5 διαφορετικές συνταγές για να το απολαύσεις
Το Mojito είναι το cocktail του καλοκαιριού
Δεν χρειάζεσαι κάποια ειδική περίσταση για να ενδώσεις σε ένα δροσιστικό mojito, αλλά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού έχεις πάντα έναν λόγο παραπάνω. Πόσο μάλλον όταν χθες στην Αμερική γιόρταζαν την Εθνική Ημέρα Mojito.
Το αγαπημένο ποτό του Ernest Hemingway, το Mojito, κατάγεται από την Κούβα και περιέχει λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμό lime, ανθρακούχο νερό και μέντα. Εμείς, ωστόσο, συγκεντρώσαμε 5 μοναδικές συνταγές που δίνουν μία διαφορετική αλλά εξίσου δροσιστική εκδοχή του κλασικού Mojito. Cheers!
Grapefruit & Mint Mojito
Grapefruit & Mint Mojito
Υλικά
2 κλωναράκια φρέσκο φύλλα μέντας (περίπου 8 φύλλα)
2 γρ. ρούμι
2 γρ. φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
Χυμό από μισό lime
Πάγος
25 γρ. σόδα
Φέτες γκρέιπφρουτ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθέτησε τα φύλλα της μέντας στο ποτήρι και ανακάτεψέ τα απαλά.
Ανακάτεψε το ρούμι με τον χυμό από το γκρέιπφρουτ και το lime με τον πάγο μέχρι να παγώσει το ποτό.
Πρόσθεσε τη σόδα.
Γαρνίρεις με φρέσκο δυόσμο και δύο φέτες γκρέιπφρουτ.
Photo: stylemepretty.com
Rose champagne mojito
Rose champagne mojito
Υλικά
6 - 8 φρέσκα φύλλα δυόσμου
60 γρ. σιρόπι σαμπάνιας
25 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
25 γρ. λευκό ρούμι
50 γρ. σαμπάνια
1 lime κομμένο σε φέτες
Για το σιρόπι σαμπάνιας
1 φλιτζάνι ροζέ σαμπάνια
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Τοποθέτησε στον πάτο του ποτηριού το μισό σιρόπι σαμπάνιας και τα φύλλα μέντας και ανακάτεψέ τα πιέζοντας απαλά.
Πρόσθεσε πάγο, μερικές φέτες lime και ρίξε το ρούμι, το υπόλοιπο σιρόπι, τον χυμό λάιμ και τη σαμπάνια.
Ανακάτεψε με ένα κουτάλι ή μαχαίρι και πρόσθεσε ένα κλωναράκι μέντας για το σερβίρισμα.
Για το σιρόπι σαμπάνιας τοποθέτησε σε ένα βαθύ τηγάνι, μεσαίου μεγέθους, τη ζάχαρη και τη σαμπάνια, σε μέτρια φωτιά.
Άφησέ τα να σιγοβράσουν, ενώ ανακατεύεις απαλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Απόσυρε το μείγμα από τη φωτιά κι άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (μπορεί να γίνει λίγο πιο πυκνό). Μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες.
Photo: howsweeteats.com
Blackberry Basil Mojito
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας (12 g) καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1/2 lime κομμένο στα τέσσερα
3 ώριμα βατόμουρα, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
6-7 φύλλα βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
50 ml λευκό ρούμι
1 φλιτζάνι (140 g) τριμμένο πάγο
1/4 φλιτζανιού (60 ml) σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι για cocktail πρόσθεσε το lime, τα μούρα και τη ζάχαρη και ανακάτεψέ τα απαλά (7-8 φορές).
Πρόσθεσε τον βασιλικό και συνέχισε το ανακάτεμα για να απελευθερώσεις τα αρώματα.
Πρόσθεσε το ρούμι και ανάδευσε απαλά με ένα κουτάλι.
Τέλος, ρίξε τον πάγο, ανακάτεψε απαλά και πρόσθεσε τη σόδα. Ανακάτεψε μία τελευταία φορά απαλά και σέρβιρε με επιπλέον τριμμένο πάγο και λίγα φύλλα βασιλικού.
Photo: minimalistbaker.com
Pineapple Mojito
Pineapple Mojito
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ανανά, ψιλοκομμένο
10 φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
120 γρ. λευκό ρούμι
Χυμό από 1/2 lime
Σόδα για το σερβίρισμα
Φέτες ανανά και φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθέτησε τον ανανά, τα φύλλα μέντας και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Πρόσθεσε το ρούμι, τον χυμό λάιμ και τον πάγο, κλείσε το σέικερ και ανακίνησε καλά.
Μοίρασε το κοκτέιλ σε 2 ποτήρια γεμάτα με πάγο και πρόσθεσε τη σόδα.
Σέρβιρε με φύλλα μέντας και φέτες ανανά.
Photo: jellytoastblog.com
Cucumber cooler
Cucumber cooler
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας gin
4-6 φέτες αγγουριού
1/4 lime κομμένο σε φέτες
120 γρ. σόδα
6 φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
4-6 φέτες αγγουριού
1/4 lime κομμένο σε φέτες
120 γρ. σόδα
6 φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τοποθέτησε τον δυόσμο, το gin, το lime και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσεις) σε ένα σέικερ και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε τις φέτες αγγουριού στο σέικερ και ανακίνησέ το καλά.
Ρίξε το μείγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και πρόσθεσε σόδα.
Ανακάτεψε, άφησε για λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και απόλαυσέ το.
Photo: minimalistbaker.com