September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

#theaftertaste | Η χορευτική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη, value for money καλοδουλεμένη γεύση σε downtown διεύθυνση και δύο ευχάριστες εκπλήξεις

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

#theaftertaste | Η χορευτική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη, value for money καλοδουλεμένη γεύση σε downtown διεύθυνση και δύο ευχάριστες εκπλήξεις

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της

Είδαμε:

Μία εικαστική χορογραφία. Τέχνη επί ποδός, ο χορός είναι συνώνυμο της αρμονίας. Εκείνης που δημιουργείται όταν το βάδισμα (sic) γίνεται στον σωστό ρυθμό, με τον κατάλληλο συγχρονισμό, την εμπειρία που συντίθεται κάθε φορά που τα παπούτσια γίνονται ένα με το σώμα που τα φορά. Όπως εκείνα κινούνται, έτσι ελίσσονται και οι δύο. Όπως εκείνα λιώνουν από την υπερβολική χρήση, έτσι και οι σπουδαίες – είτε θετικές, είτε αρνητικές – εμπειρίες αφήνουν το αποτύπωμά τους στη μνήμη και το νου μας. Στα συναισθήματα που συνήθως είναι ζωηρά, σαν τα χρώματα των παπουτσιών χορού. Φουτουριστικά και ζωντανά.

Ιωάννα Ράλλη έργα

Αυτή είναι η διαδρομή που πιστεύω ότι ακολουθεί η Ιωάννα Ράλλη στη νέα της έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. 12 ζευγάρια, τέμπερα σε χαρτί, ένα έργο αποτελούμενο από 72 μικρά ζωγραφικά, καθώς και μια γλυπτική εγκατάσταση συγκροτούν το "σώμα" της δωδέκατης (!) ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδος. Μία εικαστική πρόταση, βασισμένη στο κλασικό παραμύθι ων αδελφών Grimm, σε επιμέλεια της Ελένης Κυπραίου από μία προσωπικότητα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της στιλ και να αφήσει το αποτύπωμά της με οποιαδήποτε πτυχή κι αν ασχοληθεί (ζωγραφική, φωτογραφική, γλυπτική).

Ιωάννα Ράλλη έργα

Όπως αποκαλύπτει η επιμελήτρια, "ζωγραφικά η Ράλλη, σ’ αυτή την έκθεση απελευθερώνεται από την τυπική απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος -που η ίδια έχει εξαντλήσει στο παρελθόν- και αναζητά νέα σχήματα, άφυλα, χρωματιστά, με πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά που στροβιλίζονται στον δισδιάστατο χώρο του χαρτιού και τελικά αποσπώνται και απλώνονται στον χώρο. Η εγκατάσταση με τα 24 ζευγάρια χειροποίητα πλεκτά γυναικεία παπούτσια με σύρμα, υφάσματα και κλωστές, υποδηλώνει την ελεύθερη βούληση και την αυτοδιάθεση των ανθρώπων καθώς και την ελευθερία του καλλιτέχνη να εκφραστεί με κάθε μέσο".

Ιωάννα Ράλλη έργα

Στα highlights που μπορώ να σου αποκαλύψω – πριν πραγματοποιήσεις την επίσκεψή σου – τα κείμενα τα οποία συνοδεύουν την έκθεση (μπορείς να τα διαβάσεις, να τα δεις στην οθόνη ή να τα ακούσεις με ακουστικά στον χώρο της γκαλερί), αλλά και η πρωτότυπη μουσική για τα έργα – δημιουργία του Αστρινού Καραγιωργάκη που την απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μέχρι τα τέλη του μήνα. 

Δοκιμάσαμε:

Μία γεύση που από τον Βόρρα φτάνει στον Νότο. Ο αέρας της Θεσσαλονίκης έχει κάτι διαφορετικό. Ένα ταμπεραμέντο, μετουσιωμένο στη γαστρονομική της κουλτούρα και σε εκείνη την ενέργεια της οποίας γίνεσαι κοινωνός από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στην έκταση της. Αυτή είναι η γεύση της. Και αφετηρία μίας διεύθυνσης στην Αθήνα, η οποία προτάσσει τη μαγειρική έναντι του fine dining, το μεράκι και τη φρεσκάδα στον αντίποδα ενός στιλιζαρισμένου μενού που ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. 

seramiko

Ίσως για αυτό, στο Σεράμικο, όπως ονομάζεται, η αύρα είναι ζεστή, φιλόξενη, θυμίζοντας τα παλιά μεγάλα τραπέζια, όπου η γεύση εναλλασσόταν με τα γέλια και τις συζητήσεις σε έναν ρυθμό ζωηρό, όπως η ίδια η ζωή. Η επιλογή του Κεραμεικού, μίας περιοχής της πρωτεύουσας όπου συνυπάρχει σε πλήρη ισορροπία το καινούριο με το διαχρονικό, δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η αρχιτεκτονική δομή του χαρακτηρίζει το μικρό αδερφάκι του Σέμπρικου της Θεσσαλονίκης. Ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό με παραδοσιακές άνετες καρέκλες, λευκά τραπέζια, ήρεμους χρωματικά και σχεδιαστικά τοίχους και μία εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, εστία κάθε γαστρονομικής ιδέας που έχει οραματιστεί, νοσταλγήσει, επανασυστήσει με σεβασμό ο σεφ Γιώργος Μποϊδάνης

seramiko

seramiko

Καπνισμένης σωστά, όπως η μελιτζανοσαλάτα που συνοδεύει το μαλακό χταπόδι, αχνιστής όπως τα μύδια που σερβίρονται με τοματίνια, σκορδοβούτυρο και ξύδι τομάτας. Ζυμωμένης με αγνά υλικά από την ελληνική γη, όπως και η εμπειρία του ίδιου του σεφ που ανδρώθηκε στην περιοχή των Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Ηλίας και η Σάντρα Αγοροπούλου έστρωσαν τα πρώτα τραπέζια του Σέμπρικου. Στα της επί χάρτου γεύσης, η κροκέτα με κόκορα κρασάτο και γραβιέρα είναι τραγανιστή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά με το "σώμα" της να περνά στο επόμενο επίπεδο όταν συναντιέται με τη μαρμελάδα πιπεριάς, ενώ το σφαιρικό chevre κόβεται απαλά για να χωρέσει στην "καρδιά" του αμύγδαλο και κομπόστα φρούτων. Πάντα ευπρόσδεκτα τα χόρτα που μαγειρεύονται στον ατμό, αναμειγνύονται με αβγό, αν και θα προτιμούσα να έχουν λιγότερο καβουρμά για μεγαλύτερη ισορροπία. 

seramiko

Ελληνική και ταξιδιάρικη, η ντοματοσαλάτα Καλύμνου σερβίρεται δροσιστική με κρίταμο, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, μελιτζάνα και ξύγαλο, λίγο πριν το ριζότο ντομάτας – ένα χορταστικό κράμα από nouja, χώμα ελιάς, ξύγαλο, chips κρεμμυδιού – ευχάριστη έκπληξη – και βασιλικό ικανοποιήσει τον ουρανίσκο με τη δομή και την πληρότητά του. Φυσικά, στο Σεράμικο, οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν τη ψητή επιλογή τους, κάτι που επιβεβαιώνεται και για τους φανατικούς των προϊόντων της θάλασσας. Για τον γευστικό επίλογο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δροσιστικό αρμενοβίλ με σάλτσα σοκολάτας και ένα αριστοτεχνικό cremeux σοκολάτας με παγωτό ανθόγαλο και crumble από κακάο, ενισχυμένο με αλμυρή καραμέλα που τόσο του πάει. Ένα ποτήρι κρασί και cheers μέχρι το επόμενο ραντεβού στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (109-111 στον αριθμό). 

Ξεχωρίσαμε:

Μία σύμπραξη τέχνης και... καφέ. Αν η τέχνη μπορούσε να οριστεί σε ραντεβού, ίσως να θύμιζε εκείνο του καφέ: θα ήταν πρωινό, για να προσφέρει τη διέγερση του νου και καθημερινού, αναπόσπαστου στοιχείου της προσωπικής ιεροτελεστίας. Σε αυτό το μήκος κύματος, γεννήθηκε μία δημιουργική συνεργασία με ένταση, περιπέτεια και άρωμα… καφέ ανάμεσα στο ΑΚΤΟ Art & Design College και το brand Cortese Caffe. Το brand ανέθεσε στα μέλη της σπουδαστικής κοινότητας της σχολής, τη διοργάνωση ενός art challenge με στόχο τη δημιουργία εικαστικών έργων με έμπνευση από τις ποικιλίες espresso της Cortese, κι έτσι η τέχνη συνάντησε τον καφέ και τα πινέλα σημαντικούς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου.

akto τέχνη

Τα άτομα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό "ταξίδεψαν” στους τόπους προέλευσης κάθε ποικιλίας, την Βραζιλία, την Κολομβία και την Αιθιοπία, "περιπλανήθηκαν" μέσα στις καλλιέργειες και μελέτησαν τη φύση κάθε περιοχής. Νικήτρια, όπως αποφάσισε η τετραμελής επιτροπή – αποτελούμενη από τους Στέλιο Κουδουνάρη (σχεδιαστής μόδας), Μενέλαο Κουρίδη (Head Creative Director, K2Design), Ιάσονα Μέγκουλα – γνωστό ως CacaoRocks (Street Artist) και Δώρη Τσολακίδη (Head of Marketing, Β.Σ. Καρούλιας) - η Δέσποινα Παχή με το έργο της "Ο προστάτης του καφεόδεντρου".

Το έργο της Δέσποινας Παχή που κέρδισε την πρώτη θέση
Το έργο της Δέσποινας Παχή που κέρδισε την πρώτη θέση

Μία μεγάλη πρόταση στη μικρή οθόνη. Μετατρέποντας τη συμπερίληψη σε πραγματικό πυλώνα της (τηλεοπτικής) ζωής μας, μία νέα εκπομπή αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα στην πράξη, αναδεικνύοντας θετικά πρότυπα, φάρους μίας υγιούς κοινωνίας που προσπαθεί και καταφέρνει. Το "ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑ" powered by ΔΕΗ, η πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αυτοεκπροσώπηση των ανάπηρων ατόμων, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου (16:55) στον ΣΚΑΪ με τη Γεωργία Καλτσή και τον Γιώργο Καπουτζίδη στην παρουσίαση, τους Cool Crips (Γρηγόρης Χρυσικός, Σπύρος Νταντανίδης) στη θέση των συμβούλων περιεχομένων, τη Μελπομένη Μαραγκίδου στην αρχισυνταξία, τον Πάνο Τζιροζίδη και τον Σπύρο Νταντανίδη στη σκηνοθεσία.

μελλον ενα

Πρώτος καλεσμένος ο Παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία δρόμου, Νίκος Παπαγγελής. Ο Νίκος Παπαγγελής δοκίμασε την ποδηλασία, έπειτα από τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, κι έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να ποδηλατεί. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε δύο Παραολυμπιακούς αγώνες – στο Τόκιο (6η θέση) και στο Παρίσι (4η θέση) – και πλέον ονειρεύεται το βάθρο. Η δική του ιστορία ξετυλίγεται αύριο στον ΣΚΑΪ.