Κάθε Δευτέρα ένα νέο πρόσωπο μάς δίνει αφορμές για να (ξανα)αγαπήσουμε την Αθήνα
Γνωρίζοντας τον Βασίλη Καλλίδη απορείς πραγματικά με το πώς μπορεί να βρίσκεται όλη μέρα στους δρόμους, να εκδίδει το καινούργιο του βιβλίο (ναι, το ΑΘΕΝΣ Σπεσιάλ 2 κυκλοφόρησε), να στήνει το νέο του εστιατόριο - τρία παλιά κρεωπολεία στη λαχαναγορά του Ρέντη μεταμορφωμένα σε μία post modern καντίνα και παράλληλα να μην χάνει την όρεξή του για τραπεζώματα και socializing, καθώς επίσης και το απίστευτο χιούμορ του.
Επώνυμο: Καλλίδης
Τι αγαπάς στην πόλη:Τις double face τέντες, τα σουβλατζίδικα και την οδό Αθηνάς.
Και τι δεν αντέχεις: Το καλοκαίρι στην πόλη. Θα ήθελα να είναι πάντα χειμώνας.
Δεν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς: Sushi.

Αγαπημένη συνήθεια στην πόλη: Να πηγαίνω για sushi (γέλια). Να περπατάω βράδυ στις γειτονιές των δυτικών προαστίων.
Ένας αστικός μύθος που πιστεύεις: Ότι στην Πεντέλη υπάρχουν UFO.
Στην Αθήνα για 24 ώρες. Τι θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει: Να αγοράσει μπαχαρικά για σουβενίρ από το Μπαχάρ, να πιει καφέ στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης, να πάρει ταξί και να πάει στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά για να φάει σουβλάκι και πατάτες τηγανητές στην καντίνα και να με πάρει τηλέφωνο από νωρίς για να του μαγειρέψω στη βεράντα του σπιτιού μου.
Η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες με το κινητό σου: Την Ελένη Ψυχούλη.

"Πασαλειμένη" γράφει ο Βασίλης στο Instagram
Αν γινόσουν αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι, τι θα ήθελες να ήταν αυτό: Να έρθει η μέρα που ανοίξουν χιλιάδες καντίνες στην Αθήνα και θα τρώμε όλοι υπέροχο φαγητό.
Το soundtrack της ζωής σου τώρα: Malcolm McLaren & The Bootzilla Orchestra - Waltz Darling
Για ένα ρομαντικό δείπνο θα επέλεγες: Του σουβλάκι του Έντι (Δ. Καρακουλουξή, Νίκαια) και τα μικρά ουζερί μέσα στη Βαρβάκειο.
Comfort food στην Αθήνα: Σουβλάκι.

Μία πρόσφατη ανακάλυψη για την οποία νιώθεις περήφανος: Το καζερλί κεμπάπ του κυρ Αρίστου στο Π. Φάληρο.
Ένα μυστικό για την πόλη: Να αγοράσετε το ΑΘΕΝΣ Σπεσιάλ 2 και να το διαβάσετε. Σύντομα και στα Αγγλικά.