December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ

29.08.2016
Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ

Πώς το cold brew coffee γίνεται η βάση για λαχταριστά ροφήματα



Τα τελευταία χρόνια η τέχνη του καφέ κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε λάτρη του ροφήματος να ανακαλύψει τις διαφορετικές και τόσο απολαυστικές εκδοχές του. Το cold brew coffee αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του καφέ και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει.

Έχοντας ως βάση, λοιπόν, αυτόν τον φιλτραρισμένο καφέ μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου και να δημιουργήσεις απολαυστικά ροφήματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Καφές με καραμέλα, σοκολάτα ακόμα και με κάρδαμο και ροδόνερο, υπόσχονται να σε αλλάξουν τη διάθεσή σου αλλά και να σου προσφέρουν μία εντελώς διαφορετική εμπειρία καφέ.

Cold brew coffee

Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ  - εικόνα 1

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένος καφές (προτίμησε να είναι χοντροκομμένος)
3.5 με 4 φλιτζάνια δροσερό, φιλτραρισμένο νερό

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον καφέ με το νερό, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες.

Σουρώνεις τον καφέ σε ένα αεροστεγές βάζο και το αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει.

Ο καφές διατηρείται για περίπου 4 ημέρες.


Mexican Iced Mocha 

Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ  - εικόνα 2
Photo: The Almond Eater

Cold brew coffee (δες τη συνταγή παραπάνω)
Για τους κύβους σοκολάτας:
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
Για το σιρόπι σοκολάτας:
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα
¼ φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
⅛ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
Για την κρέμα:
¼ φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα
¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Tip: Φρόντισε να έχεις ετοιμάσει ήδη το cold brew coffee.

Για τα παγάκια:
Συνδυάζεις όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Περιμένεις μέχρι να κρυώσει ελαφρά το μείγμα και στη συνέχεια το χύνεις σε παγοθήκες και το αφήνεις να παγώσει. Τα παγάκια χρειάζονται τουλάχιστον 4 ώρες για να παγώσουν.

Για το σιρόπι σοκολάτας:
Συνδυάζεις όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τοποθετείς τη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνεις στο ψυγείο. Ξαναζεσταίνεις λίγο πριν τη χρήση.

Για την κρέμα:
Ανακατεύεις με το χέρι, το γάλα καρύδας και αμυγδάλου, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνεις το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνεις στο ψυγείο.

Για να τα συνδυάσεις όλα μαζί: Ρίχνεις τη σοκολάτα σε κάθε ποτήρι. Στη συνέχεια, τοποθετείς τα παγάκια σοκολάτας και ρίχνεις το cold brew. Τέλος, προσθέτεις την κρέμα. Δοκιμάζεις και προσθέτεις κανέλα ή πιπέρι καγιέν κατά βούληση.

Συνέχεια στη σελίδα 2




Iced caramel latte

Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ  - εικόνα 3
Photo: Buff Strickland

Για τη σως καραμέλας:

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι γάλα
Μία πρέζα αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο 

Για το Latte:
2 φλιτζάνια cold brew coffee (δες τη συνταγή παραπάνω)
1/2 φλιτζάνι γάλα
Παγάκια

Για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείς τη ζάχαρη, το γάλα και το αλάτι. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις ενώ σιγοβράζει το μείγμα. Συνεχίζεις μέχρι να έχεις ένα παχύρρευστο μείγμα. Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζεις ώστε να διατηρήσεις ζεστή την καραμέλα. Εναλλακτικά, μπορείς να την ξαναζεστάνεις. 

Για τον καφέ: Γεμίζεις δύο ποτήρια με παγάκια, προσθέτεις γάλα και στη συνέχεια περιχύνεις με την καραμέλα. Την υπόλοιπη καραμέλα, μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες.

Japanese style coffee με κάρδαμο και πέταλα τριαντάφυλλου

Coffee Lover: 4 απολαυστικές συνταγές για τον αγαπημένο σου καφέ  - εικόνα 4
Photo: Local Milk

Για την κρέμα κάρδαμου:

Περίπου 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, το οποίο έχεις συνθλίψει ελαφρά
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα
360 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) γάλα
2-4 κουταλιές της σούπας βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο 
Λίγο ροδόνερο (προαιρετικά)
Cold brew coffee (δες τη συνταγή παραπάνω)
160 γραμμάρια παγάκια (από φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό)

Για την κρέμα: 
Ζεσταίνεις όλα τα υλικά εκτός από το ροδόνερο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρεις από τη φωτιά.

Αφήνεις το μείγμα να δέσει για περίπου ένα 15'. Το τοποθετείς στο ψυγείο και το αφήνεις μέχρι να έρθει στη γεύση που επιθυμείς. Στη συνέχεια το σουρώνεις και προσθέτεις λίγο ροδόνερο. 

Για τον καφέ: Τοποθετείς τα παγάκια στο ποτήρι και προσθέτεις τον καφέ. Ρίχνεις την κρέμα και ανακατεύεις ελαφρά. Πασπαλίζεις με λίγα αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου και σερβίρεις.

BEST OF NETWORK