήνας, εκεί όπου ο ήλιος δύει και ανατέλλει στο γαλάζιο της Βουλιαγμένης, ο Άγιος Βαλεντίνος βρίσκει το δικό του καταφύγιο στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos υμνεί τον έρωτα με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων –με προαιρετικό συνδυασμό κρασιών – ξεκινώντας με καναπεδάκια Pelagos συνοδευόμενα από Taittinger Rosé Brut Champagne. Στα κορυφαία σημεία του μενού περιλαμβάνονται ένα ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σε συνδυασμό με ένα Sauvignon Blanc Expresión Reserve από την Χιλή, ένα turbot farci με μαύρη τρούφα, μύδια και λάδι chorizo, καθώς και ένα σύννεφο mascarpone με raspberry, τριαντάφυλλο και batak berries, συνοδευόμενο από ένα Niepoort Tawny Port 10Y από την κοιλάδα Douro της Πορτογαλίας.


Το ειδικό μενού του Head Chef, Luca Piscazzi, είναι οικείο και συνάμα μυστηριώδες, προσιτό μα συγχρόνως απρόσιτο. Ένας σύντομος ύμνος στην πολυπλοκότητα και το βάθος της αληθινής αγάπης και τα αχαρτογράφητα νερά, εκείνα που ανακαλύπτεις μόνο αν ακολουθήσεις το μονοπάτι που η καρδιά αβίαστα προτάσσει, του αληθινού έρωτα. Μία μοναδική εμπειρία σχεδιασμένη αυστηρά για δύο.
Οra by Ettore Botrini
Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, με την υπόθεση της γλυκιάς του ιστορίας να επεκτείνεται σε υπόλοιπα σημεία του σώματος, όπως η καρδιά και το μυαλό. Το Ora by Ettore Botrini ασπάζεται αυτή την άποψη και δημιουργεί εντός του One&Only Aesthesis ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφιερωμένο στον αληθινό έρωτα. Οι ερωτευμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γευστική δοκιμή πέντε πιάτων που συνοδεύονται από την εξαιρετική σαμπάνια Taittinger για το απόλυτο εορταστικό pairing. Το δείπνο ολοκληρώνεται, φυσικά, με ένα λαχταριστό γλυκό όπου πρωταγωνιστούν τα δύο σύμβολα του έρωτα: η σοκολάτα και το τριαντάφυλλο.


Όλα αυτά, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και εντός ενός κινηματογραφικού σκηνικού αδιαπραγμάτευτης υψηλής αισθητικής, διαχρονικής γοητείας, εκλεπτυσμένης γοητείας, ήσυχης πολυτέλειας, εμπνευσμένο από τη θρυλική - πλέον – ταινία, "In the Mood Of Love". Γιατί, τα καλύτερα σενάρια στον έρωτα τα γράφει η ίδια η ζωή.
Brasserie Loraine
Ατμοσφαιρική και ειδυλλιακή, η Brasserie που έχει κάνει το Κολωνάκι να χορεύει στον δικό της γαλλικό ρυθμό, γνωρίζει πώς να προσδίδει ερωτική διάσταση σε κάθε ραντεβού. Κινηματογραφική, όπως η διακόσμηση της. Υποβλητική, όπως ο φωτισμός της. Αθεράπευτα ρομαντική, όπως η μουσική που σε υποδέχεται στη μπιστρό στρατόσφαιρα της και σε συνοδεύει κάθε στιγμή του δείπνου σου. Μεθυστική, όπως η πλούσια λίστα από ετικέτες κρασιού που διαθέτει στο οινικό της καταφύγιο. Γευστική, όπως το μενού που ενορχηστρώνει στη μπιστρό κουζίνα της ο σεφ, Παναγιώτης Ζώκος.


Όσον αφορά το κυρίως της βραδιάς, εκεί θα μπορούσε να πει κανείς ότι η γαλλική αισθητική αποκτά ελληνική ιδιοσυγκρασία, μέσα από ένα μενού που συνενώνει δύο πολιτισμούς και κουλτούρες υπό ενός contemporary french πρίσματος. Ελληνικός τόνος Αλοννήσου µε φρέσκα αρωµατικά και σαλάτα nicoise, quiche µε γλυκοπατάτα, τυρί ροκφόρ και καρύδι, σπαράγγια ζεστά gratin µε τυρί comte, σαλάτα µε βασιλικό καβούρι, σάλτσα remoulad, σελινόριζα και αρώµατα εσπεριδοειδών, φιλέτο ή entrecote Black Angus με τρεις σος bearnaise/poivre (πιπεριού)/cafe de paris είναι ελάχιστα από τα πιάτα που προσφέρονται με το Golden Apple Pie με ψητό μήλο, σαντιγί κανέλα και τραγανή καραμέλα να υπογράφει το χρυσό φινάλε μίας βραδιάς που η δύνη των κεριών σε παρασύρει στον δικό της in love βηματισμό.
Διαβάστε επίσης: Ο πιο γλυκός τρόπος να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Vezene
Με την καινοτόμο σκέψη και τη διαρκή του διάθεσή για γαστρονομικούς πειραματισμούς, ο Άρης Βεζενές γνωρίζει From Scratch πολύ καλά το μαγειρικό παιχνίδι. Τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αυτή η ανήσυχη πτυχή του επαγγελματικού χαρακτήρα ξεδιπλώνεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για μία συνθήκη εξίσου παιχνιδιάρικη: τον έρωτα. Οι συγχορδίες του μαεστράρονται εντός του Vezene Athens, ενός εστιατορίου που βρίσκεται σταθερά στα προτεινόμενα των έναστρων Michelin.


Τα στρείδια παντρεύονται τη σαμπάνια, τα θαλασσινά αφήνονται σε μία αναζωογονητική σαλάτα, όσο η καραβίδα στη θράκα και η Caviar Pasta αναλαμβάνουν τον όχι και τόσο εύκολο ρόλο του να διεγείρει τις αισθήσεις και των δύο. Μην παραλείψετε το Cecina Flatbeard με μπουράτα, θυμάρι, φουντούκι και σάλτσα Verde, αλλά και το φιλέτο αγελάδας Chateubriant με τη ρίζα μαϊντανού να απογειώνει τη γεύση. Η λευκή ναμελάκα με κρέμα αμυγδάλου και φρέσκες φράουλες ολοκληρώνει την πιο ερωτική γαστρονομική εμπειρία.
Spondi Restaurant
Το να καταφέρνεις να παραδίδεις από τη γέννησή σου μία σπουδαία σπουδή στη σύγχρονη γαστρονομία δεν είναι κάτι απλό. Η Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη το έχει καταφέρει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγα εκείνα που έχουν αλλάξει από το 1996 – η προσαρμοστικότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας -, έτος δημιουργίας της Σπονδής, υπάρχει, όμως, ένα πράγμα που παραμένει αναλλοίωτο: το πάθος του εμπνευστή της. Ένα πάθος, το οποίο αποκρυσταλλώνεται για ακόμη μία χρονιά μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο για ερωτευμένους μενού που προτάσσει τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.


Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, η Σπονδή γιορτάζει τον Έρωτα με ένα ακόμη ειδικό menu degustation. Χαβιάρι Ossetra, Φουά Γκρα Παρφέ, Γαρίδα Carabineros, Μπακαλιάρος Παταγονίας, Μαύρο Βοδινό Βαλτικής, τυρί Comté Gratiné, επιδόρπιο με κόκκινα φρούτα, βανίλια, κόκκινο κρασί και γλυκά μπαχαρικά, συνθέτουν μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων - μια εμπειρία, που αξίζει να μοιραστείς με το άλλο σου μισό. Και όλα αυτά, σε έναν άρτιο αρχιτεκτονικά εστιατορικό χώρο.