Στη Νέα Υόρκη είναι ήδη τάση
Το πιθανότερο είναι να συνδυάσεις το παγωτό σου με σιρόπι σοκολάτας, τρούφα ή καραμελωμένα φουντούκια – ίσως και φρούτα αν είσαι της υγιεινής διατροφής, αλλά σκέφτηκες ποτέ σαν topping τον χαλβά; Στη Νέα Υόρκη πάντως, το μεσογειακό αυτό γλύκισμα αρχίζει να γίνεται πολύ δημοφιλές. Την αρχή έκανε το Victory Garden, ένα παγωτατζίδικο στο Greenwich Village που ξεχωρίζει για το παγωτό του που παρασκευάζεται με κατσικίσιο γάλα και τα περίεργα εποχιακά toppings.
“Η γεύση του έρχεται σε αντίθεση με το γλυκό παγωτό” λέει η Sophia Brittan, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, αποκαλύπτοντας ότι ο χαλβάς είναι μακράν το πιο δημοφιλές topping στο παγωτατζίδικο. Για περισσότερη απόλαυση μάλιστα, η ίδια προτείνει στους πελάτες της να συνδυάσουν παγωτό χαλβά με τριμμένο χαλβά από πάνω. Το κατσικίσιο γάλα από την άλλη, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο για την υγεία, καθώς είναι και πιο εύπεπτο από τα άλλα, ζωικά γάλατα. Η Brittain, η οποία δηλώνει υπέρμαχος του κατσικίσιου γάλατος, τονίζει επίσης ότι περιέχει λιγότερα λιπαρά και δεν είναι τόσο πιθανό να προκαλέσει αλλεργίες.
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι τη Νέα Υόρκη για να δοκιμάσεις το νέο trend, αφού αφενός μπορείς να κάνεις μόνη σου τον συνδυασμό (σκέψου ένα παγωτό με πλούσια γεύση βανίλια σε συνδυασμό με χαλβά) ή να δοκιμάσεις παγωτό με γεύση χαλβά, το οποίο βρίσκεις σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία. Μπορείς βέβαια πάντα να φτιάξεις και μόνη σου!
“Η γεύση του έρχεται σε αντίθεση με το γλυκό παγωτό” λέει η Sophia Brittan, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, αποκαλύπτοντας ότι ο χαλβάς είναι μακράν το πιο δημοφιλές topping στο παγωτατζίδικο. Για περισσότερη απόλαυση μάλιστα, η ίδια προτείνει στους πελάτες της να συνδυάσουν παγωτό χαλβά με τριμμένο χαλβά από πάνω. Το κατσικίσιο γάλα από την άλλη, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο για την υγεία, καθώς είναι και πιο εύπεπτο από τα άλλα, ζωικά γάλατα. Η Brittain, η οποία δηλώνει υπέρμαχος του κατσικίσιου γάλατος, τονίζει επίσης ότι περιέχει λιγότερα λιπαρά και δεν είναι τόσο πιθανό να προκαλέσει αλλεργίες.
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι τη Νέα Υόρκη για να δοκιμάσεις το νέο trend, αφού αφενός μπορείς να κάνεις μόνη σου τον συνδυασμό (σκέψου ένα παγωτό με πλούσια γεύση βανίλια σε συνδυασμό με χαλβά) ή να δοκιμάσεις παγωτό με γεύση χαλβά, το οποίο βρίσκεις σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία. Μπορείς βέβαια πάντα να φτιάξεις και μόνη σου!