December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Stephen Toman: Ο chef του μέλλοντος μιλάει στο madamefigaro.gr

Stephen Toman: Ο chef του μέλλοντος μιλάει στο madamefigaro.gr

Λίγο πριν δώσει το «παρών» στο Sani Gourmet 2016



Ο Stephen Toman είναι ιδιοκτήτης και επικεφαλής chef του εστιατορίου “ΟΧ” στο Μπέλφαστ, το οποίο βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin το 2016 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο δημοφιλές εστιατόριο της Δυτικής Ευρώπης από τον οδηγό «The World’s 50 Best Restaurants”. Καταγόμενος από το Μπέλφαστ, ο Toman πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας στην Αμερική και το Παρίσι, αποκτώντας εμπειρία σε κουζίνες παγκόσμιας κλάσης. Στην κουζίνα του επικεντρώνεται στα εποχικά προϊόντα, αφήνοντας τη φύση να τον καθοδηγήσει στη διαμόρφωση των μενού του. Τώρα, έρχεται από τη Βόρεια Ιρλανδία στο Sani Gourmet 2016, μαζί με άλλους ταλαντούχους chef, για να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό δείπνο και να μας μυήσει στα μυστικά της κουζίνας του. 

Έχοντας ως θέμα “Rising Stars”, το φετινό Sani Gourmet δίνει βήμα στους chef του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας τα ανερχόμενα αστέρια της ευρωπαϊκής γαστρονομικής σκηνής. Από τις 20 μέχρι τις 24 Μαΐου, οκτώ νέοι chef, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη κατακτήσει το πρώτο τους αστέρι Michelin ενώ άλλοι είναι στην τελική ευθεία για να το κερδίσουν, θα ξετυλίξουν τη φαντασία τους στα βραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, και θα ανοίξουν την πόρτα στο γαστρονομικό κόσμο του αύριο. 
 
Ο Stephen αποφάσισε να αφήσει το σχολείο στα 16 του χρόνια για να γίνει μαθητευόμενος chef. Θυμάται ακόμα ότι αγάπησε τον ενθουσιασμό μίας πολυάσχολης κουζίνας από την πρώτη κιόλας μέρα, όπως επίσης το σταρένιο καρβέλι και τα ψωμάκια που έφτιαχνε η γιαγιά του όταν επέστρεφε από το σχολείο. Η ίδια άλλωστε τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μαγειρική, όμως η φύση είναι αυτή που τον καθοδηγεί. 
 
«Προσπαθώ να αναδείξω το κάθε προϊόν και να διατηρώ την αρχική του γεύση, χωρίς να περιπλέκω ιδιαίτερα τα πράγματα. H παρουσίαση είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εκφράσεις τη δική σου ταυτότητα αλλά η γεύση θα πρέπει να είναι αγνή, ένα καρότο θα πρέπει να έχει τη γεύση καρότου» τονίζει ο Toman, ο οποίος ακολουθεί τη φιλοσοφία farm to table. «Δεν είναι μόνο υπέροχο για τον πελάτη, αλλά και για τους παραγωγούς τροφίμων. Συνεργαζόμαστε ως επί το πλείστον με καλλιεργητές που μας παραδίδουν τα προϊόντα που συλλέγουν την ίδια μέρα. Αυτό μας ενθουσιάζει πάρα πολύ».

Για τις τάσεις στο φαγητό και το αστέρι Michelin

«Νομίζω ότι μειώνεται το θέμα του εντυπωσιασμού, τα πράγματα γίνονται πιο φυσικά τόσο σε θέμα τεχνικής όσο και παρουσίασης.
Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ζύμωσης από την πρώτη κιόλας μέρα και νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία αλλά και τη γεύση».

Stephen Toman: Ο chef του μέλλοντος μιλάει στο madamefigaro.gr - εικόνα 1

«Θα θυμάμαι για πάντα τη μέρα που αποκτήσαμε το αστέρι Michelin. Ήταν πολύ ιδιαίτερο τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου, να αναγνωριστεί και να κατανοηθεί όλη η σκληρή δουλειά που καταβάλουμε ώστε να διατηρούμε αυτό το επίπεδο. Απαιτείται αρκετή δουλειά και εμμονή στη λεπτομέρεια, αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τις δημιουργίες σου. Το μενού του 'OX' αντανακλά την εποχικότητα και την τοπική παραγωγή στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε». 

«Πραγματικά ανυπομονώ να δείξουμε τη δουλειά μας σε μία γαστρονομική σκηνή, όπως αυτή του Sani Gourmet. Θα είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για μένα να δω τον ‘άσο που κρύβει στο μανίκι του’ ο κάθε chef. Δεν μπορώ να περιμένω. Δυστυχώς δεν είμαι εξοικειωμένος με την κουζίνα σας, αλλά θέλω πολύ να μάθω περισσότερα για την ελληνική γαστρονομία, καθώς έχω και μερικούς φίλους chef που δηλώνουν μεγάλοι οπαδοί της. Είχα επισκεφτεί την Κέρκυρα πριν χρόνια και ακόμα θυμάμαι το πανέμορφο τοπίο και το ούζο!».

BEST OF NETWORK