Με πρωταγωνιστές τα τυριά
Tartines με σύκο, gorgonzola και μέλι

Υλικά
8 φέτες ψωμί (της επιλογής σου)
1/2 φλιτζάνι γκοργκοντζόλα τριμμένη
8 σύκα, κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
2 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 ºC. Στρώνεις λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τις φέτες ψωμιού. Πασπαλίζεις την κάθε φέτα με περίπου μία κουταλιά της σούπας gogonzola και λίγο θυμάρι. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες tartines. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζεις την κάθε tartine με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Συνέχεια στη σελίδα 2
Tartines με κολοκύθι και chevre

Υλικά
1 μικρό κολοκύθι
Μια πρέζα αλάτι
140 γρ. τυρί chevre
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. βότανα ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, σχοινόπρασο, θυμάρι )
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση
Τρίβεις το κολοκυθάκι σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύεις με αλάτι, και το τοποθετείς σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για 15 λεπτά. Όταν το κολοκυθάκι έχει βγάλει όλο το νερό, το στραγγίζεις όσο μπορείς με το χέρι σου και το τοποθετείς σε ένα μπολ. Προσθέτεις το Chevre, το σκόρδο και τα βότανα, και τα ανακατεύεις όλα μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά. Απλώνεις πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί και μπορείς να σερβίρεις με σάλτσα φρούτων.
Tartines με φράουλες, βασιλικό και ρικότα

Υλικά
2 χοντρές φέτες ψωμί πολύσπορο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
6 φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φέτες
4 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Φρυγανίζεις τις φέτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά το μέλι και τη ρικότα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Απλώνεις τη ρικότα στις φέτες του ψωμιού και τοποθετείς τις φράουλες και τον βασιλικό.
Tartines με blue cheese και αχλάδι

Εκτέλεση
1 καρβέλι ψωμί χωριάτικο ή γαλλική μπαγκέτα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κρεμώδες μπλε τυρί
1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
Μέλι
Αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κρεμώδες μπλε τυρί
1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
Μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβεις το ψωμί σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, αλείφεις την κάθε πλευρά του ψωμιού με λάδι και στη συνέχεια τις ψήνεις για ένα λεπτό. Όσο είναι ακόμα ζεστό το ψωμί, απλώνεις το τυρί – μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φέτα. Τοποθετείς δύο φέτες αχλαδιού και πασπαλίζεις με αλάτι.