September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτές είναι οι πιο νόστιμες και ελαφριές συνταγές για το βραδινό σου

09.08.2016
Αυτές είναι οι πιο νόστιμες και ελαφριές συνταγές για το βραδινό σου

Κάθε μέρα και μία διαφορετική συνταγή για το καλοκαιρινό τραπέζι

recipes



Θέλεις να τρως πιο υγιεινά, να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα αλλά να δοκιμάζεις νέες γεύσεις. Γίνεται! Απλά υλικά, με λίγη φαντασία και εύκολες τεχνικές συνθέτουν τα πιο νόστιμα πιάτα του καλοκαιριού για ξεχωριστά βραδινά. Οι παρακάτω εύκολες συνταγές είναι ιδανικές για το καλοκαιρινό τραπέζι.

πλιγουρι



Τραγανό πλιγούρι σαλάτα

Τι θα χρειαστείς
200 γρ. πλιγούρι
150 γρ. κατεψυγμένα φασόλια edamame (σόγιας)
150 γρ. ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες 150g ραπανάκια
75 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πορτοκάλια
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις
Μαγειρεύεις το πλιγούρι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια το στραγγίζεις και το αφήνεις σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, βάζεις τα φασόλια edamame σε ένα μικρό μπολ, περιχύνεις με βραστό νερό, αφήνεις για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα στραγγίζεις. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνεις τις πιπεριές, τα ραπανάκια, τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Ξεφλουδίζεις το ένα πορτοκάλι και αφαιρείς τα σκληρά τμήματα, το κόβεις και το ρίχνεις στο μπολ. Στύβεις το άλλο πορτοκάλι και το ανακατεύεις σε ένα βαζάκι με το λάδι. Ρίχνεις το πλιγούρι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνεις με το dressing, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις. 

προσουτο



Σαλάτα με πεπόνι, ντομάτα & προσούτο

Τι θα χρειαστείς
Περίπου 500 γρ. ντοματίνια διαφορετικού χρώματος κομμένα στη μέση 
1 πεπόνι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια 
12 φέτες προσούτο
Μια χούφτα δυόσμο
Τραγανές πίτες για το σερβίρισμα
Για το dressing 
1 ½ κουταλιά της σούπας Sherry ή ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πώς θα το φτιάξεις
Για να κάνεις το dressing ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνεις τις ντομάτες και το πεπόνι με λίγο dressing, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύεις καλά. Σε μία πιατέλα απλώνεις το προσούτο και ρίχνεις από πάνω τις ντομάτες και το πεπόνι. Περιχύνεις με το υπόλοιπο dressing, πασπαλίζεις με δυόσμο και σερβίρεις με τα τραγανά πιτάκια.

κοτοπουλο



Γύρος κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείς
12 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα
Για τη μαρινάδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 πίτες ολικής αλέσεως

Για το τζατζίκι
½ αγγούρι
200 γρ. γιαούρτι
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα
1 μαρούλι
4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεταλλικά καλαμάκια 

Πώς θα το φτιάξεις
Μαρινάρεις το κρέας, προσθέτεις μαύρο πιπέρι και το αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 3 ώρες (αν έχεις τη δυνατότητα το αφήνεις ένα βράδυ). 
Για να φτιάξεις το τζατζίκι, ψιλοκόβεις το αγγούρι, αφαιρείς τους σπόρους, ανακατεύεις τα υλικά και το αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει. 
Βγάζεις το κοτόπουλο από το ψυγείο και περνάς τα κομμάτια στα 4 καλαμάκια, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα. Ψήνεις σε προθερμασμένο grill σε δυνατή φωτιά για 15 – 20 λεπτά, αλείφοντάς το κοτόπουλο με λάδι.
Ψήνεις τις πίτες και στη συνέχεια ξεκινάς τη διαδικασία σερβιρίσματος. Τις αφήνεις ανοιχτές, προσθέτεις το τζατζίκι, το μαρούλι, τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τοποθετείς το κοτόπουλο αφού το βγάλεις από το καλαμάκι. Ολοκληρώνεις με 1-2 φέτες λεμόνι.

χοτ ντογκ



Hot dog με λαχανικά
Τι θα χρειαστείς

4 ψωμάκια για hot dog
2 λίτρα νερό
4 άπαχα λουκάνικα γαλοπούλας
1 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε κύβους 
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα 

Πώς θα το φτιάξεις
Ψήνεις τα ψωμάκια στον φούρνο και τα διατηρείς ζεστά.
Βράζεις τα λουκάνικα.
Απλώνεις μουστάρδα σε κάθε ψωμί, τοποθετείς το λουκάνικο και προσθέτεις μία κουταλιά από όλα τα λαχανικά. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και κλείνεις το hot dog σου.

γιουρτι



Γιαούρτι με ζεστή σος μούρων

Τι θα χρειαστείς
2/3 φλιτζανιού κατεψυγμένα κόκκινα μούρα
2/3 φλιτζανιού κατεψυγμένα μαύρα μούρα
1/2 φλιτζάνι νερό
? φλιτζανιού ζάχαρη 
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%

Πώς θα το φτιάξεις
Τοποθετείς τα 5 πρώτα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζεις για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.
Μοιράζεις το γιαούρτι σε 4 μπολ και κάνεις το ίδιο με τη σος. Σερβίρεις αμέσως.

BEST OF NETWORK