September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου | 8 εστιατόρια μετατρέπουν τη γιορτή του έρωτα σε γαστρονομική εμπειρία

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου | 8 εστιατόρια μετατρέπουν τη γιορτή του έρωτα σε γαστρονομική εμπειρία

Ερωτικό Fine Dining σε ρομαντική ατμόσφαιρα και μαεστρικά ενορχηστρωμένα μενού στις πιο Eat Chic διευθύνσεις της πόλης.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Μπορεί να ακούγεται πλέον αρκετά κλισέ, όμως, η πρόταση έχει βάση. Πρακτική. Ο ουρανίσκος ερωτεύεται. Τόσο τις πρώτες ύλες, όσο και το έτερον ήμισυ που είτε ετοιμάζει το δείπνο της αγάπης είτε το οργανώνει. Τα εστιατόρια της πόλης τιμούν τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ειδικά μενού, signature πιάτα, δυνατές υπογραφές σε μία ατμόσφαιρα τρυφερή και σαγηνευτική. Όπως ο ίδιος ο έρωτας. 

Διαβάστε επίσης: #theaftertaste: Valentine's Edition | Μία νέα ταινία, ένας High End Βαλεντίνος στην καρδιά της πόλης και μερικές ιδέες αποκλειστικά για δύο

Hytra Restaurant & Bar

Κάτι ερωτικό και με ξεκάθαρο ελληνικό αποτύπωμα μαγειρεύεται στον έκτο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Διατηρώντας και φέτος το αστέρι Michelin, το Hytra Restaurant & Bar εξακολουθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κανέναν: να εκτελεί παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μία σύγχρονη οπτική και σημερινή έμπνευση. Το Αιγαίο, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Σμύρνη συναντώνται στα πιάτα της with a modern twist.

Hytra Restaurant

Hytra

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας και η μπριγάδα του σχεδίασαν και σερβίρουν ένα menu degustation 10 σταδίων. Πιάτα που έχουν ιδιαίτερα αγαπηθεί από τους θαμώνες μας, με γεύσεις που ταξιδεύουν στις πιο νόστιμες περιοχές μίας χώρας, της οποίας η γαστρονομική ιστορία έχει υπάρξει και συνεχίζει να (υπάρχει) πρωτοπόρα. Η Ρόζα της Σμύρνης συνενώνει πράσινο μήλο με ρόδι, ο αστακός μετουσιώνεται σε χτένια με αρακά και κόκκινο λάχανο, η πέστροφα αρωματίζεται με πιπερίτσα Πέλλας και φλάουρα τουρσί, το μπαρμπούνι γίνεται μπουρδέτο με τσιγαριστά χόρτα, πατάτα και κύμινο, το αρνί τη μεσογειακή μελιτζάνα. Ο ουρανίσκος φρεσκάρεται με ελληνικό γιαούρτι και βύσσινο, όσο τα φρούτα του δάσους ερωτεύονται τη λευκή σοκολάτα.

Makris Restaurant

Η εστιατορική πρόταση της Domes Resorts έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνθέσει έναν έρωτα μελωδικό, τρυφερό και νόστιμο στην καρδιά και τον ουρανίσκο του απαιτητικού γαστρονομικού κοινού της Αθήνας. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Makris Restaurant με τη συμβολή του πολύτιμου σεφ πατρόν, Πέτρου Δήμα, αφουγκράζεται τον ρομαντισμό της ατμόσφαιρας γιορτάζοντας τον έρωτα με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού.

Makris Athens

Makris restaurant

Η ιδιαίτερη συνάντηση της Κόκκινης Γαρίδας Κοιλάδας με το Ροζ Γκρέιπφρουτ και το Χαβιάρι, το Ριζότο Σαμπάνιας με Μπαρμπούνι και Αχινό, καθώς και το Ελληνικό Χοιρινό Iberico με Κόκκινο Λάχανο και Σάλτσα από Κόκκινα Φρούτα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του Chef Patron Πέτρου Δήμα που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν εσένα και το έτερον ήμισυ τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το δείπνο του ρομαντικού αυτού ταξιδιού ολοκληρώνεται με τρόπο γλυκό, με τη Λευκή Σοκολάτα με Βατόμουρα και Βανίλια να διεγείρει τις αισθήσεις

Διαβάστε επίσης: The Dolli | Έρωτας με την πρώτη ματιά

Dolli's Rooftop @ The Dolli

Το να δειπνήσεις στο The Dolli αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, από εκείνες που δεν μπορείς να περιγράψεις αν δεν έχεις πρώτα βιώσει. Το νέο ξενοδοχειακό απόκτημα του ομίλου Grecotel δεν διαπραγματεύεται την αισθητική του, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τις γαστρονομικές του προτάσεις, οι οποίες ξεδιπλώνονται παρουσία της επιβλητικότερης θέας της Αθήνας: της Ακρόπολης. Έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία και την αστείρευτη καινοτόμο σκέψη του, ο σεφ Σάκης Τζανέτος ενορχηστρώνει στο Dolli's Rooftop – εκεί όπου η καλύτερη οπτική του Ιερού Βράχου συναντά τη θέα του Λυκαβηττού - ένα γαστρονομικό μενού με αριστοτεχνικά πιάτα και απρόσμενους συνδυασμούς.

the dolli

the dolli

Η αρχή γίνεται εντυπωσιακά με μία σαμπάνια Veuve Clicquot ή Laurent Perrier Cuvée Rosé και εκλεκτά canapés: τερίνα φουά γκρα, σολομός "Wellington”, καρπάτσιο μοσχάρι με τρούφα και λαβράκι sashimi ακολουθούνται από ταρτάρ με καραβίδα, χαβιάρι και αχινό. Στη συνέχεια, χτένια Saint Jacques και τριλογία tortelli με αστακό, γαρίδα και καλαμάρι. Main course, το Wagyu beef με fois gras και τρούφα συνθέτουν κυρίως επιλογές για όλα τα γούστα, όσο το επιδόρπιο Coeur d’ Amour με σοκολάτα Valrhona υπόσχεται γλυκό φινάλε και τα signature cocktail αλλεπάλληλα Cheers στον έρωτα!

Pelagos Athens

Στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Αθήνας, εκεί όπου ο ήλιος δύει και ανατέλλει στο γαλάζιο της Βουλιαγμένης, ο Άγιος Βαλεντίνος βρίσκει το δικό του καταφύγιο στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos υμνεί τον έρωτα με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων –με προαιρετικό συνδυασμό κρασιών – ξεκινώντας με καναπεδάκια Pelagos συνοδευόμενα από Taittinger Rosé Brut Champagne. Στα κορυφαία σημεία του μενού περιλαμβάνονται ένα ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σε συνδυασμό με ένα Sauvignon Blanc Expresión Reserve από την Χιλή, ένα turbot farci με μαύρη τρούφα, μύδια και λάδι chorizo, καθώς και ένα σύννεφο mascarpone με raspberry, τριαντάφυλλο και batak berries, συνοδευόμενο από ένα Niepoort Tawny Port 10Y από την κοιλάδα Douro της Πορτογαλίας.

Pelagos

Pelagos Athens

Το ειδικό μενού του Head Chef, Luca Piscazzi, είναι οικείο και συνάμα μυστηριώδες, προσιτό μα συγχρόνως απρόσιτο. Ένας σύντομος ύμνος στην πολυπλοκότητα και το βάθος της αληθινής αγάπης και τα αχαρτογράφητα νερά, εκείνα που ανακαλύπτεις μόνο αν ακολουθήσεις το μονοπάτι που η καρδιά αβίαστα προτάσσει, του αληθινού έρωτα. Μία μοναδική εμπειρία σχεδιασμένη αυστηρά για δύο.

Διαβάστε επίσης: Η αγάπη σε τρεις πράξεις | Το Four Seasons Astir Palace Hotel γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο με τρία ξεχωριστά events

Οra by Ettore Botrini

Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, με την υπόθεση της γλυκιάς του ιστορίας να επεκτείνεται σε υπόλοιπα σημεία του σώματος, όπως η καρδιά και το μυαλό. Το Ora by Ettore Botrini ασπάζεται αυτή την άποψη και δημιουργεί εντός του One&Only Aesthesis ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφιερωμένο στον αληθινό έρωτα. Οι ερωτευμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γευστική δοκιμή πέντε πιάτων που συνοδεύονται από την εξαιρετική σαμπάνια Taittinger για το απόλυτο εορταστικό pairing. Το δείπνο ολοκληρώνεται, φυσικά, με ένα λαχταριστό γλυκό όπου πρωταγωνιστούν τα δύο σύμβολα του έρωτα: η σοκολάτα και το τριαντάφυλλο.

Ora

Ora

Όλα αυτά, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και εντός ενός κινηματογραφικού σκηνικού αδιαπραγμάτευτης υψηλής αισθητικής, διαχρονικής γοητείας, εκλεπτυσμένης γοητείας, ήσυχης πολυτέλειας, εμπνευσμένο από τη θρυλική  - πλέον – ταινία, "In the Mood Of Love". Γιατί, τα καλύτερα σενάρια στον έρωτα τα γράφει η ίδια η ζωή.

Brasserie Loraine

Ατμοσφαιρική και ειδυλλιακή, η Brasserie που έχει κάνει το Κολωνάκι να χορεύει στον δικό της γαλλικό ρυθμό, γνωρίζει πώς να προσδίδει ερωτική διάσταση σε κάθε ραντεβού. Κινηματογραφική, όπως η διακόσμηση της. Υποβλητική, όπως ο φωτισμός της. Αθεράπευτα ρομαντική, όπως η μουσική που σε υποδέχεται στη μπιστρό στρατόσφαιρα της και σε συνοδεύει κάθε στιγμή του δείπνου σου. Μεθυστική, όπως η πλούσια λίστα από ετικέτες κρασιού που διαθέτει στο οινικό της καταφύγιο. Γευστική, όπως το μενού που ενορχηστρώνει στη μπιστρό κουζίνα της ο σεφ, Παναγιώτης Ζώκος.

Brasserie Loraine

Loraine Brasserie

Όσον αφορά το κυρίως της βραδιάς, εκεί θα μπορούσε να πει κανείς ότι η γαλλική αισθητική αποκτά ελληνική ιδιοσυγκρασία, μέσα από ένα μενού που συνενώνει δύο πολιτισμούς και κουλτούρες υπό ενός contemporary french πρίσματος. Ελληνικός τόνος Αλοννήσου µε φρέσκα αρωµατικά και σαλάτα nicoise, quiche µε γλυκοπατάτα, τυρί ροκφόρ και καρύδι, σπαράγγια ζεστά gratin µε τυρί comte, σαλάτα µε βασιλικό καβούρι, σάλτσα remoulad, σελινόριζα και αρώµατα εσπεριδοειδών, φιλέτο ή entrecote Black Angus με τρεις σος bearnaise/poivre (πιπεριού)/cafe de paris είναι ελάχιστα από τα πιάτα που προσφέρονται με το Golden Apple Pie με ψητό μήλο, σαντιγί κανέλα και τραγανή καραμέλα να υπογράφει το χρυσό φινάλε μίας βραδιάς που η δύνη των κεριών σε παρασύρει στον δικό της in love βηματισμό.

Διαβάστε επίσης: Ο πιο γλυκός τρόπος να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Vezene

Με την καινοτόμο σκέψη και τη διαρκή του διάθεσή για γαστρονομικούς πειραματισμούς, ο Άρης Βεζενές γνωρίζει From Scratch πολύ καλά το μαγειρικό παιχνίδι. Τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αυτή η ανήσυχη πτυχή του επαγγελματικού χαρακτήρα ξεδιπλώνεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για μία συνθήκη εξίσου παιχνιδιάρικη: τον έρωτα. Οι συγχορδίες του μαεστράρονται εντός του Vezene Athens, ενός εστιατορίου που βρίσκεται σταθερά στα προτεινόμενα των έναστρων Michelin.

vezene

Vezene

Τα στρείδια παντρεύονται τη σαμπάνια, τα θαλασσινά αφήνονται σε μία αναζωογονητική σαλάτα, όσο η καραβίδα στη θράκα και η Caviar Pasta αναλαμβάνουν τον όχι και τόσο εύκολο ρόλο του να διεγείρει τις αισθήσεις και των δύο. Μην παραλείψετε το Cecina Flatbeard με μπουράτα, θυμάρι, φουντούκι και σάλτσα Verde, αλλά και το φιλέτο αγελάδας Chateubriant με τη ρίζα μαϊντανού να απογειώνει τη γεύση. Η λευκή ναμελάκα με κρέμα αμυγδάλου και φρέσκες φράουλες ολοκληρώνει την πιο ερωτική γαστρονομική εμπειρία.

Spondi Restaurant

Το να καταφέρνεις να παραδίδεις από τη γέννησή σου μία σπουδαία σπουδή στη σύγχρονη γαστρονομία δεν είναι κάτι απλό. Η Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη το έχει καταφέρει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγα εκείνα που έχουν αλλάξει από το 1996 – η προσαρμοστικότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας -, έτος δημιουργίας της Σπονδής, υπάρχει, όμως, ένα πράγμα που παραμένει αναλλοίωτο: το πάθος του εμπνευστή της. Ένα πάθος, το οποίο αποκρυσταλλώνεται για ακόμη μία χρονιά μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο για ερωτευμένους μενού που προτάσσει τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. 

σπονδή

Spondi

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, η Σπονδή γιορτάζει τον Έρωτα με ένα ακόμη ειδικό menu degustation. Χαβιάρι Ossetra, Φουά Γκρα Παρφέ, Γαρίδα Carabineros, Μπακαλιάρος Παταγονίας, Μαύρο Βοδινό Βαλτικής, τυρί Comté Gratiné, επιδόρπιο με κόκκινα φρούτα, βανίλια, κόκκινο κρασί και γλυκά μπαχαρικά, συνθέτουν μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων - μια εμπειρία, που αξίζει να μοιραστείς με το άλλο σου μισό. Και όλα αυτά, σε έναν άρτιο αρχιτεκτονικά εστιατορικό χώρο.
 

BEST OF NETWORK