Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.
Η βραδιά της 7ης Νοεμβρίου στο Ark της Γλυφάδας ήταν μια αποκάλυψη του γευστικού πλούτου της μεσσηνιακής κουζίνας με ένα γευστικότατο δείπνο στο κομψό περιβάλλον του εστιατορίου της αθηναϊκής ριβιέρας.

Στον όμορφο χώρο του Ark και στην παρθενική βραδιά του φετινού Συμποσίου, με θέα τα ήρεμα νερά του κόλπου της Γλυφάδας, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα πιάτα του Γιάννη Κούμανη από τις ονομαστές "Βερσαλλίες” της Καλαμάτας, μια κουζίνα με βαθιά ελληνικότητα, ρίζες στην παράδοση και τα εξαιρετικά υλικά του τόπου, που δύσκολα συναντάμε πλέον.
> Kάνε την κράτησή σου για το επόμενο event στο Symposio at Ark εδώ.
Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα: ραδίκια "λαδάκια” και μυρόχορτα μαζεμένα από τον ίδιο, λουκάνικο καλαματιανό, πέστροφα Ταϋγέτου ήταν μερικά από τα υλικά των πιάτων που δοκιμάσαμε.

Στα "μαυρομάτικα Μεσσηνίας” ο συνδυασμός με του μικρόσπερμου φασολιού με χόρτα, πολλά μυρωδικά της εποχής και κομματάκια πέστροφας Ταϋγέτου έδενε σ΄ ένα πεντανόστιμο πιάτο, με τα "τσιπς” της πέτσας του ψαριού να χαρίζουν την τραγανή υφή τους. Στη συνέχεια, στην αέρινα τηγανισμένη "κουτσομούρα σαβόρο”, το γλυκύτατο σαβόρο με πετιμέζι και δενδρολίβανο έκρυβε σαν έκπληξη ένα καπνιστό συκωτάκι πέστροφας Ταϋγέτου.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr