Οι διάσημοι Οίκοι μόδας "ποντάρουν" στο φαγητό

Pasticceria Marchesi Photo: Prada
Αντί να ξεκινήσουν τα δικά τους εστιατόρια (Ralph Lauren’s Polo Bar), να ανοίξουν franchise μέσα σε ένα μαγαζί τους (Rose Bakery στο Dover Street Market) ή να συνεργαστούν με κάποιον «μεγάλο» chef για ένα pop-up (Noma + Club Monaco), οι high-end Οίκοι προτίμησαν να αγοράσουν ιστορικά κτήρια κοντά στις μπουτίκ τους, γύρω από τη Via Monte Napoleone.

Pasticceria Marchesi Photo: Prada

Cova
Η Cova, που μετράει 199 χρόνια ζωής και πλέον αποτελεί ιδιοκτησία της LVMH, διατηρεί τη μεγαλοπρεπή αύρα της, ενώ η Pasticceria Marchesi της Prada, που χτίστηκε το 1824, δέχτηκε ένα makeover που ολοκληρώθηκε με τον σχεδιασμό ελκυστικών συσκευασιών. Πρόσφατα, ο Wes Anderson σχεδίασε το Bar Luce στο Fondazione Prada—άλλη μια ονειρεμένη σύμπραξη μόδας και φαγητού. Όπως είπε κάποτε ο Yves Carcelle, chairman και CEO της Louis Vuitton «Δεν είμαι εναντίον των Starbucks, αλλά νομίζω ότι είναι πιο λογικό να έχεις ένα Cova δίπλα σου».
Διάβασε επίσης Caffè Florian: Η ιστορία του πιο παλιού café της Ευρώπης