Στην Παροικιά, το ανόθευτο σημείο της δημοφιλούς Κυκλάδας, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ παρουσιάζει για ακόμη μία χρονιά τη δική του νησιώτικη γαστριμαργική πρόταση.
Γνωστός για την αγάπη του για όσα ο βυθός της θάλασσας προσφέρει, φημισμένος για την ικανότητά του να μετουσιώνει άριστες πρώτες ύλες σε δημιουργίες υψηλής γεύσης και τεχνικής, ο Λευτέρης Λαζάρου ρίχνει και αυτό το καλοκαίρι γαστρονομική άγκυρα στο νησί της Πάρου και το Nefeli Restaurant.

Τοποθετημένο εντός του αρχιτεκτονικά άρτιου Yria Boutique Hotel, το Nefeli Restaurant λειτουργεί ως ένας δημιουργικός λευκός καμβάς για τον ταλαντούχο κύριο Λαζάρου. Ένας καμβάς, ο οποίος χρωματίζεται με αδιαπραγμάτευτα φρέσκες πρώτες ύλες, βιολογικά υλικά τα οποία καλλιεργούνται με καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές στους κήπους του ξενοδοχείου, θαλασσινά που αλιεύονται κάθε ημέρα από ψαράδες της περιοχής, αξιοποιώντας όσα οι τοπικοί μικρο-παραγωγοί καλλιεργούν και προσφέρουν.
Ακολουθώντας μία Farm-to-table προσέγγιση, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και πολυάριθμους Χρυσούς Σκούφους, ο Λευτέρης Λαζάρου ενορχηστρώνει ένα μενού με έμπνευση από την αυθεντική ελληνική κουζίνα, την κυκλαδίτικη γεύση, τα πιάτα που με φιλότιμο και αγάπη ετοίμαζαν και μάθαμε από τις γιαγιάδες μας στο σπίτι. Κάπως έτσι, παραδοσιακές συνταγές συναντούν μία μετα-μοντέρνα εκδοχή τους με ανανεωτικές νότες, αλλά πάντα με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση που μέσα στα χρόνια έχουν διαγράψει.

Άλλωστε, οι ρίζες μας είναι εκείνες που καθορίζουν το (γαστριμαργικό) μας παρόν, στη βάση του οποίου οραματιζόμαστε το μέλλον. Ανάμεσα στα ευγενή συστατικά που δομούν τα πιάτα που σκέφτηκε ο Λευτέρης Λαζάρου και εκτελεί ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef-de-cuisine και η ομάδα του, ξεχωρίζει το αυθεντικά ελληνικό γαλοτύρι, η τρυφερή παριανή κάπαρη, τα άνυδρα τοματίνια, η φέτα που στο σώμα της χωρά θερινές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και ο μάραθος με την μαγική του ικανότητα να αρωματίζει και να μετατρέπει σε καλοκαιρινό κάθε πιάτο. Ιδιαίτερη νότα το κρασί Λήμνου και το ούζο Μυτιλήνης, μία μικρή ωδή στο κλασικό καλοκαίρι όπως το ξέρουμε – και εν τέλει το απολαμβάνουμε καλύτερα και περισσότερα.

Έχοντας στη φαρέτρα του πρώτες ύλες από το μποστάνι του Yria Boutique Hotel και τη φαινομενικά αέναη θάλασσα της Πάρου, διάθεση να πειραματιστεί και να εξελίξει μεθοδικά την ελληνική κουζίνα όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο Λευτέρης Λαζάρου υπογράφει μία νέα θερινή γευστική πρόταση στο Nefeli Restaurant, ένα νησιώτικο κράμα παραδοσιακών υλικών και σύγχρονων τεχνικών. Καλό μας Καλοκαίρι!

info
Nefeli Restaurant
Παροικιά, Πάρος, Τηλ: +30 2284024154