September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Les Connoisseurs: Σπύρος Παπαγεωργίου

Les Connoisseurs: Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο ειδικός του ποδηλάτου μάς δίνει χρήσιμα tips για να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας



Ο Σπύρος Παπαγεωργίου έχει ένα όνειρο: του να την μετατρέψει σε μία πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες. Θα τον δεις να κυκλοφορεί πάντοτε κομψός με το ποδήλατό του, επιβεβαιώνοντας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη ζωή σου προκειμένου να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Με αφορμή το Athens Bike Festival (18-20/9), το οποίο κλείνει φέτος τα έξι του χρόνια, ο ποδηλάτης και εκδότης του περιοδικού MBIKE μάς βοηθά να βρούμε το ποδήλατο που μας ταιριάζει και να κάνουμε τις πρώτες μας ορθοπεταλιές στην πόλη.


“To Αthens Bike Festival ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια με στόχο να φέρουμε το ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο του Festival οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ποδήλατο, τον εξοπλισμό του αλλά και να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες διαφορετικά είδη ποδηλάτων. Με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθούν περισσότερο με αυτό το τόσο αγαπημένο μέσο αναψυχής και μετακίνησης αλλά και να συνειδητοποιήσουν πόσο εύκολη, απλή και ευχάριστη είναι η χρήση του στην καθημερινότητά τους. Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival, που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργανώνεται και το 3ο Athens Skirt Ride, μια εξαιρετικά διασκεδαστική βόλτα για κυρίες στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτή τη φορά επιλέξαμε τον ποδηλατόδρομο που ξεκινά από την Τεχνόπολη και φτάνει ως τη θάλασσα. Σε λιγότερο από μισή ώρα!

Μέσα από τη βόλτα αυτή θέλουμε να δείξουμε πως το ποδήλατο πρέπει να είναι ανάμεσα στις επιλογές των πολιτών για τις μετακινήσεις τους. Το αυτοκίνητο δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για την πόλη γιατί διαφορετικά οι πόλεις παύουν να είναι ανθρώπινες. Έχουμε κίνηση, θόρυβο, μόλυνση, ατυχήματα από τις υψηλές ταχύτητες. Το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια λύση στα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων και αυτό θέλουμε να συνειδητοποιεί κάποιος φεύγοντας από το Athens Bike Festival.

Δύο είναι τα προβλήματα. Το ένα υπαρκτό και το άλλο θεωρητικό. Ξεκινώντας από το δεύτερο, όσοι δεν έχουν δοκιμάσει να κάνουν ποδήλατο φαντάζονται πως είναι κάτι δύσκολο, επικίνδυνο, ακριβό που ίσως χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό ενώ παντού βλέπουν… ανηφόρες και ζέστη. Κανένα από αυτά δεν ισχύει και χρειάζεται κάποιος να κάνει αυτό το… “κλικ” για να το ξεπεράσει. Το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα είναι πως για να αναπτυχθεί ουσιαστικά το ποδήλατο απαιτούνται υποδομές κι αυτές ακόμη είναι περιορισμένες.

Όμως όταν μιλάμε για ποδήλατο στην πόλη δεν πρέπει να το παρεξηγούμε. Μιλάμε για αποστάσεις μικρές, έως 5 χιλιόμετρα, για δρόμους χωρίς αυξημένη κίνηση - άρα επιλογή διαδρομών - και χωρίς μεγάλες κλίσεις. Μιλάμε για ποδήλατο “στη γειτονιά μας”. Κι όσο εξοικειωνόμαστε με αυτό, τόσο αυξάνουμε την απόσταση. Το ποδήλατο δεν το χρησιμοποιούμε για να διασχίσουμε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα αλλά για να πάμε για καφέ, για ψώνια, στο κομμωτήριο, για ποτό ή στη δουλειά μας, αν η δουλειά μας δεν είναι μακριά. Επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά με μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μετρό και το τρένο για να καλύψουμε ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, αν χρειαστεί. Γενικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ποδήλατο είναι τόσο απλό και φυσικό όσο το περπάτημα. Μόνο που είναι πιο γρήγορο και διασκεδαστικό".

Συνέχεια στη σελίδα 2




"Έχει ενδιαφέρον το ότι οι γυναίκες είναι το πιο φανατικό κοινό της αστικής ποδηλασίας. Ίσως τελικά έχει να κάνει με το γεγονός πως οι γυναίκες είναι πιο λογικές, πιο πρακτικές και ξέρουν να υποστηρίζουν τις επιλογές τους. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω διαφορετικά πως είναι συγκριτικά μεγαλύτερος ο αριθμός γυναικών που κυκλοφορούν με το ποδήλατο στις πόλεις και μάλιστα το κάνουν συνειδητά, επιλέγοντας τα κατάλληλα ποδήλατα και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, κάνουν το προφανές, κυκλοφορούν με το ποδήλατο σαν… άνθρωποι και όχι ως διεκδικήτριες του Γύρου Γαλλίας!”


Τι θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις 


Ένα καλορυθμισμένο ποδήλατο, σε σωστό μέγεθος. Αυτό μόνο. Θεωρώντας πως αναφερόμαστε σε αστική ποδηλασία, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο! Μια καλής ποιότητας κλειδαριά είναι χρήσιμη αν πρόκειται να αφήνεις το ποδήλατο από τα μάτια σου, οπωσδήποτε φωτάκια εμπρός πίσω και μια τρόμπα δαπέδου για το σπίτι. Τα φωτάκια είναι απαραίτητα όταν πέφτει ο φυσικός φωτισμός, είναι θέμα ασφάλειας για όλους και η τρόμπα είναι χρήσιμη για να είμαστε σίγουροι πως τα λάστιχα είναι πάντα φουσκωμένα. Και σωστά φουσκωμένο λάστιχο σημαίνει πως από τη μία δεν σκάει εύκολα το ελαστικό και από την άλλη το ποδήλατο έχει καλύτερη κύλιση. Για την κλειδαριά υπολόγισε περίπου 50 ευρώ και άλλα 30 για φωτάκια. Κι άλλα 25 για την τρόμπα.

Ένα αξιοπρεπές ποδήλατο πόλης στοιχίζει από 250 έως 450 ευρώ. Το ακριβότερο είναι συνήθως καλύτερο αλλά δεν είναι απαραίτητο να επενδύσεις αυτό το ποσό. Τουλάχιστον στην αρχή. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με ένα πιο οικονομικό και μετά από έναν χρόνο να προχωρήσεις σε κάτι καλύτερο, όταν πια θα γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Μια εξαιρετική λύση είναι επίσης να ξεκινήσει κάποιος με ένα καλό διπλωτό - εδώ υπολόγισε περίπου 400 ευρώ. Τα πλεονεκτήματά του είναι πως αν… κουραστείς, το βάζεις στο ταξί και γυρνάς!

Κάποιος που ξεκινά ποδήλατο τώρα πρέπει να βγαίνει βόλτα στη γειτονιά του, σε περιοχές που γνωρίζει. Αν υπάρχει κοντά στο σπίτι του ποδηλατόδρομος, τον επιλέγει. Όμορφες βόλτες στην Αθήνα είναι οι ποδηλατόδρομοι της Κηφισιάς - πας ως την Κηφισιά με το τρένο και κάνεις μια ωραία βόλτα - ο ποδηλατόδρομος της Αθήνας που ξεκινά από τη γέφυρα Πουλόπουλου στο Γκάζι, το ιστορικό τρίγωνο. Αλλά η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις αρχικά να βγαίνεις σε δρόμους μικρούς, χωρίς κίνηση και όχι σε πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες. Το να κάνεις ποδήλατο στην Κηφισίας είναι τεράστιο λάθος. Χρειάζεσαι μερικά χιλιόμετρα στα πόδια, να εξοικειωθείς με την ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου στο δρόμο και μετά να πας και πιο μακριά.  Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι ότι όποιος ξεκινά να χρησιμοποιεί ποδήλατο αμέσως λέει “Τόσο εύκολο ήταν;” Και μετά κολλάει! Και δικαιολογημένα!


BEST OF NETWORK