October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

#theaftertaste | Μία έκθεση φωτογραφίας για την πόλη που αγαπάμε, ένας μυστικός κήπος με ιταλική γεύση και τα "θέλω" της Diana Ross για τη συναυλία της στην Ελλάδα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

#theaftertaste | Μία έκθεση φωτογραφίας για την πόλη που αγαπάμε, ένας μυστικός κήπος με ιταλική γεύση και τα "θέλω" της Diana Ross για τη συναυλία της στην Ελλάδα

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της

Διαβάστε Επίσης

Είδαμε:

Μία έκθεση από και για την πόλη μας. Αν κοιτάξεις την Αθήνα από πολύ ψηλά, η εικόνα της θυμίζει έναν χάρτη με πολλά φωτεινά σημεία, ένα λεκανοπέδιο με διαδρομές, ιστορικά κτίρια, τοπόσημα που εκτείνονται από την Αθηναϊκή Ριβιέρα έως τον κέντρο της, τον πυρήνα της. Αυτή είναι μία από τις σκέψεις που κάνω κάθε φορά που το αεροπλάνο προσγειώνεται κι εγώ κοιτώ από το παράθυρο την πόλη, όσο ο πιλότος την προσεγγίζει για την αποβίβασή μας. Αν την περπατήσεις, μπορείς να διακρίνεις την αρχιτεκτονική της, να ανακαλύψεις νέα σημεία, να επισκεφθείς μέρη που μέσα τους χωρούν ένα κομμάτι (αν όχι ολόκληρη) από τη μακρά της ιστορία.

έκθεση lamda

Ένα μωσαϊκό από κλασικά κτίρια, αλλά και νέες κατασκευές, όπως εκείνες στο The Ellinikon έναν νέο προορισμό που δημιουργεί η LAMDA Development, μίας ιστορίας που ριζώνει στο παρελθόν, εξελίσσεται όσο βιώνεται στο παρόν, κοιτώντας με στέρεα θεμέλια το μέλλον. Αυτό είναι το ταξίδι, στο οποίο μας (προσ)καλούν να γίνουμε κοινωνοί, επτά κορυφαίοι φωτογράφοι, μέσα από τις οπτικές "αιχμαλωτίσεις" τους. Είναι ο Διονύσης Αvδριανόπουλος, ο Γιώργης Γερόλυμπος, η Έφη Γούση, ο Πυγμαλίων Καρατζάς, ο Νίκος Κοντοσταυλάκης, η Μαριάνα Μπίστη και η Ria Mort οι καλλιτέχνες εκείνοι εμπνέονται από αυτούς τους προορισμούς και τους "βλέπουν" μέσα από τον φακό τους ως σημεία σύνδεσης, εμπειρίας και αλληλεπίδρασης.

έκθεση lamda

έκθεση lamda

Το αποτέλεσμα είναι 70 φωτογραφίες που διηγούνται ανθρώπινες ιστορίες. Από εκείνες που ξεκινούν όταν ο ήλιος σε καλημερίζει εισβάλλοντας αμυδρά στον προσωπικό σου χώρο, σταματούν όταν δύει πίσω από ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο ή γαλήνια εντός της θάλασσας κατά μήκος μίας Ριβιέρας που δεν σταματά να ανανεώνεται, και ολοκληρώνονται όταν ο φάρος φωτός ανατέλλει ξανά. Από τη μεγάλη εικόνα μέχρι τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και από την καταγραφή της καθημερινότητας στο αστικό τοπίο έως τις ανθρώπινες επαφές και συναναστροφές σε αυτό, οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώνουν ένα κομμάτι της δικής μας καθημερινότητας. Με όλα τα χρώματα, από το έντονο μέχρι το υπόκοφο μαύρο ή το ψυχεδελικό ασπρόμαυρο

έκθεση lamda

Η έκθεση αποτελεί μια καλλιτεχνική οπτική αφήγηση του λευκώματος "LAMDA Development Universe", το οποίο αποτυπώνει το όραμα μιας νέας σχέσης με το αστικό τοπίο και την καθημερινή μας αλληλεπίδραση με αυτό.  Υπεύθυνος έκδοσης του λευκώματος και επιμελητής της έκθεσης είναι ο δημοσιογράφος Φώτης Τσιμέλας. Μέχρι τις 20 Ιουλίου στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Δοκιμάσαμε:

Μία Made in Italy εμπειρία. Μου αρέσουν τα μυστικά και οι ανακαλύψεις. Όταν αυτά τα δύο, διεγερτικά στον νου στοιχεία συνδυάζονται με εξαιρετική γεύση κι ένα περιβάλλον που αποπνέει δροσιά και ήσυχη πολυτέλεια, τότε το αποτέλεσμα είναι μία ολιστική θερινή εμπειρία. Όπως εκείνη που παρουσιάζεται με aperitivo διάθεση κάθε απόγευμα (έως τις βραδινές ώρες) στο Il Giardino Segreto, τον "μυστικό κήπο" του εμβληματικού ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", λίγα μόλις βήματα από το ασανσέρ ή τις σκάλες του πρώτου ορόφου, στο ATRIUM του Alexander’s Lounge. Εκεί, οι καθημερινές αποκτούν γεύση Ιταλίας, στιγμές που χαράζονται πιο απολαυστικά όταν ο ήλιος ολοκληρώνει την τροχιά του και αρώματα τομάτας – μία πρώτη ύλη που δεν αναφέρω τυχαία. 

il giardino μεγάλη βρεταννία

Ίσως επειδή, όσες φορές κι αν έχω συναντήσει τον Αστέριο Κουστούδη (αρκετές), η εικόνα του πάντα ευγενή Executive Chef να ετοιμάζει τη δική του σάλτσα ντομάτας για τα φρέσκα al dente ζυμαρικά είναι η πρώτη που έρχεται πλέον στο μυαλό μου κάθε φορά που κάποιος taste aficionado αναφέρει το όνομά του. Όχι τόσο για το τεχνικό κομμάτι – οι πρακτικές του είναι γνωστές και βραβευμένες με αστέρια Michelin, όσο για την ιστορία πίσω από αυτή τη σάλτσα που όταν αναμειγνύεται με φρέσκο τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη δημιουργεί ένα πιάτο με αυθεντική ιταλική φινέτσα και εγχώρια always grand υπογραφή. 

il giardino μεγάλη βρεταννία

il giardino μεγάλη βρεταννία

Το ταξίδι αυτής της ντομάτας ξεκίνα όταν η μαγειρική διαίσθηση του ταλαντούχου κυρίου Κουστούδη τον οδήγησε στην απόφαση να καλλιεργήσει τις δικές του και να τις φροντίσει σωστά με φυσικές μεθόδους με την πολύτιμη συνδρομή ενός μικρού παραγωγού στις παρυφές του όρους Πατέρας. Το αποτέλεσμα ήταν να εξασφαλίσει εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες, όπως Datterini, Nelly’s Grape, Marmande και Fiorentino Costoluto, τις οποίες συνδύασε, μετά τη διαδικασία της πολτοποίησης, με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αποθήκευσε για συντήρηση σε γυάλινα βάζα, προκειμένου η συνάντηση με τα ζεστά ζυμαρικά να έχει κάτι από τη φρεσκάδα του φρούτου.

il giardino μεγάλη βρεταννία

Η πίτσα, στο κήπο της Μεγάλης Βρεταννίας, σερβίρεται με λεπτή, σε σωστό μήκος, ζύμη και συνδυασμούς που ισορροπούν με ιδιαίτερη μαεστρία ανάμεσα στο έντονο και το απαλό, δημιουργώντας τέσσερις εκδοχές με χαρακτηριστική γεύση: με μορταδέλα, βουβαλίσια στρατσιατέλα, πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης (προσωπική αγαπημένη μου επιλογή), με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό (για τους λάτρεις της ιταλικής δροσιάς), με φέτα, πιπεριά, ελιές, κρεμμύδι και κάπαρη (για ελληνική εσάνς) και πεκορίνο, ρικότα, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με έμπνευση από την cacio e pepe)

il giardino μεγάλη βρεταννία

il giardino μεγάλη βρεταννία

Από τα πρώτα, η τρυφερή foccacia με αντζούγια και πιπεριές κονφί, η απολαυστική panzanella με βουβαλίσια burrata και γλυκά ντοματίνια, αλλά και το πλατό salumi e formaggi από σπάνια τυριά και αλλαντικά, όπως το Pecorino di Pienza, Caciottona al Pepe και το σπάνιο San Pietro in cera d’api – τα αλλαντικά κόβονται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και σερβίρονται με αγκινάρες Τήνου, σαλάμι σύκου Ευβοίας και διαλεχτές ελιές, ξεχωρίζουν. 

il giardino μεγάλη βρεταννία

Το τραπέζι των Αττικών Εκδόσεων, με την Μαρία Πατούχα (Editor in Chief του Elle), τον γράφοντα, την Ελένη Καραγιάννη (Editor in Chief της Madame Figaro), την Αμαλία Μέη, την Ιωάννα Ζάγκα (Senior Editor) και την Ελένη Στασινοπούλου (Εκδότρια της Madame Figaro), από αριστερά προς τα δεξιά.

Φινάλε με θεαματικό, παγωμένο και με σωστές δόσεις καραμελωμένων ξηρών καρπών και μαρέγκας Armenonville, το οποίο ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου, αυθεντικό τιραμισού – μία γευστική σταθερά του ξενοδοχείου ή χειροποίητο gelato, διά χειρός του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα. Πριν το "εις το επανιδείν", φρόντισε να συνοδεύσεις το κάθε σου πιάτο με ένα από τα εκλεκτά ιταλικά – εκ της Τοσκάνη, του Πιεμόντε και της Σικελία – κρασιά ή τα signature aperitivos  ενός κήπου που όσο ανθίζει εκείνος, ανθίζουμε κι εμείς. 

Μάθαμε:

Τα "θέλω" μίας θρυλικής τραγουδίστριας. Η Diana Ross ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα για να ζήσει αυτή την ιδιαίτερη σύνδεση με το κοινό και να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στις 16 του μήνα. Μία συνάντηση, για την οποία ανυπομονεί, όπως μού εκμυστηρεύεται η ίδια στη συνέντευξή της στη Madame Figaro Ιουλίου που κυκλοφορεί. Για αυτό, και έχει φροντίσει για τα πάντα. Λίγα 24ώρα πριν από τη συναυλία στη χώρα μας, μάθαμε όσα η θρυλική τραγουδίστρια της soul έχει προσφέρει.

Diana Ross
H Diana Ross σε βραβεία κινηματογράφου το 1978, Φωτογραφία: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images, Ideal Images

Με γνώμονα την αισθητική, την άνεση αλλά και τη βιωσιμότητα η διάσημη καλλιτέχνις έχει ζητήσει: λευκά έπιπλα σε όλους τους χώρους του καμαρινιού της, δημιουργώντας μία ήρεμη και κομψή ατμόσφαιρα, ξεχωριστό χώρο που θα λειτουργήσει ως dressing room αποκλειστικά για τις εντυπωσιακές ενδυματολογικές της επιλογές, οργανικά γεύματα, βασισμένα σε υψηλής ποιότητας φρέσκα υλικά, σε αυστηρά καθορισμένες ποσότητες ώστε να μην υπάρχει καμία σπατάλη - με σαφή οδηγία να μην υπάρχει επίσης, πουθενά kale, χαβιάρι ως μία από τις γαστριμαργικές της απολαύσεις, ένα τραπέζι μπιστρό με λευκό τραπεζομάντιλο που θα εξασφαλίσει έναν κομψό και οικείο χώρο γευμάτων για τις backstage στιγμές της. Υπενθυμίζεται ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη των σκοπών του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο".

Δίνουμε ραντεβού:

Στο ΚΠΙΣΝ για ένα live, διαφορετικό από τα άλλα, με πρωταγωνίστρια την Τάμτα. Λίγο πριν από την έλευση του Αυγούστου, του μήνα που "κλείνει” το μάτι στις θερινές μας αποδράσεις, η Τάμτα προσκαλεί τους φίλους της επί σκηνής και εμάς σε ένα συναυλιακό ραντεβού με την αύρα της νέας της εποχής και την ενέργεια που χαρακτηρίζει τα show της – όσοι έχουν βρεθεί στο SMUT, αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι εννοώ

τάμτα

Με αισθητική που φέρει επιρροές από τη σύγχρονη μόδα, την pop κουλτούρα και την performance art, η δημοφιλής τραγουδίστρια με τα 20 χρόνια πορείας, παρουσιάζει στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ μία συναυλία υψηλής ενέργειας, με δυναμικές εναλλαγές ανάμεσα σε ηλεκτρονικούς ήχους και μπαλάντες, και έντονο εικαστικό στοιχείο. Το show ξεκινά με πιο dark pop κομμάτια από τα πρόσφατα album της, The Villain και Identity Crisis. Στο δεύτερο μισό της συναυλίας, με πιο φωτεινή διάθεση, η Τάμτα παρουσιάζει το The Heroine και κάνει μία αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όπως τα: "Δεν τελειώνει έτσι η Αγάπη", "Αγάπησε με", "Έλα στον ρυθμό", "Σ’ όποιον αρέσει", "Egoista", "Senorita", "Replay". Opening act από την Miss Trouli και τη VASSIŁINA και on stage εκπλήξεις. Στις 26 Ιουλίου, να είσαι εκεί