3 εύκολες συνταγές κοκτέιλ που θα συνοδεύσουν την ώρα του ηλιοβασιλέματος στη βεράντα<div><br /></div>
Χαλαρώνεις στη βεράντα σου, είναι αυτή η μαγική ώρα που ο ήλιος δύει και σκέφτεσαι πως τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει τη στιγμή πιο απολαυστική. Λάθος. Δοκίμασε να την συνοδεύσεις με τα δροσερά κοκτέιλ που σου προτείνουμε και απογείωσέ τη. Χρωματιστά, φρουτένια και easygoing για να ταιριάζουν με την διάθεση του καλοκαιριού, τα Hemingway Daquiri, Rossini (η εκδοχή με φράουλα του κλασσικού Bellini) και Bluebird έχουν ότι χρειάζεται για δώσουν γεύση στο καλοκαίρι σου.
Hemingway Daquiri

Υλικά (για 1 άτομο):
Πάγος
45ml λευκό ρούμι
10ml λικέρ μαρασκίνο
20ml χυμό lime
10ml χυμό grapefruit
1 φέτα lime
Προετοιμασία:
Γέμισε ένα σέικερ με πάγο. Πρόσθεσε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα του lime και χτύπησέ τα καλά. Άδειασε το ποτό σε ένα ποτήρι cocktail, και στόλισέ το με τη φέτα του lime.
Αν σου αρέσουν οι φράουλες, συνταγή για Rossini στη σελίδα 2
Rossini

Υλικά (για 2 άτομα):
100 γρ. φράουλες
2 κ.σ. Grand Marnier
1 κ.γ. ζάχαρη
250 ml σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί
Προετοιμασία:
Πολτοποίησε τις φράουλες και άδειασέ τες μέσα σε ένα σέικερ. Πρόσθεσε το Grand Marnier, τη ζάχαρη και ανακάτεψε. Άδειασε το μείγμα σε δύο ποτήρια και σιγά σιγά πρόσθεσε τη σαμπάνια ή κάποιο άλλο αφρώδη οίνο.
Δοκίμασε και το Bluebird στη σελίδα 3
Bluebird

Υλικά (για 1 άτομο):
2 μεζούρες τζιν
1 μεζούρα Κουαντρό
1 μεζούρα Blue Curacao
2 σταγόνες Orange Bitters
Γαρνιτούρα: 1 κεράσι ή φλούδα λεμονιού
Προετοιμασία:
Ανάμιξε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σέρβιρε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Μπορείς να γαρνίρεις το cocktail σου με κεράσι ή φλούδα λεμονιού.