<div>Πάρε μαθήματα από τους Ιταλούς </div>
Σε αντίθεση με το αμερικάνικο chocolate chip ice cream, που περιέχει τραγανά, παγωμένα κομματάκια σοκολάτας, η αυθεντική ιταλική stracciatella περιέχει αγνή σοκολάτα σε παγωτό βανίλια που λιώνει στο στόμα. Αν έχεις ταξιδέψει στη γειτονική χώρα και είχες την τύχη να ανακαλύψεις μία παραδοσιακή gelateria – εκεί όπου το καλό παγωτό είναι επιστήμη – θα έχεις απολαύσει αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό που διαφέρει κατά πολύ από την αμερικάνικη εκδοχή.
Η λέξη stracciatella σημαίνει αποκόμματα ή ξεσκισμένα πανιά και το παγωτό, το οποίο περιέχει λεπτές νιφάδες σοκολάτας σε βανίλια, πήρε το όνομά του από τη δημοφιλή stracciatella soup ή egg drop soup. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο παγωτό είναι ότι απολαμβάνεις μικρά κομμάτια πραγματικής σοκολάτας σε κάθε μπουκιά, χωρίς να χρειάζεται να δαγκώνεις σκληρά, παγωμένα κομμάτια.
Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να βρεις πραγματικό παγωτό stracciatella και αν θέλεις να το φτιάξεις μόνη σου από την αρχή, δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος και η υπομονή. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι να αγοράσεις ένα μπολ παγωτό βανίλια και να το ανακατέψεις στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Μόλις γίνει πιο λείο, συνέχισε να ανακατεύεις, προσθέτοντας λίγη λιωμένη σοκολάτα, αναμειγμένη με λάδι καρύδας, που τη βοηθά να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα μόλις έρθει σε επαφή με το κρύο παγωτό. Και κάπως έτσι έχεις άμεσα stracciatella, την οποία θα λατρέψεις! Μπορείς να την απολαύσεις κατευθείαν, λεία και μαλακή ή να την αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για μία άλλη μέρα. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να στρώσεις το μαλακό παγωτό σε κέικ, δημιουργώντας έτσι ice cream cake.
Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου παγωτό stracciatella (χωρίς να φτιάξεις παγωτό):
Λιώνεις 60 γρ. σοκολάτα (χρησιμοποιείς όποια σου αρέσει) με 1 κ.σ. λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί.
Ρίχνεις το παγωτό βανίλια (ένα μπολ) στο μίξερ και ανακατεύεις σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει.
Χαμηλώνεις την ένταση και περιχύνεις το μείγμα με τη σοκολάτα καθώς περιστρέφεται.
Με ένα κουτάλι ανακατεύεις τη σοκολάτα με το παγωτό και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνεις το παγωτό στο μπολ και παγώνεις.