Ποιοι ήταν οι νικητές των πρώτων Tasty Awards;

Ντορέττα Παπαδημητρίου & Μαίρη Συνατσάκη
96 εστιατόρια της Αθήνας επιλέχθηκαν από την ομάδα των food editors του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων διεκδίκησαν online την ψήφο του κοινού για διάστημα 2,5 μηνών στο www.tasty-guide.gr χωρισμένα σε 6 κατηγορίες:
Comfort Zone -τα εστιατόρια που νιώθουμε άνετα να πάμε οποιαδήποτε στιγμή.
Fish & Seafood -τα εστιατόρια που ξεχωρίζουμε για ψάρι και θαλασσινά.
Jap & Asian -τα καλύτερα γιαπωνέζικα και τα ασιατικά της Αθήνας.
European Cuisines -τα εστιατόρια που επιλέγουμε για γαλλική ή ιταλική κουζίνα
Host with the most -εκείνα που συνδυάζουν τα περισσότερα: καλό φαγητό, ενδιαφέρον κόσμο και ιδιαίτερο interior design
High-end Cuisine -τα εστιατόρια που πηγαίνουν την δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παρακάτω.
Comfort Zone -τα εστιατόρια που νιώθουμε άνετα να πάμε οποιαδήποτε στιγμή.
Fish & Seafood -τα εστιατόρια που ξεχωρίζουμε για ψάρι και θαλασσινά.
Jap & Asian -τα καλύτερα γιαπωνέζικα και τα ασιατικά της Αθήνας.
European Cuisines -τα εστιατόρια που επιλέγουμε για γαλλική ή ιταλική κουζίνα
Host with the most -εκείνα που συνδυάζουν τα περισσότερα: καλό φαγητό, ενδιαφέρον κόσμο και ιδιαίτερο interior design
High-end Cuisine -τα εστιατόρια που πηγαίνουν την δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παρακάτω.

Γεωργία Μοσχογιάννη (Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου Αττικών Εκδόσεων), Βασίλης Ακρίβος (Ιδιοκτήτης & Chef Ψάριστον), Βαννέσα Φλεριανού (Χορηγός κατηγορίας Fish & Seafood απο την Μπίρα Er Boqueron)

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ηλίας Ανθίδης (Καβα Ανθίδης χορηγός κατηγορίας HOST WITH MOST) & Βαγγέλης Λιάκος (Cookoovaya)

Δάφνη Ζουμπουλάκη (Γκαλερι Ζουμπουλάκη), Γιώργος Πολυμέρης (Ιδιοκτήτης Σπυρος και Βασίλης), Τζόσι Βιντζηλαίου (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Gancia)

Τόνια Σωτηροπούλου, Λευτερης Βαρέλης (Marketing & Pr Manager Astir Palace), Κώστας Τσίτσας (Εκδότης Esquire & Askmen)

Στέλιος Παρλιάρος, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Funky Gourmet, Γιώργος Ξυμητούλιας, Διευθυντής πωλήσεων Σπανός ΑΕ BMW χορηγός κατηγορίας Hi end

Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Μελλισάρης, Nikkei, Δημήτρης Χανιόγλου, Country Business Manager Nestle Waters, Μέγαλος Χορηγός των TASTY AWARDS
Για την τελική βαθμολογία του κάθε εστιατορίου προσμετρήθηκαν οι ψήφοι του κοινού (70%) και οι ψήφοι των ειδικών (30%). Οι ειδικοί είναι 200 chefs και επιχειρηματίες της εστίασης που έλαβαν στο mail τους ειδική πρόσκληση για να ψηφίσουν ξεχωριστά. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 15.000 ψήφοι -15.185 για την ακρίβεια!

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων, με τον Νίκο Κοντόπουλο, εκδότη του Tasty Guide.

Η Στέλλα Ράπτη (Εκδότρια Madame Figaro) ανάμεσα στον Κώστα Τσίτσα (Εκδότης Esquire & Askmen) και τον Δημήτρη Νικολακόπουλο ((Digital Group Advertising Director του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων)
Παρουσιάστρια της βραδιάς της απονομής ήταν η Μαίρη Συνατσάκη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε το multiple event loft της γκαλερί Ζουμπουλάκη. Βραβεία στους νικητές απένειμαν μεταξύ άλλων: ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Τόνια Σωτηροπούλου και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι νικητές της βραδιάς
Οι νικητές των πρώτων Tasty Awards ανά κατηγορία είναι τα εστιατόρια:
Comfort Zone: Base Grill
Fish & Seafood: Ψάριστον
Jap & Asian: Matsuhisa
European Cuisines: Σπύρος και Βασίλης
Host with the most: Cookoovaya
High-End Cuisine: Funky Gourmet
Comfort Zone: Base Grill
Fish & Seafood: Ψάριστον
Jap & Asian: Matsuhisa
European Cuisines: Σπύρος και Βασίλης
Host with the most: Cookoovaya
High-End Cuisine: Funky Gourmet

Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Κυρκωστάκη (Adv. Manager Direct Market Ομίλου Αττικών Εκδόσεων), Ηλίας Ανθίδης (Ιδιοκτήτης ΚΑΒΑ ΑΝΘΙΔΗΣ)
Πέρα από τα βραβεία των 6 κατηγοριών, δόθηκε και ένα ακόμα βραβείο στο “Δημοφιλέστερο εστιατόριο για το 2016”, δηλαδή το εστιατόριο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού ανεξάρτητα από κατηγορίες. Για το βραβείο αυτό δεν προσμετρήθηκαν καθόλου οι ψήφοι των ειδικών. Το βραβείο έδωσαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δημήτρης Χανιόγλου, Country Business Manager, Nestlé Waters Hellas που ήταν και ο μεγάλος χορηγός των Tasty Awards με το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino και το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna. Νικητής και δημοφιλέστερο εστιατόριο της Αθήνας για το 2016 αναδείχθηκε το εστιατόριο Nikkei.

Όλγα Κεφαλογιάννη
Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε η Μαρία Παπιδάκη DJ του BEST RADIO. Το φαγητό φρόντισε το catering Μπεγνής που δημιούργησε ειδικά πιάτα για τις 6 κατηγορίες. Οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αφρώδεις οίνους GANCIA.Τον φωτισμό και τον ήχο του event ανέλαβε η εταιρεία Hi Power.
ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 2016
Μέγας Χορηγός: το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Acqua Panna.
Χορηγοί: Σπανός AE BMW, Κάβα Ανθίδης, Μπύρα Er Boqueron
Υποστηρικτές: Kokkoris Optics, e-table
Μέγας Χορηγός: το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Acqua Panna.
Χορηγοί: Σπανός AE BMW, Κάβα Ανθίδης, Μπύρα Er Boqueron
Υποστηρικτές: Kokkoris Optics, e-table